Já se tomuhle tématu vyhýbal těch pár měsíců až do teď :)Black píše:TY...! proc myslis ze je u nazvu topicu to varovani ze jsou tu spoilery! :D
Konec -Varování! - Spoilery!
Moderátor: Sadako
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, na nějaká hluboká zamyšlení nejsem.CrowX píše:drak127 - chcelo by to nejaké hlbšie vyjadrenie o tom čím ťa P:T zaujal - predsa len človeka, ktorý práve prvýkrát dohral P:T tu nemáme tak často.
Nejvíc mě dostalo to, že jsem PST hrál jako knížku. Prostě jsem se prokousával dějem a bylo mi úplně jedno, jestli mám dýku +1 nebo +6.
Žralok, který štěká, nekouše.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ravel? Té mi bylo nakonec docela líto - nakonec to nebyla žádná zlá stařena, co se snažila všechno zničit. Ale nejvíc líto mi bylo Deionarry, které jsem nakonec musel říct o tom, že jsem ji jen využíval...CrowX píše:Tak aspoň okamihy, ktoré na teba silno zapôsobili (Ravel a pod.) - prípadne ako sa ti bojovalo s Fiendom, teda ak si s ním bojoval.
S Fiendem jsem asi nebojoval nebo nevím jakéhopak myslíš.
Ale to outro mohlo být domyšlenější - alespoň v případě, kdy si vezmeš zpátky svoji smrtelnost. Ještě bych se vrátil do Sigilu a trochu to srovnal do (LG) latě, než bych konečně zemřel.
Věta týdne: What can change the nature of a man?
Žralok, který štěká, nekouše.
- vypité_oko
- Sigilan
Konec???
Konec???Kdepak,to je jen začátek...Osobně si myslím,že vývojáři nechali ten konec tak otevřený(viz. Válka krve),protože si(jako každý jiný tým) připravovali půdu pro možný druhý díl...
To ste si fakt nevšimli,že u takovýchle potencionálních trháků jsou ty konce fakt nedořešený,slabý?
Osobně si myslím,že konec v P:t je jeden z nejlepších,co se týče otevřenosti příběhu.
TNO sice získal svou smrtelnost,je ve válce fiendů,má(alespoň většinou) statistiky jako bůh(jak už tu bylo kdesi řečeno),takže mu nic nebrání ve dvojce rozsekat a rozšalovat pár baatezů(tanar´ri forever!) a vesele najít cestu zpět do sigilu nebo někam jinam.
Konečně o sobě zjistit ÚPLNOU pravdu,napravit staré křivdy
,ztrestat Lothara,zlinčovat Ruďáky,rozjet to s Annah,najít mortemu tělo
atd atd.
V každém případě se mohl pošalovat s LoP,zjistit,co je vše na pozadí(sem si jistej,že Transcedentním to nekončí....musel být někdo,něco na pozadí,o čemž se mimochodem Ravel zmiňovala,pokud jste si všimli-ohledně zrady Triase-teda myslím že to říkala Ravel,a myslím aj že ta kniha od toho krysáka-pokud jste obětovali npc-já jo-FfG mě odzačátku štvala-a navíc byla snad nejslabší)...
V podstatě..ta hra je jen náčrt světa pst.Jak jinak si vysvětlit těch zhruba 21 dílů knih???
četli jste něco?Já teda jo,na netu,a můžu říct,že je to mnohem zapeklitější,netočí se vše jen o tanar´ri a baatezu..on je ten konflikt mnohem mnohem větší,jsou do toho zapojení i upadlí bohové,Tanar´gre,Ash witches,v čele s Kah´lesar,Ixna,Koil´Ith,Ammet Han´sha(Tem´matové)...
Proto to není konec,jen začátek...
Bohužel...hra propadla(komerčně),tedy žádné pokračování...
Proto se může ten konec zdát trochu suchej...Prostě on to totiž není konec.Pro mně ne...
To ste si fakt nevšimli,že u takovýchle potencionálních trháků jsou ty konce fakt nedořešený,slabý?
Osobně si myslím,že konec v P:t je jeden z nejlepších,co se týče otevřenosti příběhu.
TNO sice získal svou smrtelnost,je ve válce fiendů,má(alespoň většinou) statistiky jako bůh(jak už tu bylo kdesi řečeno),takže mu nic nebrání ve dvojce rozsekat a rozšalovat pár baatezů(tanar´ri forever!) a vesele najít cestu zpět do sigilu nebo někam jinam.
Konečně o sobě zjistit ÚPLNOU pravdu,napravit staré křivdy

V každém případě se mohl pošalovat s LoP,zjistit,co je vše na pozadí(sem si jistej,že Transcedentním to nekončí....musel být někdo,něco na pozadí,o čemž se mimochodem Ravel zmiňovala,pokud jste si všimli-ohledně zrady Triase-teda myslím že to říkala Ravel,a myslím aj že ta kniha od toho krysáka-pokud jste obětovali npc-já jo-FfG mě odzačátku štvala-a navíc byla snad nejslabší)...
V podstatě..ta hra je jen náčrt světa pst.Jak jinak si vysvětlit těch zhruba 21 dílů knih???
četli jste něco?Já teda jo,na netu,a můžu říct,že je to mnohem zapeklitější,netočí se vše jen o tanar´ri a baatezu..on je ten konflikt mnohem mnohem větší,jsou do toho zapojení i upadlí bohové,Tanar´gre,Ash witches,v čele s Kah´lesar,Ixna,Koil´Ith,Ammet Han´sha(Tem´matové)...
Bohužel...hra propadla(komerčně),tedy žádné pokračování...
Proto se může ten konec zdát trochu suchej...Prostě on to totiž není konec.Pro mně ne...
Sonduji duše - diskrétně a tiše...
Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
vypité_oko: je to KONEC. Kde je psáno, že konec nemůže být otevřený aniž by se nepřipravoval druhý díl? Myslím, že ani ten největší naivka z BIS nepředpokládal pokračování Tormentu (další hru z PS možná, nikoli však Torment 2 s NO coby hlavním hrdinou).
Projekt nebyl nikde moc propagován, snad byl dokonce vedle Baldur's Gate Chronicles na vedlejší koleji (byť byl nakonec po kvalitativní stránce jistě lepší) - svět Planescape je nemasovou záležitostí, to si jistě BIS uvědomovali a rozhodně museli čekat, že se podobného úspěchu jako BW s BG nedočkají (žádný "potenciální trhák" to nebyl, tomu odpovídala reklamní kamapaň). Ale měli peníze, měli nápady, tak co to nerisknout.
Projekt nebyl nikde moc propagován, snad byl dokonce vedle Baldur's Gate Chronicles na vedlejší koleji (byť byl nakonec po kvalitativní stránce jistě lepší) - svět Planescape je nemasovou záležitostí, to si jistě BIS uvědomovali a rozhodně museli čekat, že se podobného úspěchu jako BW s BG nedočkají (žádný "potenciální trhák" to nebyl, tomu odpovídala reklamní kamapaň). Ale měli peníze, měli nápady, tak co to nerisknout.
Re: Konec???
Víš, TNO by sice mohl mít božské staty a cokoliv... jenže vtip je v tom, že takové pontenciální staty má ve sférách kde kdo. Ale hlavně, jakýmikoli snahami o nějaký návrat atp. by příběh popřel sám sebe. Příběh došel konce tím, že Bezejmenný dosáhl konce a došel si pro trest. Paseka, jaká po něm zbyla, zcela stačila a ještě by to mělo pokračovat, když vše v jedničce (kldyž tak budu nazývat PTvypité_oko píše:netu,a můžu říct,že je to mnohem zapeklitější,netočí se vše jen o tanar´ri a baatezu..on je ten konflikt mnohem mnohem větší,jsou do toho zapojení i upadlí bohové,Tanar´gre,Ash witches,v čele s Kah´lesar,Ixna,Koil´Ith,Ammet Han´sha(Tem´matové)...

Baatezu a tanar'ri jsou samozřejmě figurky, nakonec stejně jako jacíkoliv bohové... vše se odvíjí od úplně elementárního konfliktu kříže "řád - neutralita - chaos; dobro - neutralita - zlo" - "zazoomuj" na sféry, jak chceš, a všude to uvidíš... Tím konfliktem jsou celé sféry, tím konfliktem jsou Vnější sféry, tím konfliktem je Sigil, tím konfliktem jsou jakákoli dvě mšstečka, ulice a jejich obyvatelé... Ať si za prkna pomyslného jeviště vezmeš celé sféry, nebo jen jedno náměstíčko, kde se setkají dva personifikované protiklady...