Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Pred chvýlou mi sem doniesli dva PC na GO ( nejaké P2 a P3 ). Chlapík nechcel pochopiť, že ho to vyjde dosť draho a trval natom, že mu mám ten lepší zbúchať dokopy + pridať zvukovku. Ten starý mi tu nechá :roll: , ďalej mi vyplatí tú zvukovku a ešte aj prácu... Za tú cenu by si mohol obstarať podobný stroj aj s ročnou zárukou, ale mne je to jedno. Kto chce kam pomôžme mu tam ... :twisted:

EDIT : tak som ich zbežne pozrel. V tom lepšom stroji nie je ani gram pamäte :lol:. Zapol som ho s RAM z otcovho PC a vyradil kod na biose. S 32 MB RAM sa mi nechcelo čakať na štart XP a tak som ho nateraz nechal tak. v tom druhom sú ramky ale iba SIMM a procesor nejaká tragická 486-ka.

No zaplať pánboh :-?
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

2nuke : ale když si kúpíš 2X120 a rapojíš je do RAIDu tak máš hnedle 240 ,místo těch tvejch 160 :twisted:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Cammaris: Mám dojem, že Hitachi SATA II nemá 120 GB verzi.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

Seagate jo :twisted:
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Cammaris píše:Seagate jo :twisted:
OK, ale ber to tak, že som pôvodne chcel len 80GB disk na systém, a teraz tu hovoríme o 240GB. Na to dakto potrebuje aj zarobiť, všakže :lol:

A mimochodom, velkosklad v ktorom nakupujeme má 160GB Seagate sata2 lacnejší ako 120GB. Ostatné parametre píšu úplne rovnaké. Iba že by sa opäť raz preklepli :-?
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

No vidiš ja sem hned psal ...kup ten největší :lol:
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Cammaris píše:No vidiš ja sem hned psal ...kup ten největší :lol:
Tak to je super. Z pôvodnej čiastky 2000 sme sa dostali niekde k 6000 korunám a ako vás poznám pôjdeme ešte vyššie
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ehm, no já pořád říkám, že nejlevnější a nejvýkonnější budou ty dvě 80 :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature píše:Ehm, no já pořád říkám, že nejlevnější a nejvýkonnější budou ty dvě 80 :wink:
Na tie by som sa aj dal nahovoriť :angel:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

nuke: Když už skladovací disk máš, tak proč pro systém nepoužít rychlý RAID... Na škodu to nebude :-)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature píše:nuke: Když už skladovací disk máš, tak proč pro systém nepoužít rychlý RAID... Na škodu to nebude :-)
To hej. Ozaj obyčajné sata káble zvládnu 300MB/s ? Nejaké ešte mám od MB a aj v práci, ale to niesu žiadne drahé značkové ( teda tie čo boli k MB možno aj sú ).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

nuke: S kabely by IMO neměl být problém... Jediné problémy s některými SATA kabely bylo, že se snadno zlomily, mám dojem :-?

Navíc 300 MB/s asi stejně nedosáhneš... Počítej s rychlostí tak 60-100 MB/s (odhadem - přesné údaje neznám - záleží na hdd, systému a tak :-) ).
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature píše:Navíc 300 MB/s asi stejně nedosáhneš... Počítej s rychlostí tak 60-100 MB/s (odhadem - přesné údaje neznám - záleží na hdd, systému a tak :-) ).
To je obvyklý problém hardwaru, potenciálny výkon by bol akurát sa z neho nedá vymačkať :lol:
Nevadí, ak už budem mať ten raid podám správu ako vyzerajú merané hodnoty. A pre porovnanie pridám aj to aké hodnoty dáva ten 120 GB skladovací disk.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

btw mal by som si kúpiť na raid aj zvlášť kartu, alebo na to budú stačiť sata konektory na doske ?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

nuke: Netuším... Záleží na tom, jakou máš desku. Pokud máš nForce4-Ultra chipset, tak by tam měla být podpora SATA II RAID (mám dojem).
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“