Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Příspěvek od Tho0or »

Chtěl sem se zeptat, jestli jsou v BG2 nějaký předměty, který mi u kensai nahradí zbroj, chtěl bych jet s trpaslíkem, kterej bude bojovat dvěma kladivama, nebo kladivo a sekeru, taky by mi zajímalo, jak se vám tahle kombinace líbí.... :pray:
Mrtvej elf, dobrej elf :D
Rangers and hampsters everywhere :D
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

ThoOor: ja ked som hraval za kensaia, tak mi ta zbroj ani nechybala...jednak mal nejaky ten bonus k OC a okrem toho su v hre este aj predmety, ktore ti OC znizuju, tak tu zbroj mu fakt netreba a nemusis sa trapit nad tym ako ju nahradit, mne osobne sa s kensaiom hralo lepsie ako s cistym bojovnikom a s tych bojovnickych kitov je kensai podla mna naj...

k tomu trpaslikovi...trpaslik s dvoma kladivami alebo kladivom a sekerou (podla mna lepsie) je skvela kombinacia, paci sa mi to viac ako tpraslik so stitom, ale kensaia si tak nezahras, ak si ho chcel ist s trpaslikom, lebo kensai je bojovnik meca...pre toho trpaslika by som zvolil berserka, ten sa k nemu aj z hladiska RP velmi hodi...a sam uznaj, ze trpaslik kensai s dvoma mecmi, to je trocha divne...ak budes hrat toho kensaia, tak urcite pouzivaj dva mece...
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Pokud bojovník nemá AC min. -20 ( v BG 2, v BG1 stačí -12), tak to pro mne není dobrá postava. Za kensaie bych tedy asi hrát nemohl, nepřipadal bych si nejlepší...
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Mecker: to aka je postava dobra nezavisi len od AC a kensai ma kopu inych vyhod, co z neho robi skvelu postavu...
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Skutečně? LOL
To jistě ano, ale podle mě je to velmi důležítá věc (možná i nejdůležitější :think: ). Už sem viděl hodně postav, které díky svému AC "zařvali" hned na první skupině koboldů. Jistě se kensai pro jiné jeví jako skvělá postava, ale myslím, že bych sním nebyl spokojen. Mám rád svá osvěčená povolání.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AC není důležité (IMO přímo zbytečné) a život ti rozhodně nezachrání. Kensai se svým AC -10 bohatě stačí. Případně Kensai/Thief si klidně AC blízké -20 může pořídit (ale proč by se člověk s takovou zbytečností zatěžoval).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Nó, mě AC ve více jak polovině bojů život zachrání (záleží samozřejmě hlavně jak padnou kostky), ale s -20 tě i středně těžcí bojovníci trefí jen při kritickém zásahu, což z AC dělá podle mě důležítou věc. (Melisan mého zloděje zbraní ani neškrábla, měl sem min. -24, teď již přesně nevím). Jinak kensai/zloděj je už velmi dobrá kombinace, teď ale nevím jestli je možná.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Myslim, ze sa da kensai dualnut na zlodeja...inac ktory kit hraniciara sa vam viac pozdava? Lucistnik alebo stopar? Riesim teraz tuto dilemu, oba kity ma lakaju a neviem ktory si vybrat, sice hram od BG1, takze casu na rozmyslenie mam dost, ale od toho zavisi u mna aj rasa, lebo ak sa rozhodnem pre stopara, tak budem hrat za poloelfa a ak za lucistnika, tak za elfa...inac stopar moze prebodavat zo vsetkymi zbranami, ktore ma povolene, alebo len s tymi, co ma povolene zlodej?
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

Lucates: já myslel, že ty bonusy u kensai nejsou jenom čistě na meče, tak sem si ho chtěl trochu přetvořit ke svému obrazu, za trpvála sem hrával už DrD a tam si dvě kladiva vzít nešlo, ať se PJe hrotil, jak to šlo :-D Jestli máš teda pravdu, tak možná zapřemejšlim, že pojedu buď dál za čistýho fightera, nebo možná wizardslayera, berserkr se mi nějak nelíbí,....

Jinak s těma elfa ti neporadim, protože elfové jsou hnusná zlodějská rasa a žádnej trpaslík se s nima nekamarádí(až na synovce Gimliho), ať mají jaký povolání chtěj.... :-D :-D
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

ThoOor: tak teraz som si nie az taky isty, ze tie bonusy su len na ciste mece...troska som pozeral do manualu a nikde som tam nenasiel zmienku, ze by to platilo len na mece...a skusil som v ToB vytvorit trpaslika kensaia a dal som mu dva mece a potom sekeru a kladivo a mal aj s jednym aj s druhym velmi nizke Thaco, takze pravdepodobne mozes pouzit aj kombinaciu, ktoru si chcel, ale ruku do ohna za to nedam...
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

Mecker píše:Pokud bojovník nemá AC min. -20 ( v BG 2, v BG1 stačí -12), tak to pro mne není dobrá postava. Za kensaie bych tedy asi hrát nemohl, nepřipadal bych si nejlepší...
Můžu se jenom zeptat, jak si tohle dokázal? já dohrávam BG1 a mam na nejlepší postavě trpvál(já) jenom -5AC a v BG II sem se nedostal asi pod -8....
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

V BG1 to je v založené na tom, že zabiješ Drizzta a sebereš mu Defender.

V BG2 máš hodně možností - konkrétně třeba Axe of Unyielding, štít +5, RoP+3, RoG +2, helma +1, bonus za DEX a další. Navíc zloděj má možnost Improved Evasion, která dočasně dělá divy.

Nicméně jak už jsem psal, extrémní AC je IMO zbytečné. Ve "vanilla" BG2 jsou nepřátelé k smíchu a nedokáží ti ublížit a v Tactics tě AC před smrtí nezachrání. Samozřejmě, nějaké rozumné množství se hodí - kolem -10 je to dle mě dostačující. Koneckonců, vzpomeň si, kolikrát tě ve vanilla BG2 zabila magie a kolikrát meče (u mě tedy drtivě vede magie).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

sevecreature: Já sem si nikdy moc nestěžoval na těch -8, protože ja řikáš, většinou to byly nějaký hloupy kouzla.... :-D
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Tho0or píše:
Mecker píše:Pokud bojovník nemá AC min. -20 ( v BG 2, v BG1 stačí -12), tak to pro mne není dobrá postava. Za kensaie bych tedy asi hrát nemohl, nepřipadal bych si nejlepší...
Můžu se jenom zeptat, jak si tohle dokázal? já dohrávam BG1 a mam na nejlepší postavě trpvál(já) jenom -5AC a v BG II sem se nedostal asi pod -8....
V BG2 přesně jak píše sevencreature, hlavně ta obratnost musí být min. 18, se zlodějem pak mívám trvale - 24 (bez jakéhojoliv kouzla, či lektvaru), nižší jak -24 už nejde.

V BG1 jde u bojovníka i bez scimitaru AC -12. - Obratnsot 18+ , Plné plátové brnění, Prsten ochrany + 2, Helma Baldurana, Plášť Baldurana, Velký štít + 2.

Nó, sice mě taky častěji zabijou kouzlem, ale zbraněmi jen výjmečně. A těch smrtí za dohrání hry, pokud hraju sólo nemám zas tolik.
dodo
Sigilan

Příspěvek od dodo »

ono kensai sa nehraje na nizke AC, jeho styl hry je "zabi prv nez zabiju teba", a na tento styl je kensai viac nez len dobre vyzbrojeny, v boji 1v1 na neho nema ziadny bojovnik (ani ten z AC -24), lebo jeho thaco je na vyssich urovniach take nizke ze s nim miniete iba pri critical miss (ja som mal thaco okolo -30 na konci ToB) a ked si k tomu pripocitate ten masivny damage co sposobi uz len pri jednom zasahu, tak vam vijde naozaj smrtelna kombinacia. Inac co sa toho thaca tyka, to thaco (aj damage)sa pripocitava ku zakladu a teda sa pripocitava k uplne kazdej zbrani vratane pesti (unarmed fight).

2ThoOor: sice kensai alias "svate mece" je pre neho prirodzenejsie pouzivat mece, ale kombinacia trpaslik a dva kladiva pripadne sekery moze byt celkom zaujimava. Ja osobne som pre toto povolanie volil vzdycki orka pre jeho bonus ku sile.
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“