Konec -Varování! - Spoilery!

Cesty Bezejmenného po sférách s jednou moc ukecanou levitující lebkou.
Stránky: Planescape: Torment

Moderátor: Sadako

Odpovědět

Jednoduse...

Dobry
50
88%
Spatny
7
12%

Celkem hlasů: 57

drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Black píše:TY...! proc myslis ze je u nazvu topicu to varovani ze jsou tu spoilery! :D
Já se tomuhle tématu vyhýbal těch pár měsíců až do teď :)
Žralok, který štěká, nekouše.
Black
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black »

2drake: taky si holka sikovna! :D sry... :P
Ticha kocka brehy mele...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

drak127 - chcelo by to nejaké hlbšie vyjadrenie o tom čím ťa P:T zaujal - predsa len človeka, ktorý práve prvýkrát dohral P:T tu nemáme tak často. ;-)
There is a limit to stupidity.
182
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

CrowX píše:drak127 - chcelo by to nejaké hlbšie vyjadrenie o tom čím ťa P:T zaujal - predsa len človeka, ktorý práve prvýkrát dohral P:T tu nemáme tak často. ;-)
Já nevím, na nějaká hluboká zamyšlení nejsem.
Nejvíc mě dostalo to, že jsem PST hrál jako knížku. Prostě jsem se prokousával dějem a bylo mi úplně jedno, jestli mám dýku +1 nebo +6.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ja som to tiež dohral nedávno a bral som to tiež z podobného hľadiska ako drake...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Tak aspoň okamihy, ktoré na teba silno zapôsobili (Ravel a pod.) - prípadne ako sa ti bojovalo s Fiendom, teda ak si s ním bojoval.
182
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

CrowX píše:Tak aspoň okamihy, ktoré na teba silno zapôsobili (Ravel a pod.) - prípadne ako sa ti bojovalo s Fiendom, teda ak si s ním bojoval.
Ravel? Té mi bylo nakonec docela líto - nakonec to nebyla žádná zlá stařena, co se snažila všechno zničit. Ale nejvíc líto mi bylo Deionarry, které jsem nakonec musel říct o tom, že jsem ji jen využíval...

S Fiendem jsem asi nebojoval nebo nevím jakéhopak myslíš.

Ale to outro mohlo být domyšlenější - alespoň v případě, kdy si vezmeš zpátky svoji smrtelnost. Ještě bych se vrátil do Sigilu a trochu to srovnal do (LG) latě, než bych konečně zemřel.

Věta týdne: What can change the nature of a man?
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Fiend - Fiend from Morridor´s box - v ruinách Curstu (500 000 exp) :?:
182
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

CrowX píše:Fiend - Fiend from Morridor´s box - v ruinách Curstu (500 000 exp) :?:
Búú, tak toho jsem taky minul...
Ještě jsem si vzpomněl na Triase - ošklivý andílek, ale jelikož jsem přísahal, tak jsem ho nemohl zabít stejně tak prozradit odkud bere Pharod mrtvoly.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Najslinejší okamih hry bol pre mňa asi Trias - najmä to keď potom ako som ho presvečil aby sa vrátil na Celestial ho zabil Vhailor. To boli veľmi zmiešané pocity... a tiež vstup cez portál v Márnici do FoR... momentvo bolo veľa...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Trias a Ravel na mě rovněž velice zapůsobili - tam hra dostává skutečný náboj (vlastně PST ten náboj nikdy neztrácí, ale jen posiluje ;-) ).
vypité_oko
Sigilan

Konec???

Příspěvek od vypité_oko »

Konec???Kdepak,to je jen začátek...Osobně si myslím,že vývojáři nechali ten konec tak otevřený(viz. Válka krve),protože si(jako každý jiný tým) připravovali půdu pro možný druhý díl...
To ste si fakt nevšimli,že u takovýchle potencionálních trháků jsou ty konce fakt nedořešený,slabý?
Osobně si myslím,že konec v P:t je jeden z nejlepších,co se týče otevřenosti příběhu.
TNO sice získal svou smrtelnost,je ve válce fiendů,má(alespoň většinou) statistiky jako bůh(jak už tu bylo kdesi řečeno),takže mu nic nebrání ve dvojce rozsekat a rozšalovat pár baatezů(tanar´ri forever!) a vesele najít cestu zpět do sigilu nebo někam jinam.
Konečně o sobě zjistit ÚPLNOU pravdu,napravit staré křivdy :-D ,ztrestat Lothara,zlinčovat Ruďáky,rozjet to s Annah,najít mortemu tělo :-D atd atd.
V každém případě se mohl pošalovat s LoP,zjistit,co je vše na pozadí(sem si jistej,že Transcedentním to nekončí....musel být někdo,něco na pozadí,o čemž se mimochodem Ravel zmiňovala,pokud jste si všimli-ohledně zrady Triase-teda myslím že to říkala Ravel,a myslím aj že ta kniha od toho krysáka-pokud jste obětovali npc-já jo-FfG mě odzačátku štvala-a navíc byla snad nejslabší)...
V podstatě..ta hra je jen náčrt světa pst.Jak jinak si vysvětlit těch zhruba 21 dílů knih???
četli jste něco?Já teda jo,na netu,a můžu říct,že je to mnohem zapeklitější,netočí se vše jen o tanar´ri a baatezu..on je ten konflikt mnohem mnohem větší,jsou do toho zapojení i upadlí bohové,Tanar´gre,Ash witches,v čele s Kah´lesar,Ixna,Koil´Ith,Ammet Han´sha(Tem´matové)...
Proto to není konec,jen začátek...

Bohužel...hra propadla(komerčně),tedy žádné pokračování...
Proto se může ten konec zdát trochu suchej...Prostě on to totiž není konec.Pro mně ne...
Sonduji duše - diskrétně a tiše...
Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

vypité_oko: je to KONEC. Kde je psáno, že konec nemůže být otevřený aniž by se nepřipravoval druhý díl? Myslím, že ani ten největší naivka z BIS nepředpokládal pokračování Tormentu (další hru z PS možná, nikoli však Torment 2 s NO coby hlavním hrdinou).

Projekt nebyl nikde moc propagován, snad byl dokonce vedle Baldur's Gate Chronicles na vedlejší koleji (byť byl nakonec po kvalitativní stránce jistě lepší) - svět Planescape je nemasovou záležitostí, to si jistě BIS uvědomovali a rozhodně museli čekat, že se podobného úspěchu jako BW s BG nedočkají (žádný "potenciální trhák" to nebyl, tomu odpovídala reklamní kamapaň). Ale měli peníze, měli nápady, tak co to nerisknout.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Konec???

Příspěvek od Vlasák »

vypité_oko píše:netu,a můžu říct,že je to mnohem zapeklitější,netočí se vše jen o tanar´ri a baatezu..on je ten konflikt mnohem mnohem větší,jsou do toho zapojení i upadlí bohové,Tanar´gre,Ash witches,v čele s Kah´lesar,Ixna,Koil´Ith,Ammet Han´sha(Tem´matové)...
Proto to není konec,jen začátek...
Víš, TNO by sice mohl mít božské staty a cokoliv... jenže vtip je v tom, že takové pontenciální staty má ve sférách kde kdo. Ale hlavně, jakýmikoli snahami o nějaký návrat atp. by příběh popřel sám sebe. Příběh došel konce tím, že Bezejmenný dosáhl konce a došel si pro trest. Paseka, jaká po něm zbyla, zcela stačila a ještě by to mělo pokračovat, když vše v jedničce (kldyž tak budu nazývat PT ;-) ) říká kategorické NE?

Baatezu a tanar'ri jsou samozřejmě figurky, nakonec stejně jako jacíkoliv bohové... vše se odvíjí od úplně elementárního konfliktu kříže "řád - neutralita - chaos; dobro - neutralita - zlo" - "zazoomuj" na sféry, jak chceš, a všude to uvidíš... Tím konfliktem jsou celé sféry, tím konfliktem jsou Vnější sféry, tím konfliktem je Sigil, tím konfliktem jsou jakákoli dvě mšstečka, ulice a jejich obyvatelé... Ať si za prkna pomyslného jeviště vezmeš celé sféry, nebo jen jedno náměstíčko, kde se setkají dva personifikované protiklady...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Black
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black »

mensi OT: - nejlepsi otevrenej konec je podle meho v BG1...
Ticha kocka brehy mele...
Odpovědět

Zpět na „Planescape: Torment“