TES III: Morrowind

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Jab: :shock: 75 damage? Tak to jsem ani nevěděl že je tolik možné při normální spotřebě nábojů. To bude asi tím že jsem nikdy neenchantoval s duší Viveca/Almalexie :-) A to že se to občas odrazí ani tak nevadí - většinou hraji za bretona, takže imunita na magii.. A jinak nejlepší zbraň na enchant je bezkonkurenčně Ebony Staff - má kapacitu 900, zatímco daedrické věci mají nejvýše 210. A k tomu Bonemold Longbow - 40 není moc, daedrický má minimálně 100 Ale je škoda že u luků nejde Cast on Strike - to by ten Bonemold byl snad nejlepší zbraň ve hře :)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: Ty snad používáš štít na blokování? :lol: Protože v Morrowindu samozřejmě používám štít a Dai-katanu. Přičemž štít mám pouze kvůli enchantu (síla), na blokování ho pochopitelně s obouruční zbraní používat nemůžu (a ani bych nechtěl).

AlmSiVi: Absorb Health je taky damage - a dmg jako dmg, v elementálních enchantech nějak nevidím význam :think: Ale to je asi osobní preference.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

AlmSiVi píše:Jab: :shock: 75 damage? Tak to jsem ani nevěděl že je tolik možné při normální spotřebě nábojů. To bude asi tím že jsem nikdy neenchantoval s duší Viveca/Almalexie :-)
To je přeci jedno s čím enchantuješ. Místo pro enchant zůstává stejné, ať už jde o krysu nebo Almalexii, mění se jen počet nábojů.
AlmSiVi píše:A jinak nejlepší zbraň na enchant je bezkonkurenčně Ebony Staff - má kapacitu 900, zatímco daedrické věci mají nejvýše 210. A k tomu Bonemold Longbow - 40 není moc, daedrický má minimálně 100 Ale je škoda že u luků nejde Cast on Strike - to by ten Bonemold byl snad nejlepší zbraň ve hře :)
Ebony staff má tak leda 90, 900 teda rozhodně ne. A daedrický luk má 10,5 a ne 100. Právě proto je ten Bonemold longbow také dobrý, ináč bych ho nevyzdvihoval...
7c: block považuji za velmi účinný skill. Když něco vyblokuješ, tak se nikdo neptá, jak silnou měl soupeř zbraň, prostě jsi jí vychytal a basta. Ten tvůj styl použití štítu mi moc zajímavý nepřijde. :-)
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Jab: Omlouvám se, moje chyba. Díval jsem se do Construction setu a tam se ty hodnoty, nevím proč, ukazují 10x větší :oops:
Jab píše:To je přeci jedno s čím enchantuješ. Místo pro enchant zůstává stejné, ať už jde o krysu nebo Almalexii, mění se jen počet nábojů.
Samozřejmě, já to myslel tak že jsem nevěděl že může mít nějaká duše tolik nábojů že to jde nějak rozumně používat (Tj. nemuset dva dny čekat na dobití po každých 10 ranách)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

A sakra, koukám, že (alespoň na pohled z venčí) jsou TES poněkud složitější hra:) Doufám,že je k tomu nějaký rozumný, nejlépe český, návod?:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Vallun: Ani tak složité to není.. Je to jenom hra kde je mnoho možností a kde máš velkou volnost. Návod ani není potřeba - questy jsou celkem přímočaré (většina). Ze začátku je spíš menší problém se zorientovat ve světě - jako co je ve kterém městě, kde které je, který skill se ti hodí a který ne, a tak. ;-) To je otázka několika hodin... Ale dobré je že možností co dělat je spoustu - a jak hraješ tak objevuješ pořád další.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jab píše:Ten tvůj styl použití štítu mi moc zajímavý nepřijde. :-)
No, každý preferuje něco jiného :-) Já považuju blokování v TES3 za naprostou zbytečnost. Vlastně za zbytečnost, která zdržuje. V Oblivionu je to alespoň užitečné (nebo spíš otravné, protože blokují nepřátelé :lol: ).

Vallun: No, je to trochu komplexnější, ale to je problém, pouze pokud jsi power gamer, jinak je to celkem user friendly.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vallun: Hlavně doporučuji tenhle mod - http://planetelderscrolls.gamespy.com/V ... il&id=5291
Dosti se hodí už vzhledem k tomu, jak je Morrowind hloupě roztahaný. Ušetřil mi doslova desítky hodin běhání přes hory a doly.

P.S. Morrowind (základní) je celkově význačný jen mikromanagementem hlavního hrdiny. Můžeš si vytvořit hrdinu dle svého gusta (postavit mu sídlo, vybavit vlastní tělesnou stráž...). Jinak to ale jako hra není nic moc...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jab píše:Dosti se hodí už vzhledem k tomu, jak je Morrowind hloupě roztahaný. Ušetřil mi doslova desítky hodin běhání přes hory a doly.
Prakticky jediná věc, která Morrowind povyšuje nad podobné hry (třeba Oblivion). Ale proti gustu...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - powergamer asi trošinku jsem, ale dejme tomu, že jen v rámci roleplay (chci, přežít, proto musím něco umět:) Jinak jsem koukal, že je češtin, tak to bude v pohodě, snad..;)

Jab - ušetří hodiny herního enbo reálného času?;) Každopáděn díky za radu. Ten mikromanagement mne právě docela láká:)

7c - já myslel, že Oblivion je pokračování Morrowindu?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vallun: Je, ale takové trochu víc user friendly - tj. zjednodušené. Někdy IMO spíš na škodu (pro mě) - bavilo mě procházení se po Morrowindu (proto mi třeba Tribunal přišel extrémně malý) a Oblivion je takový, menší :wink:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - Co tedy přesně dělá ten mód? :)
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Vallun: Nechci ti do toho mluvit, ale doporučoval bych nejdřív si zkusit morrowind bez češtiny, a češtinu instalovat jenom kdyby si tomu opravdu nerozuměl. Ta čeština je totiž celkem dost zabugovaná. Tj. nejde s ní celkem dost questů včetně jednoho z těch hlavních.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

AlmSiVi píše:Vallun: Nechci ti do toho mluvit, ale doporučoval bych nejdřív si zkusit morrowind bez češtiny, a češtinu instalovat jenom kdyby si tomu opravdu nerozuměl. Ta čeština je totiž celkem dost zabugovaná. Tj. nejde s ní celkem dost questů včetně jednoho z těch hlavních.
aha, díky za varování, to se obejdu bez češtiny, v nejhorším příapdě budu obtěžovat otázkama tady, navíc slibují český manuál, tak ten by měl pro vžití se snad stačit:)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Rozhodl jsem se, že králi poskytnu "ochranu", aby byl, hmm, v bezpečí ("For the King!" ...or whatever...). :twisted:
Zdeť jest foto na náměstí v Mournholdu i se samotným Nerevarinem.

P.S. Ještě mám v záloze nějaké štíty. Ale jináč mám v současné době k dispozici 9 ebonitových zbrojí. Mohlo by být i více, ale to už bych zabíjel dějové postavy (Duke Vedam Dren, cvičitel ve Vivec Arena). :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“