Militaristický koutek Mk II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Tak Keegan je produkt Sandhurstu, takže je logické, že je proticlausewitzián:) A Clausewitz je sice často citován,a el řpedevším proto, že to patří k dobrému odbornému bontonu. Ono, kdyby si někdo dal tu práci, tak zjistí, že to jsou dokazy dokumentující spíš historické aspekty nebo jen některé filozofické pohledy, nikoliv citace esenciálních myšlenek práce, i když samozřejmě nelze Clausewitzovi upřít jeho význam.
rád bych se trochu rozepsal, ale od minulého týdne toho mám v práci nad hlavu:(
rád bych se trochu rozepsal, ale od minulého týdne toho mám v práci nad hlavu:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Vallun - ahoj. Já to tušil, že vtom bude něco podbného. Ale myslím si že Clausewitz, byť to bylo hodně dávno promluvil správně. Keeganův pohled vítám, doslova mě to rozhýbalo. Víš ja jsem clausewitzán z přesvědčení. Marxismus leninismus byl soubor všeho možného. Ale válce se v něm věnovala veliká pozornost. Hlavně protože země jím postižené se jich obávaly a přitom je po celém světě podporovaly. Proto se znažily věd+ět co nejvíce.
Mě osobně by zajímalo jak zněl výrok Liddela Basila Harta na téma Clausewitz, který je v knize jmenován ale není citován. Basila Harta považuji za vojáka praktika. Jeho knihy jsou zajímavé a jsou prodchnuté osobními zkušenostmi.
Opravdu velmi dobrá niha. A to mám od něj ještě jednu o rozvědce a špionáži.
Mě osobně by zajímalo jak zněl výrok Liddela Basila Harta na téma Clausewitz, který je v knize jmenován ale není citován. Basila Harta považuji za vojáka praktika. Jeho knihy jsou zajímavé a jsou prodchnuté osobními zkušenostmi.
Opravdu velmi dobrá niha. A to mám od něj ještě jednu o rozvědce a špionáži.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 3.7.2007 22:13, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
když budete mít, militaristi, zájem, hodím sem pár fotek z Darkoviček. Bohužel bylo zavřeno, tak mám jen pár záběrů tanků a okolí srubů. Ale aspoň něco
tak tady to je (jak jsem slyšel v nějaké starém válečném filmu (boj o moskvu???))... tanky, tanky!!!
obr1
obr2
obr3
obr4
obr5
obr6
obr7
obr8
obr9
obr10
obr11
U poslední fotky omluvte, prosím, to stéblo, na displeji jsem ho neviděl a pak už nebyl čas se vracet
tak tady to je (jak jsem slyšel v nějaké starém válečném filmu (boj o moskvu???))... tanky, tanky!!!
obr1
obr2
obr3
obr4
obr5
obr6
obr7
obr8
obr9
obr10
obr11
U poslední fotky omluvte, prosím, to stéblo, na displeji jsem ho neviděl a pak už nebyl čas se vracet

Naposledy upravil(a) Pan Bača dne 4.7.2007 7:09, celkem upraveno 6 x.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Neferit Sr.
- Sigilan
Tafif - poslyš studente, kdy sem nahodíš další díl Mongolů a jejich devastace Evropy?. Jsem připraven studovat a opnovat a Ty na to hodils větev. Nechceš se nad sebou zamyslet a přijmout nějaké zásadní opatření. Třeba něco jako to sem dát?
- Neferit Sr.
- Sigilan
Tafif - ne že bych chtěl být jedovatý
a nedočkavý
, ale kde je ten další díl Mongolů?. Já pak dám druhý díl asymetrické války. Ať je po prázdninách co číst.

- Neferit Sr.
- Sigilan
No to je dobře Tafife. Hklavně aby se Ti chtělo. Sedni k PC. zapni klimatizaci, postav si láhev s jontovým nápojem a konečně to udělej. Jsi hrozně líný sigilan. Já už jsem připraven. 

- Neferit Sr.
- Sigilan
- Neferit Sr.
- Sigilan
Vallun - není zbytí, to je akce kterou musím vidět. Už nyní projevuji abstinenční příznaky. Každopádně jedu. Uvidíme co zbytek militaristického světa.
Vallune-skvělá zbráva a skvělé info.
Vallune-skvělá zbráva a skvělé info.