Drogy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Hamster: Nevykřikuju nic o zákazu. Já mám marihuanu v paži. A je mi to prdel (s prominutím). Jen nechápu k čemu by to bylo... Nějaký praktický přínos pro společnost by mě zajímal. Můžeš mě poučit. Budu jenom rád.
Ajantis: Aha takže z odpovědí je patrno, že obecně je kouření bráno jako špatné...Dobře. A legalizací marihuany docílíš čeho? Podle mě jen legálního kouření jiné rostliny se všemi negativními důsledky. Nemám pravdu?
S pozdravem a...
Ajantis: Aha takže z odpovědí je patrno, že obecně je kouření bráno jako špatné...Dobře. A legalizací marihuany docílíš čeho? Podle mě jen legálního kouření jiné rostliny se všemi negativními důsledky. Nemám pravdu?
S pozdravem a...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
"Praktický přínos"? To myslíš něco jako zvýšení výnosu vajec, nebo tak?
Jakej praktickej přínos má její zákaz? Kdo chce, tak jí kouří stejně, akorát s tim má trable protože když už si někde nemůže zasadit, tak se musí otloukat o kamarády a dýlery. Ty se na to podle mě díváš ze špatný strany. Tady nejde o vytvoření nějaké novoty - tady jde o zrušení imo nesmyslného zákazu.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- durana
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No ja by som mal jeden prinos. Marihuana by sa kupovala v obchode a nie od dealerov, ktori ti mozu ponuknut aj nieco "ucinnejsie". Proste ten kto bude hulit, bude hulit bez toho aby mal kontakty na tych od ktorych by zhanal nieco silnejsie. A je rozdiel ci niekoho takeho poznas, a zoberies nieco na skusku, alebo by si musel ako blbec cez 20 ludi zhanat nieco silnejsie. Takze islo by hlavne o odtrhnutie predaja marihuany od dealerov, ktorych by tym padom dotycny nepoznal a omnoho tazsie by si zhanal nieco ine.
Tiez by na tom stat zarabal, a jej konzumacia by bola kontrolovanejsia.
Tiez by na tom stat zarabal, a jej konzumacia by bola kontrolovanejsia.
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
Who sold it to ya
Don’t fuck with dad.
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Aky prinos ma pre spolocnost hudba? Akurat, ked ju niekto bude nahlas pocuvat, moze si zhorsit sluch. A tiez sa niekto v aute vdaka nej nemusi sustredit a sposobi autohavariu. Podpise mi niekto peticiu pre zakaz hudby?
By the way- dnes nie je problem zohnat aj ovela tvrdsie drogy nez travu. Chces heroin? Do troch tyzdnov ti ho zozeniem. A zakaz mi v tom moc nezabrani. Priklepnu dealerovi prsty? Najdem do tyzdna dalsieho. Etc. etc...

By the way- dnes nie je problem zohnat aj ovela tvrdsie drogy nez travu. Chces heroin? Do troch tyzdnov ti ho zozeniem. A zakaz mi v tom moc nezabrani. Priklepnu dealerovi prsty? Najdem do tyzdna dalsieho. Etc. etc...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
- durana
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze zalezi dost od toho co to clovek vobec chce zhanat. Ja by som tie najtvrdise veci mohol zohnat do cca. 5 dni, ale urcite je menej nebezpecne ked su tazko dostupne ako ked nam ich niekto dennodenne ponuka.
Ale marihuana je az smiesne lahko dostupna. Preto by bolo lepsie ak by bola legalna a necinila tym sliesne lahko dostupne aj ine drogy.
Ale marihuana je az smiesne lahko dostupna. Preto by bolo lepsie ak by bola legalna a necinila tym sliesne lahko dostupne aj ine drogy.
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
Who sold it to ya
Don’t fuck with dad.
Who sold it to ya
Don’t fuck with dad.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Hamster,
a představ si, že já si myslím, že v tom žádný rozdíl není. Ztráta svobody je vždycky ztráta svobody a pokud si ji způsobíš sám vlastní neznalostí je o to horší.
Manželství nelze porovnávat se ztrátou svobody, a už vůbec ne se ztrátou svobody získané drogovou závislostí. Jestli to tak vidíš, nikdy se nežeň pokud svůj názor nezměníš.
Manželství uzavřené mezi dvěma navzájem se milujícími lidmi není ztráta svobody ale schopnost si svoji svobodu vědomě omezit ve jménu společného života, zplození a vychování dětí a vzájemné opory dvou stárnoucích lidí když děti odejdou svojí cestou.Navíc pokud zjistíš, že ti tento svazek nevyhovuje máš právní možnost se zněj vyvázat a plnou svobodu opět získat. Tak vidím manželství já.
Pokud získáš závislost na jakoukoliv drogu, staneš se trvale nemocným člověkem. Možná Tě léčba naučí bez Tvé drogy žít, ale až do smrti nad Tebou bude viset možnost recidivy.Co se týká poslední věty, prosím nezpochybňuj ji. Vím o čem mluvím. Už několik let, jak jsem kdesi vpředu uvedl, pracuji jako spolupracovník Psyciatrické léčebny v Kroměříži a to s oddělením číslo 15-závislosti na alkoholu a drogách, automatech, počítačích a medikamentech. Netušíš co všechno jsem viděl a co jsem si od těch nešťastných lidí vyslechl.
Jab a Anlag - prosím pokud se v tomto diskusním vláknu pohybujete jako čtenáři či diskutující, chtěl bych se vás zeptat - jak je to se znalostí vlastních psychických a volních hranic jednotlivce? Kdysi jsem měl kurs pedagogiky a psychologie, ale mělo to vazbu na vojenské kolektivy a jejich přípravu na bojové použití. To si zde netroufám aplikovat. Já tvrdím, že jedinec není schopen posoudit a už vůvec ne znát své hranice. Myslím si, že se mění a navíc podléhají změnám podle aktuální i latentní situace. Máte představu jak to je doopravdy?
a představ si, že já si myslím, že v tom žádný rozdíl není. Ztráta svobody je vždycky ztráta svobody a pokud si ji způsobíš sám vlastní neznalostí je o to horší.
Manželství nelze porovnávat se ztrátou svobody, a už vůbec ne se ztrátou svobody získané drogovou závislostí. Jestli to tak vidíš, nikdy se nežeň pokud svůj názor nezměníš.
Manželství uzavřené mezi dvěma navzájem se milujícími lidmi není ztráta svobody ale schopnost si svoji svobodu vědomě omezit ve jménu společného života, zplození a vychování dětí a vzájemné opory dvou stárnoucích lidí když děti odejdou svojí cestou.Navíc pokud zjistíš, že ti tento svazek nevyhovuje máš právní možnost se zněj vyvázat a plnou svobodu opět získat. Tak vidím manželství já.
Pokud získáš závislost na jakoukoliv drogu, staneš se trvale nemocným člověkem. Možná Tě léčba naučí bez Tvé drogy žít, ale až do smrti nad Tebou bude viset možnost recidivy.Co se týká poslední věty, prosím nezpochybňuj ji. Vím o čem mluvím. Už několik let, jak jsem kdesi vpředu uvedl, pracuji jako spolupracovník Psyciatrické léčebny v Kroměříži a to s oddělením číslo 15-závislosti na alkoholu a drogách, automatech, počítačích a medikamentech. Netušíš co všechno jsem viděl a co jsem si od těch nešťastných lidí vyslechl.
Jab a Anlag - prosím pokud se v tomto diskusním vláknu pohybujete jako čtenáři či diskutující, chtěl bych se vás zeptat - jak je to se znalostí vlastních psychických a volních hranic jednotlivce? Kdysi jsem měl kurs pedagogiky a psychologie, ale mělo to vazbu na vojenské kolektivy a jejich přípravu na bojové použití. To si zde netroufám aplikovat. Já tvrdím, že jedinec není schopen posoudit a už vůvec ne znát své hranice. Myslím si, že se mění a navíc podléhají změnám podle aktuální i latentní situace. Máte představu jak to je doopravdy?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Stále tu ale řešíme měkké drogy, což myslím že není případ, jaký popisuješ. Trvalé onemocnění z extáze, kterou si šestnáctka čas od času dá na diskotéce? Nemyslím....Neferit Sr. píše:Pokud získáš závislost na jakoukoliv drogu, staneš se trvale nemocným člověkem. Možná Tě léčba naučí bez Tvé drogy žít, ale až do smrti nad Tebou bude viset možnost recidivy.
No tak - Na to, abych poznal nějaký smažky nemusím pracovat ve cvokhausu. Možná že jich znáš více a hlouběji, ale ty co znám mi pro představu stačí. Přece jen žiju v Praze...Neferit Sr. píše:Vím o čem mluvím. Už několik let, jak jsem kdesi vpředu uvedl, pracuji jako spolupracovník Psyciatrické léčebny v Kroměříži a to s oddělením číslo 15-závislosti na alkoholu a drogách, automatech, počítačích a medikamentech. Netušíš co všechno jsem viděl a co jsem si od těch nešťastných lidí vyslechl.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
...
Aha takže obecně se dá říct, že jste pro legalizaci marihuany. Ale jediné dobré důvody, co jste tu zatím uvedly jsou:
1. Přínos do státní kasy.
2. Jednoduší využití pro lékařství a
3. Odvázání prodeje marihuany od prodeje "tvrdších látek" obecně.
Znovu kladu otázku: K čemu je to dobré? Protože, aby k legalizaci došlo musely byste přesvědčit společnost řekněme starších a ještě víc konzervativnějších než jsem já. Zkuste tedy přesvědčit alespoň mě. Co vy na to?
Vznesu důvody proč ne. Jenom pro zajímavost
1. Mnohem větší dostupnost mladším 18i let. (Pokud jim to nechcete dovolit zrovna, ale to by asi vážně neprošlo.) Viz cigaretová dostupnost dětem.
2. Nárůst rakovinových onemocnění způsobených kouřením. (Znám spoustu těch co se cigarety nedotknou, ale proti marihuaně nic nemají.) Tím spojený nárůst financí na jejich léčení.
Dovolím si vyslovit myšlenku jisté pravděpodobnosti přechodu na "tvrdší" narkotika.
Klidně přiznám, že zdaleka nemám dostatek informací, ale nemyslím si, že něco co jsem tu napsal je vyloženě blábol. Co vy na to?
Pokud jste to zde již někde probírali tak mi někdo napište závěry docela mě to zajímá. S pozdravem a...
1. Přínos do státní kasy.
2. Jednoduší využití pro lékařství a
3. Odvázání prodeje marihuany od prodeje "tvrdších látek" obecně.
Znovu kladu otázku: K čemu je to dobré? Protože, aby k legalizaci došlo musely byste přesvědčit společnost řekněme starších a ještě víc konzervativnějších než jsem já. Zkuste tedy přesvědčit alespoň mě. Co vy na to?
Vznesu důvody proč ne. Jenom pro zajímavost

1. Mnohem větší dostupnost mladším 18i let. (Pokud jim to nechcete dovolit zrovna, ale to by asi vážně neprošlo.) Viz cigaretová dostupnost dětem.
2. Nárůst rakovinových onemocnění způsobených kouřením. (Znám spoustu těch co se cigarety nedotknou, ale proti marihuaně nic nemají.) Tím spojený nárůst financí na jejich léčení.
Dovolím si vyslovit myšlenku jisté pravděpodobnosti přechodu na "tvrdší" narkotika.
Klidně přiznám, že zdaleka nemám dostatek informací, ale nemyslím si, že něco co jsem tu napsal je vyloženě blábol. Co vy na to?
Pokud jste to zde již někde probírali tak mi někdo napište závěry docela mě to zajímá. S pozdravem a...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kebule: Co takhle si to přečíst, namísto žádání o závěry?
Kupříkladu já nemám žádnou motivaci opakovat něco, co jsem tady psal před 14ti dny.
EDIT:
Kebule: Před 14ti dny se to tu řešilo, je to pár stran.
Kupříkladu já nemám žádnou motivaci opakovat něco, co jsem tady psal před 14ti dny.
EDIT:
Kebule: Před 14ti dny se to tu řešilo, je to pár stran.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 29.10.2006 22:12, celkem upraveno 1 x.
- KEBULE
- Sigilan
ehm..
Já jenom, jak vidím asi nejapně, doufal, že to nějaká dobrá duše zhrne do výcucu. A zapoměl jsem tam napsat prosím. To mi jak si uniklo. Sorry...
Ale zpátky k věci. Nezkusíte mě přesvědčit? Nebo jste to tady už na někom zkoušeli? Nebo je to jen nechuť přistoupit k věci takto? Já nevím, su tady novej. A nemám čas ani energii na to abych četl kompletní historii takhle dynamicky se rozvíjejícího tématu...
Docela by mě to zajímalo. S pozdravem a...
Ale zpátky k věci. Nezkusíte mě přesvědčit? Nebo jste to tady už na někom zkoušeli? Nebo je to jen nechuť přistoupit k věci takto? Já nevím, su tady novej. A nemám čas ani energii na to abych četl kompletní historii takhle dynamicky se rozvíjejícího tématu...
Docela by mě to zajímalo. S pozdravem a...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
To jako proč??KEBULE píše:Protože, aby k legalizaci došlo musely byste přesvědčit společnost řekněme starších a ještě víc konzervativnějších než jsem já.

Tohle je naprostý nesmysl. Vzhledem k tomu, že je dnes prodej trávy čistě v ilegálním sektoru, tak se na nějaký věk nehledí. Patnáctiletý si jí sežene stejně snadno, jako třicetiletý...KEBULE píše:1. Mnohem větší dostupnost mladším 18i let. (Pokud jim to nechcete dovolit zrovna, ale to by asi vážně neprošlo.) Viz cigaretová dostupnost dětem.
Tohle bych tak tragicky neviděl. Marijuana je rekreační droga a zkonzumované množství se nedá rovnat s tabákem. Lehký kuřák - 5 cigaret/den. Lehký kuřák trávy - 1 joint/týden-měsíc. Nemluvě o extázi a LSD které se vůbec nekouří.KEBULE píše:2. Nárůst rakovinových onemocnění způsobených kouřením. (Znám spoustu těch co se cigarety nedotknou, ale proti marihuaně nic nemají.) Tím spojený nárůst financí na jejich léčení.
Tomuhle nevěřím. Pár kamarádu, kteří hulili opravdu hodně dříve maximálně příležitostně experimentovali s pervitinem, ale dnes z nich žádné smažky rozhodně nejsou. Pomatuju si, že tohle jednou v telce potvrzoval i takovej ten docela známej chlapík z drop-inu (Nevim jak se jmenuje).KEBULE píše:Dovolím si vyslovit myšlenku jisté pravděpodobnosti přechodu na "tvrdší" narkotika.