Prohlížeče

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Váš internetový prohlížeč?

Internet Explorer 6
3
4%
Internet Explorer 7
1
1%
Mozilla, popř. nějaká méně rozšířená verze (SeaMonkey atd.)
2
3%
Mozilla Firefox
38
52%
Opera
26
36%
Safari
1
1%
jiný
2
3%

Celkem hlasů: 73

Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

MCZ: ad FF; Takové věci lze ale od alfaverze očekávat, ta není určena na běžné použití. Jinak Acid2 je IMHO pouze orientační měříto, i když celkem užitečné.
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

MCZ píše:Dnes vyšla Opera 9.5 Kestrel (zatím pouze alfa, takže nedoporučuji jako náhradu za stávající verzi).
Kestrel je super, ale jak jinak instaluju každou weekly verzi, tentokrát jsem si to odpustil. Nedotažených funkcionalit je tam na můj vkus trošku moc. Nicméně synchronizaci záložek bych vskutku využil a větší rychlost se taky snese... ;-)
Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Landor: samozřejmě jsem si nevybral Operu proto, že by ten test splnila (ostatně Opera 8.54 jím zcela neprošla), ale jak říkáš, je to docela užitečný ukazatel a určitě částečně svědčí o kvalitě zobrazovacího jádra prohlížeče.

Rozhodl jsem se hlasování obnovit, směle do toho. Navíc jsem zahrnul IE7 a Safari, úmyslně jsem nezahrnoval pochybný hybrid jménem Maxthon (verze 2).

Jinak ze srandy jsem vyzkoušel Operu 3 :lol: . No bylo to zajímavé, takhle se možná budou za pár let cítit i uživatelé Internet Explorer 6 (pevně v to doufám), preference mu totiž pomalu, ale jistě klesají, super! :-P
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp (orientačně)

A tady je ta Opera 3
http://midnight.sigil.cz/images/blog/opera3-1.png (midnight)
http://midnight.sigil.cz/images/blog/opera3-2.png (Sigil)
http://midnight.sigil.cz/images/blog/opera3-3.png (IMDb)
http://midnight.sigil.cz/images/blog/opera3-4.png (deviantART)
http://midnight.sigil.cz/images/blog/opera3-5.png (oficiální stránky Opery :shock: )
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

kedze sa obnovilo hlasovanie, tak

sigil, poradnu, cestovne poriadky DPMK, skolsku stranku, wow forum, wow stranka, forum, gladiatus, ic.cz, twwenty sided, dungeon crawl, RM, lasiodora.sk mam v opere

VSB forum, pokec.sk, znova cestovne poriadky(boha ani nvm ze ich mam dvakrat :D ), stranku nasho polomrtveho projektu, falloup online, VSB vault, moria(uo) site v mozille... vybral som operu, tu mam radsej a pouzivam castejsie a je predvolena ako primarna ;-)

a sa mi zda, ze som prave dostal dalsie deja vu :-? :cry:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ: Jediný problém Opery 3 (který vidím ze screenshotů) je v tom, že staré prohlížeče (a programy) prostě utf-8 nepodporovaly :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Já používám Mozillu Firefox a naprosto mi vyhovuje. Operu jsem zkoušel a nějak mi nesedla, Konqueror byl sice skvělý ale zato byl docela pomalý (hlavně start), a o IE lépe nemluvit. :-D A málem bych zapomněl na Links2 - ty používám po překročení FUPu :-)
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

http://radekhulan.cz/item/firefox-2-0-j ... -prohlizec

Proč?! Za co?! :lol: Tento člověk musí pořád něco vychvalovat do nebes (dělat něčemu reklamu) nebo neustále na něco plivat,špinit hanit. Vím, že je to spíš můj problém, že jeho blog čtu.
Tak nějak naivně jsem doufal, že se trochu umírní, ale .. nE! 8-) Když tohle číst už je po čase strašná nuda, nejhorší je, že se na tolidi stále chytaj, oponují mu ve striktně moderované "diskuzi",
a on je může banovat a rozdávat žluté karty. A jeho hnusný blog je pak tak populární.

Sám jsem dlouhou dobu FF (Firefox Fanatik), teď ale delší dobu používám Operu a jsem jakž takž spokojen. Nicméně, pokud se mi něco nelíbí tak to nepoužívám a nemusím furt pořvávat jak je to sucks.
Navíc mi příjde že asi nenávidí Open Source, co není komerční není asi dost cool. Proč to sem píšu, vlastně ani nevím, spíš takové zamyšlení, co se mi teď honí hlavou. Tak se omlouvám za spam.

Takže dost reklamy a nenechte se ovlivňovat a používejte, to co vám vyhovuje nejlépe.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Landor: bral bych to opravdu s klidem, je to článek R. Hulána se vším všudy ;-).

Firefox by tedy opravdu potřeboval vylepšit, především co se týče rychlosti, přijde mi totiž, že zatímco vývoj Opery jde skutečně dopředu (rychlejší, výkonější vykreslovací jádro...), na Firefox se pouze nabalují nové funkce, a je tak stále pomalejší. Jinak to ovšem není vůbec špatný prohlížeč (nicméně je pravda, že vzhledem k jeho open-source původu bych u něj takovou popularitu nečekal).
Naposledy upravil(a) MCZ dne 18.9.2007 9:11, celkem upraveno 1 x.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Kam tohle dát, to vážně netuším, ale sem by to mohlo pasovat nejlíp ;-)

Kód: Vybrat vše

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images ; DIL= DI.length; function A(){for(i=0; i<DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5+'px'; DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5+'px'}R++}setInterval('A()',5); void(0)
Zkopírovat tohle do adresního řádku prohlížeče a dát enter ;-) A případně proscrollovat celou stránku, pokud nic nebude patrné ;-) povedené je to, když se to dá například na obrazovce pro odesílání příspěvku ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vlasák: Moc pěkné. Zadávat script přímo do řádku adresy mě tedy nikdy nenapadlo :shock: :-P Jak jsi se k téhle zábavě dostal?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

7c: je to prostě Vlasák ;-).

Jinak je to vážně super :-D .
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

hmm, tak pred rokom tento javascript koloval po mailoch, forach, icq, atd... cudujem sa, ze to nedorazilo aj na sigil :-D

inac, nemali tie obrazky nasledovat moj kurzor?
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

sevencreature píše:Vlasák: Moc pěkné. Zadávat script přímo do řádku adresy mě tedy nikdy nenapadlo :shock: :-P Jak jsi se k téhle zábavě dostal?
jj, ono to je z té kategorie, že by to člověka nenapadlo, přitom je to v podstatě logické, že by to mělo jít ;-)

Autorem nejsem - narazil jsem na to před nějakou dobou tady a včera v noci jsem si na to zase vzpomněl ;-)

xRage: ne, neměly, to je zase něco jiného :-P Tenhle JavaScript si bere pouze obrázky a pak je pomocí polárních rovnic rotuje ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Tak jsem si dneska jsem si odvážně nainstaloval třetí testovací build 9.50 Opery. Zatím se drží bez problémů. Že by byl zase "o tolik" rychlejší než předešlá verze se mi nezdá, ale to je asi jen subjektivní pocit.

Synchronizace záložek/RSS vypadá fajn, ale zatím ji nemůžu využít (což by bylo na složité povídání)

Supr je vylepšení adresního řádku...

A naprosto boží je opera:historysearch (jinými slovy vyhledávání v historii navštívených stránek)

Shrnuto a podtrženo, žádná velká revoluce, ale přijemná evoluční zlepšení.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hlavně doufám, že odstraní ty problémy s fonty, co mám od 9. verze :-? To mi vážně pije krev. Přiznávám, že chyba bude i na straně Win XP (IME dělá dost slušný nepořádek) i na mé (upravená instalace WinXP), ale žádný jiný prohlížeč v tomto směru problémy nemá :-?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“