Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Mám doma (už skoro rok a půl) kocoura a naši mu dali tak neuvěřitelně tupý jméno, že mu říkám radši jen různými variacemi na slova "kocour" a "zvíře" :-) Je sice vykastrovanej, ale stejně je venku víc než doma a nově žere myši (ukousne jim hlavu, vytáhá vnitřnosti a zbytek zkonzumuje :-D ).. - věděli jste, že myš má zelený střeva :?: :sick:
Bender
Sigilan

Příspěvek od Bender »

KOFi píše:Mám doma (už skoro rok a půl) kocoura a naši mu dali tak neuvěřitelně tupý jméno, že mu říkám radši jen různými variacemi na slova "kocour" a "zvíře" :-) Je sice vykastrovanej, ale stejně je venku víc než doma a nově žere myši (ukousne jim hlavu, vytáhá vnitřnosti a zbytek zkonzumuje :-D ).. - věděli jste, že myš má zelený střeva :?: :sick:
To ne ale potkan má normálně červený. Já mám doma kočku Lízu a to je prča i strach zároveň. Nedávno mamka (pracuje na fakultě) pitvala živého potkánka já se na tu hodinovou proceduru díval. A přitom jsem jedl 3bitku! :-D
Obrázek
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Čuba, kočka, morče, 2x had, 4x oblovka, hospodářská zvěř.

Bender: Matka dělá do vivisekce? :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

yenn: oblovka - to je ten BIG šnek? :-)
Když tak koukám na ty hady - tak mě napadlo - zajímavé jak se brojí proti BP (viz. předešlá diskuze), ale třebas už vůbec nikoho nezajímá, že někdo může míti doma kupu jedovatých pavouků, kteří když mu nedejpříroda zdrhnou, tak můžou napáchat větší paseku, než jeden taký čoklik...
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Frosty píše:yenn: oblovka - to je ten BIG šnek? :-)
Přesně tak. Ale ještě nejsou tolik BIG.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Frosty píše:Když tak koukám na ty hady - tak mě napadlo - zajímavé jak se brojí proti BP (viz. předešlá diskuze), ale třebas už vůbec nikoho nezajímá, že někdo může míti doma kupu jedovatých pavouků, kteří když mu nedejpříroda zdrhnou, tak můžou napáchat větší paseku, než jeden taký čoklik...
To bude tím že s vraždícími tarantulemi se nesetkáváme tak často jako s vraždícími čoklikama.

Yen: máte doma pěkný zvěřinec, nechceš si rovnou postavit ZOO :-P
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

AlieN : S vraždícími tarantulemi se opravdu nesetkáváme přiliš často, anžto tarantule jest synonymum slíďáka tarentského, což je pro člověka neškodný pavouk ;-)
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

No, ona by totiž stačila pouze malinká změna, či novela zákona... I když ani ta by samozř. 'černý' chov pavůčisek nevyřešila...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

JJ, ono asi není moc pavouků (i těch velkých), kteří by dokázali ohrozit na životě dospělého zdravého člověka. Jejich "jed" má paralizovat kořist a člověk jaksi není zrovna malé sousto. :-D
Když si to vezmeme kol kolem, tak jsem díky své velikosti na většinu jedů v podstatě imunní. I kousnutí od zmije je člověk sto ustát. Alespoň na nějakou dobu. A po jednom fó pa (faux pas), kdy kvůli nedostatku vakcíny zemřel člověk, stát protijed zase dokoupil.
V českých zemích člověk zemře na otravu jen pokud něco sám sežere (jé, to sou ale velký borůvky, mňam :-D ).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Nájde sa medzi nimi aj dosť jedovatých - a ono človek môže prežiť ale po zásahu neurotoxickým jedom človek vyzerá poriadne hnusne - teda ak to prežije. :-?
There is a limit to stupidity.
182
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Mám doma:

Myši Zebrované
Pískomily Bledé
Myši Africké
Osmáky Degu

a s přítelkyní jsem měl ještě

Pískomily Mongolské
Křečíky Roborowského a Džungarského
Potkany (s papíry)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Jab: Smrtelná dávka jedu zmije obecné (Vipera berus) pro zdravého dospělého člověka je cca 15 mg. V jedových žlázách zmije jej však je jen cca 10 mg, navíc ho takřka nikdy nepoužije celý (někdy do rány nevypustí vůbec žádný). Po jejím uštknutí tedy mohou být na životě ohroženy děti, staří a nemocní lidé a alergici.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Teď jsem si vpoměl na jeden mail, který se před nedávnem šířil po netu. Pojednával o obřích pavoucích (údajně běhají 16km/h, doskočí 92cm a při útoku vřískají...? :eh: :think: ) se kterými se setkávají am. vojáci v Íráku.
Okamžitě po přijmutí tohoto mailu jsem se ho jal hledat v hoaxech - leč bez úspěchu. I tak to ale považuji spíše za nesmysl. Nevíte o tom něco bližšího?
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Frosty píše:Teď jsem si vpoměl na jeden mail, který se před nedávnem šířil po netu. Pojednával o obřích pavoucích (údajně běhají 16km/h, doskočí 92cm a při útoku vřískají...? :eh: :think: ) se kterými se setkávají am. vojáci v Íráku.
To budou irácké děti zuřivě mávající rukama. :mrgreen:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Jab :lol:

Pavouci v Iráku

Běhají rychlostí 16km/h, doskočí 92cm, jsou to noční pavouci, takže vycházejí ven jen v noci nebo pokud jsou ve stínu. Když vás kousnou, dostáváte dávku novocainu, takže okamžitě ztuhnete. Ani nevíte, když vás kousne ve spaní, pak se jen probudíte bez chybějící částí nohy nebo ruky, protože vám ji ohlodával celou noc. Když při chůzi narazíte na něco ve stínu a slunce vám najednou ukáže s čím # jste se potkali, je lepší utíkat.
Okamžitě totiž vyrazí za vaším stínem a vříská # celou dobu co vás pronásleduje.

PS: Tohle jsou pavouci, které nacházejí denně vojáci v Iráku.
Představte si probuzení, při kterém spatříte jednoho z těchto
bastardů ve vašem stanu.

Sladké sny!

Toť celý e-mail. Tedy ještě tam byla jejich fotka... Celkem jsem se smál Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“