Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Yachiko píše:Z celého stručného obsahu tej kinhy sa mi robí nevoĺno pretože je v tej knihy religionistická podstata, ktorú umocňujú Tvoje skutočne "nádherné" slovné spojenia a označenia ako napr.: "Rytíři kříže" alebo "se z něho stává křesťan, ale jeho víra je znovu a znovu zkoušena" a tak podobne... ;-)
Je to dramatická kniha, proto dramatická slovní spojení :lol: :lol: :lol:
Osobně jsem v některých částech druhého dílu uvažovala o tom, jestli v žaludku udržím obsah žaludku, páč už jsem k opaku někdy neměla daleko :-?
Navíc už se u mě začíná projevovat profesionální deformace prováděná naší češtinářkou :-?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hehe, očividně na Yachika slovo "křesťan" působí jako muleta na býka :lol: :lol:

Lerek: Železný sen? Není to náhodou tak kniha od Normana Spinrada? Lords of Swastika :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

sevencreature píše:Hehe, očividně na Yachika slovo "křesťan" působí jako muleta na býka :lol: :lol:

Lerek: Železný sen? Není to náhodou tak kniha od Normana Spinrada? Lords of Swastika :-)
no jo, Pán Svastiky :-D kniha mého srdce
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Lerek: Jo, dobrá zábava :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Zkoušeli jste třeba číst Dänikena a jeho "Vzpomínky na budoucnost" ? Hrozně mě bavilo to, že za každou prkotinu můžou kámoši z kosmu :lol: :lol: :lol:

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Neferit píše:Zkoušeli jste třeba číst Dänikena a jeho "Vzpomínky na budoucnost" ? Hrozně mě bavilo to, že za každou prkotinu můžou kámoši z kosmu :lol: :lol: :lol:
Není od věci že na Hallmarku občas dávají trilogii se stejným názvem???
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Neferit píše:Zkoušeli jste třeba číst Dänikena a jeho "Vzpomínky na budoucnost" ? Hrozně mě bavilo to, že za každou prkotinu můžou kámoši z kosmu :lol: :lol: :lol:
Přečetl jsem to na jeden zátah 8-)
Däniken je šílenec, ale je to moc zajímavý a člověk se i trošku zamyslí... btw na podzim měl přednášku v Praze
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Ajantis_CG_thief píše:Přečetl jsem to na jeden zátah 8-)
Däniken je šílenec, ale je to moc zajímavý a člověk se i trošku zamyslí... btw na podzim měl přednášku v Praze
ó, škoda, že jsem nebyla v Praze :-( :lol:

Jednu dobu jsem se o ufologii docela dost zajímala a na tohle jsem narazila v antikvariátu a tak jsem to koupila. Taky jsem to přečetla na jeden zátah (a celou dobu u toho poslochala tatíka, jak mi říká, že nemám číst blbosti :lol: :lol: :lol: ). Docela mě zaujaly jeho teorie, i když někdy už to zněla fakt ulítle, že za všehno můžem jenom my z Pluta a spol.

Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Neferit: on své teorie podkládá jistými fakty, u kterých je ale problém, že u většíny z nich my nemůžeme posoudit jejich pravdivost...

Ale třeba ta teorie, že už tu byl svět minimálně tak vyspělý jako ten náš a zanikl třeba kvůli nějaké atomové válce, se mi velmi líbí.

Jo a mně tu knihu právě tatík přinesl ;-)
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Prave sa chystam vrhnut na 900 stranovu tehlu s priznacnym nazvom "Sialenstvo" :lol: od Jerzyho Krzysztona. :-)
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

Mám stiahnuté dva časti Cesty krve. Na stránke odkiaľ som to ťahal je aj trojka rozdelená do dvoch častí. Jednu mám tiež, ale druhá je tam len ukážka. tak som nevedel, či to už vyšlo, alebo nie a len to nedali na stránky. Preto sa pýtam.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Teda Conan je vážně něco :lol: Nechápu, jak podle toho mohli natočit takový film. Podle četby bych očekával něco jako křížence Austina Powerse a Pána Prstenů :lol:

Teď jsem četl Královnu černého pobřeží a řezal jsem se u toho smíchy - nevím, jestli jsou údernější popisy postav nebo dialogy, ale každopádně mě Howard dostal :lol: :lol:
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

sevencreature píše:Teda Conan je vážně něco :lol: Nechápu, jak podle toho mohli natočit takový film. Podle četby bych očekával něco jako křížence Austina Powerse a Pána Prstenů :lol:

Teď jsem četl Královnu černého pobřeží a řezal jsem se u toho smíchy - nevím, jestli jsou údernější popisy postav nebo dialogy, ale každopádně mě Howard dostal :lol: :lol:
U filmu mě dostalo několik věcí:
1. všude Conana popisují jako černovlasého a modrookého svalovce -> proč je tedy ve filmu hnědovlasý a hnědooký?
2. nevím, jestli jste to někdy četli, ale ve většině popisů Cimmeřanů se píše, že svoje meče nijak nezdobí -> tak proč ve filmu mají neuvěřitelně zdobené meče?
3. viz hláška z Královny černého pobřeží - "Ty i já jsme jedna duše. Kdybych byla mrtvá a tys bojoval na život a na smrt, vrátila bych se z temnoty...." -> ta ženská ve filmu mi moc jako Bélit nepřipadala :lol:
4. všimli jste si někdy, že záběr, kdy Conan drží něčí useknutou hlavu, je ten záběr stejnej jako kresba na obálce knihy Conan a Studna Ghůlů ?

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mě líbily komixy s Conanem, co kdysi vycházely ve Slovartu, nebo kde :-D hezky nakresleno a dějem jsem se příliš nezatěžovala 8-)

Teď jsem dočetla (3 hodiny ve vlaku :roll: ) Hodina smrti (Strýc Silas) od Jospeha Sheridana Le Fanu. A hodlám se zakousnout do Domu u hřbitova. Doporučuji, pokud máte stejně jako já slabost pro gotické romány a viktoriánskou éru :angel:

Yachiko: Ty jsi větší antikřesťan, než těch pár satanistů, či rádobysatanistů (což je ale de facto jen jedna z odnoží křesťanství :twisted: ), co znám :lol: :lol: :lol: doporučuji k četbě Poslední pokušení od Kazantkise a Jeho království a Nepřátelé lidstva od Waltariho :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Dnes jsem si v knihovne zamluvil (no dobre, ja ne... napsal jsem mati) Svata krev a svaty gral.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“