Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Co je vlastně dobré na multi F/M? Začínám mít dojem, že v podstatě nic :-x Skoro bych řekl, že je mnohem lepší volba dual Kensai/Mage.

V HLA nevidím vůbec nic zajímavého - jo, Whirlwind Attack je dobrej, ale vydrží jen chvilku, zatímco Improved Haste je dlouhodobá záležitost (a navíc má skryté, ehm, bonusy).

Jako F/M dostanu první 9. levelové kouzlo až za strašně dlouho (respektive za nějakých 6 milionů zkušeností), zatímco K/M už by vesele zabíjel nepřátele v TS za necelé 3 miliony.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Assassin
Lim-Lim

Příspěvek od Assassin »

7c: To jo, ale zase musíš vydržet dlouho než se ti aktivuje znovu kensai.
Zlodějovou školou je sám život. Hřbitovy jsou plné těch, kteří propadli u zkoušek.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Assassin: To není problém - 1500000 expů máš hned i v 6ti členné družině 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
dodo
Sigilan

Příspěvek od dodo »

sevencreature píše:Assassin: To není problém - 1500000 expů máš hned i v 6ti členné družině 8-)
preco prave 1 500 000???
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

dodo: Na 14. level.
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

To Sevencreature: No, sice jsem se ještě nedočkal, ale wirlwind by měl bejt dobrej s Black Swordem, kde s Imp. haste máš jen 2 útoky(ale dmg jako prase). No a pak se hodí Critical, ten se dá nakombit s Imp. hastem, ale dost potvůrek je imunních(nazývejme je helmité - ti co nosí helmu :-D ). No a pak Resist magic damage(máš Refinements ne??). Narozdíl od Kensai mága ale pak nemá Altracitu :roll: , ikdyž s F/M většinou děláš v Timestopu jiný věci...
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Syf: No já BBoD nepoužívám (nelíbí se mi ta možnost dezintegrace). Proč máš s IH jen 2 útoky? :shock: Co to je za mod? :wink:

Přesně tak - kombo TS a IH je masakr. Při souboji s Improved Irenicem jsem v jednom TS zabil Wrath i Pride (zabil bych toho víc, ale tihle dva jsou zrovna nejdál od sebe, takže jsem dost času ztratil pobíháním).

Na Whirlwindu mi vadí, že trvá tak krátce - v podstatě nevidím důvod, proč nepoužít radši IH.
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

No, ty 2 útoky jsem měl s Black swordem - u kterýho se píše, že s nim máš 5 bodů do zbraně, což je asi téměř pravda, ale máš s nim jen jeden útok, s hastem 2(což 5 bodům neodpovídá, bys měl mít 3, s hastem 6 ;-) ).
No, teď si uvědomuju chybku v pekle, že jsem na draka dával jen 1 breach - zbyl mu SS, ale stejně bych neměl asi koho sekat(málo damagujících kouzel na meč - jsem jen iluzionista/F) - Wraitha zabije Jan, já draka, Aerie Orba a zbejvá ten meč(s Imp. Altracity by to šlo, ale v družině Barda, Multi mágů a Sorcerera jaksi chybí :roll: ) a Jon. Ikdyž to zkoušim na Insane, tak sekat ty vyvolaný bytosti v Timestopu mi přijde zbytečný(když už se mi vrátí SoB, tak beholdeři snad půjdou), no a licha asi přes ochrany nedám(nejsem na tom jak u Mellisan, abych kouzlil Timestopy tak dlouho, než jí dojdou ochrany - tam jsem jich sesílal asi 7 za sebou :-D ).
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Melissan není imunní vůči TS? :-? Já měl za to, že je... No už je to dávno a navíc s Ascension jsem to ještě nehrál :-)
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Melissan je immúna na TS (aspoň s tactics). Podľa mňa v pekle je najhorší ten drak - vysávanie 4 lvl je svinstvo - jeho je možné zabiť iba v TS - meč ide zabiť v pohode aj pomocou magic missile alebo skull trap, prípadne vyplýtvať na neho ADHW - a Lich - hm najhoršie je, že nefunguje breach a ak si hodí SI:A tak ani remove/dispel magic - musí byť dosť nepríjemný, ale na druhej strane keď máš samých mágov tak sa všetci môžu chrániť - ale musíš v TS zabiť aj Orb, aby ti nemohol odstrániť mágiu. Potom by si už nemal mať nejaký problém až na Jona.
Inak čo sa týka timestopu - v kombinácii RoV + amulet of power čarujem vždycky najprv alacritu a až potom TS.
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX píše:Inak čo sa týka timestopu - v kombinácii RoV + amulet of power čarujem vždycky najprv alacritu a až potom TS.
Zajímavé - budu to muset vyzkoušet. Na TS mě dost štve, že někdy prostě netuším, kdy bude končit (obzvlášť s Alacrity)...

Jinak můj postup je obvykle Project Image->TS->Alacrity. Tj. většinou chci být co nejrychleji v TS a potom už mám času dost...

Nevíte, jak se zbavit Project Image jinak než ho zničit?

Btw ten Improved Demogorgon je v podstatě čaj - stačí jedna postava, která na něj naběhne a naláká na sebe veškerou pozornost a zbytek družiny má volnou ruku, aby se mohl s kouzly vyřádit jak se jim zlíbí :lol:
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

sevencreature píše:Nevíte, jak se zbavit Project Image jinak než ho zničit?
True Sight, Detect Illusion

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Raz: Detect Illusion odstraní jen nízkolevelové iluze, ne? :think:

No ale to je jedno, já měl každopádně na mysli, jak se zbavit vlastního Project Image, ne nepřátelského. Hmmm, možná zakouzlit Skull Traps a vlézt do nich, takže jakmile skončí TS, tak se Image automaticky zničí :think:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 25.2.2006 15:24, celkem upraveno 1 x.
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

sevencreature píše:Raz: Detect Illusion odstraní jen nízkolevelové iluze, ne? :think:

No ale to je jedno, já měl kažodpádně na mysli, jak se zbavit vlastního Project Image, ne nepřátelského.
Funguje na vše.
Vlastního? Možná Dispel Magic?

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Do Podtemna se má chodit na nízkých úrovních, jinak to není sranda. Jsem tam se skupinou okolo 2,1 miliónů exp. (Anomen mnohem víc, zbytek +/- ty dva miliony). Procházím to podzemí mozkožroutů (Tactic, insane) a je to děsná nuda. Co si ale také mají počít proti 2 Skeleton Warriorům, Fire Elementalovi, Invisible Stalkerovi a Aeriel Servantovi? K tomu Korgan se záchrannými hody dost pod nulou a AC -10 (díky drowím zbrojím). A Anomen má tolik Impregnable Mind že neví co s nimi (Divine Remix tímto nahrazuje Chaotic command, je to slabší a má mnohem kratší trvání, respektive toto kouzlo mají obyčejní kněží, Chaotic Command bude mít kněž nějakého boho (Talos?)), sám jsa chráněn Impervious Sanctity of Mind (zase mnohem silnější verze Chaotic command). Nemají šanci...
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“