Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

KOFi píše:
LordArian píše:ale do kina na to ještě zajdu...
Potom plz napiš, jestli to stálo za to, jo :?: - Ať vím, jestli na to mám jít též..
http://www.sigil.cz/forum/viewtopic.php?t=50&start=570
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

nyní čtu 4 dohody toltéků - extrémně zajímavá životní filozofie
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Lerek: No já znám jen 3 Lebky Toltéků, ale budiž :wink:

Jinak to vypadá vcelku zajímavě, ale podle toho komentáře pod následujícím textem je to doporučená literatura Vesmírných Lidí... :-)
Čtyři dohody jsou esencí moudrosti Toltéků, známých po celém jižním Mexiku jako ženy a muži poznání. Jejich dodržováním můžete nečekaně zrychlit postup na své stezce za poznáním.

První dohoda: Nehřešte slovem. Hovořte jako osobnost. Říkejte jen to, co si myslíte. Vyhýbejte se užívání slova proti sobě nebo k pomlouvání druhých. Užívejte sílu slova ve jménu pravdy a lásky.

Druhá dohoda: Neberte si nic osobně. Nikdo nedělá nic kvůli vám. Co druzí říkají a dělají je projevem jejich vlastní situace a snů. Když budete imunní proti názorům a činům druhých, nestanete se obětí zbytečného utrpení.

Třetí dohoda: Nevytvářejte si žádné domněnky. Nalezněte odvahu klást otázky a vyjádřit, co skutečně chcete. Komunikujte s ostatními tak jasně, jak jenom dovedete, abyste se vyhnuli nedorozuměním, smutku a dramatům. Pouze touto jedinou dohodou dokážete zcela změnit svůj život.

Čtvrtá dohoda: Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Vaše činnost se mění od okamžiku k okamžiku; bude vypadat jinak, když jste nemocní, než když jste zdraví. Dělejte však za všech okolností vše, jak nejlépe dovedete, a vyhnete se zbytečným soudům a lítosti.
2. a 3. bych asi jakžtak splňoval, 4. určitě ne a v 1. si dělám co chci :-)
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 1.2.2006 22:08, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

já nevím, co vesmírní lidé atd., ale mě tuto knihu doporučil Jaroslav Dušek a není to žádná sračka
Naposledy upravil(a) Lerek dne 1.2.2006 22:23, celkem upraveno 1 x.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Lerek: Já o VL taky nic nevím a jsou mi celkem volní - znám je jen z vtipů resp. vtipných narážek na webu.

A moje zkušenosti s šamanistickou literaturou jsou úzce omezeny na Carlose Castanedu... Ne že bych toho od něj moc četl.

Hmm, to mi vlastně připomnělo Iluze od Richarda Bacha - ale to už je dost z cesty 8-)
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 1.2.2006 22:14, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

jen drobná poznámka, tohle není šamanistická literatura
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Lerek: Nj, asi máš pravdu :oops: Popletla mě tak lokalita ;-)
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

MCZ píše:Já mám teda všechny čtyři (jsou čtyři že? ;-) ) Howardovi knihy s BC, ale přečetl jsem ale zatím jen dvě a na další se moc nechystám, inu, podle mě hodně repetetivní, i když třeba tebou zmiňované "Rudé hřeby" a především "Za Černou řekou", popř. pár dalších se mi hodně líbily.
Ještě docela dobré jsou knížky "Hodina Draka" (od pův.autora - je to fakt dobrý čtení, i když někteří tvrdí, že to mělo být jako několik samostatných povídek, což je podle mě blbost), pak "Vlci za hranicí" (tohle jsou zase povídky), a pak je velice dobrý Leonard Medek a jeho "Studna ghůlů", "Velká hra" a "Tarantijský tygr" (Tarantijský tygr mi stylem psaní dost připomínal Vlky za hranicí)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Neferit píše: "Hodina Draka"
Já sem četl Den Draka (Richard A. Knaak), ale to asi nebude mít žádnou spojitost.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Trandul píše:Já sem četl Den Draka (Richard A. Knaak), ale to asi nebude mít žádnou spojitost.
Nemá 8-)

Četl tady někdo "Kroniky Protizemě?" (myslím Válečník na planetě Gor, Vyhnanec na planetě Gor a Vládci planety Gor)

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ad ta citace od 7c- už od pohledu se mi to vůbec nelíbí... Ale zajímavý to být může.

Já mám zrovna zase hroznou chuť přečíst si 1984. Že by mě k toomu naladilo posledních pár dní strávených v ruské historii?
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Neferit píše:Ještě docela dobré jsou knížky "Hodina Draka" (od pův.autora - je to fakt dobrý čtení, i když někteří tvrdí, že to mělo být jako několik samostatných povídek, což je podle mě blbost), pak "Vlci za hranicí" (tohle jsou zase povídky), a pak je velice dobrý Leonard Medek a jeho "Studna ghůlů", "Velká hra" a "Tarantijský tygr" (Tarantijský tygr mi stylem psaní dost připomínal Vlky za hranicí)
Pokud jsou všechny ty povídky od Howarda, tak je nejspíše mám (knihy jsou "a zrodí se čarodějka", "Rudé hřeby", "Věž slona", "Hodina draka", ne?), lae jak jsem psal, netáhne mě to. Navíc nemám na čtení tolik času, kolik bych zrovna chtěl :-? . Ale stejně díky za tipy ;-) .
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

MCZ: Z toho, co jsem teďka psala je od Howarda jenom ta "Hodina draka", zbytek už psal někdo jinej.

MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ach tak :-D , že já vůl si to nepřečet pozornějc :doh: ;-) .
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

MCZ píše:Ach tak :-D , že já vůl si to nepřečet pozornějc :doh: ;-) .
Jaký to je bejt vůl? ;-) Hele :shock: , teď mě něco napadlo... asi někdy budu do nějakýho kámoše rejpat tak dlouho, až napíše knihu "Jaké to je být volem" :-D

Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“