Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Challenger
Sigilan

Příspěvek od Challenger »

Hmmm tak v tom případě je to Sarevok,má sladky hlas a s obouručním mečem to umí jako nikdo jiný. 8-) A ta hláška předtím to je k několika posledním odpovědím kolegu hráču. 8-)
Bojuj se smrtí jestli chceš,stejně jednou prohraješ.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Challenger píše:Hmmm tak v tom případě je to Sarevok,má sladky hlas a s obouručním mečem to umí jako nikdo jiný. 8-)
Mno, já dal Sarevokovi Ničitel +6 a to byl teprve nářez. Závěrečný souboj byla lahůdka. Možná zbytečně moc silná zbraň...
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Challenger píše:Hmmm tak v tom případě je to Sarevok,má sladky hlas a s obouručním mečem to umí jako nikdo jiný. 8-) A ta hláška předtím to je k několika posledním odpovědím kolegu hráču. 8-)
jenže oni radili mě, koho si vzít do party, když hraji poprvé...a pokud hraji poprvé nemůže být klišé, ať mám v partě kohokoliv ;-) U dalších her určitě postupně využiju všechny postavy ve hře, jak jinak bych taky zjistila, koho mám nejoblíbenějšího. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ja si myslím, že výraz "klišé" bol v tom poste v prvom rade významovo úplne mimo ... ;-)
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

Najhoršie (?) je to, že tie NPC sú super skoro všetky. Vždy si hovorím, že pri ďalšom hraní vyskúšam inú družinu, ale zvyčajne skončím s tou istou partou :
Imoen - tú prepusitť nedokážem
Jaheira - aj keď ma niekedy svojimi rečmi štve
Khalid - skvelý charakter a výborný bojovník
Minsc - čo dodať, aj keď je pre niekoho možno až príliš "prevarený", tak je to jeden z najlepších charakterov, a to aj keď odmyslím Booa
Dynaheir - sice sa veľmi neprejavuje, ale je to dobrý mág a patrí k Minscovi

Skúšal som hrať aj s inými, ale tieto NPC sú skoro všetky od začiatku a ťažko sa mi ich prepúšťa.

V BG 2 je to už zložitejšie. Jaheira a Mins sú bez partnerov a dosť je tú stratu cítiť. Nemohol by som ich vyhodiť už len z nostalgie. Imoen je jasná tiež. Inak mám rád Keldorna (skvelý charakter i bojovník) a Naliu (roztomile naivná). Ku zvyšku mám viacmenej taký neutrálny vzťah. S Janom som ešte nehral, čo asi onedlho napravím.

Je ale jedna postava, ktorú vyslovene neznášam, a to je Edwin. Ten ma dokáže priviesť až do zúrivosti, na čo vetšinou aj doplatí. Ale aj keď ho nemám rád, musím uznať, že je to dobre urobené NPC, ak vo mne dokáže vzbudiť takéto emócie :).
Syneth
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syneth »

mno sarevoka a keldorna skvely antimag ktory moze pouzivat carsomyr viconia neni takisto zla s crom faeyr...a str 25 je to nej cleric
moja npc:BG1:HH,xzar,montanor,imoen,jaheira , khalid...
bgII:hh=nekromancer,vejtaha alebo lovec nemrtvych,keldorn,anomen,sarevok,haerdalis,a zlodej vacsinov jan alebo imoen
Obrázek
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Valgard: a zkoušel jsi už někdy Jeheiru vyhodit z družiny? Mě totiž zkameněla, po oživení jsem ji znova oslovila a ta hned spustila, jestli ji chci potom všem vyhodit z party. Sice mě taky štve jak je někdy chytrolínská, ale srdce by mi utrhlo ji vyhodit. ;-) Nebo je zajímavé, jak zareaguje Minsc, když zemře v boji Aerie..on vždycky zešílí a chce mě zabít.
Minsc mě jako postava hodně baví, je roztomile hloupoučkej dobrák
(anonym?)
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Já měl vždycky nejrači takový "tradiční" složení:
Minsc (prostě klasa, s Booem neporazitelný duo)
Jaheira (tak spíš z nostalgie)
Imoen (maličká sestřička)
Aerie (roztomiloučká, slušná romance)
Nalia (zajímavá kouzelnice).
V poslední době jsem zkoušel hrát BG II za zlou družinku a tak jsem vyzkoušel složení : Korgan, Edwin, Viconia, Jan a Yoshimo. Věru není to špatné, ale bez přídavných modu tu pak po zradě Yoshima a taky neutrálnímu přesvědčení Jana někdo chybí...
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

Vanda : Už som hral aj bez Jaheiry. Ale vždy keď som ju vyhodil, tak som už mal pomerne vysokú reputáciu. Vtedy len povie že to tak asi bude lepšie, zoberie Khalida a normálne odídu.

U Minsca sa sa stáva dosť často, že po zabití "partnerky" ho chytí berserker. V stave zúrivosti sa samozrejme neovláda a ide po každom, kto je nablízku.

Demilich_Rawenn : Ak si dohral BG 1 v takom zložení ako píšeš, tak si asi mal neutrálne presvedčenie a aj trochu šťastia. Mne sa totiž vždy po čase dvojice Xzar - Montaron a Khalid - Jaheira navzájom začnú mlátiť (po pár predošlých hádkach).

Láka ma zahrať si niekedy do konca aj s Xzarom a Montaronom, ale nejako nedokážem hrať BG za zlý charakter.
Syneth
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syneth »

je to dost blbe teraz hram bg ii za zleho barbara a je to tazke bol som vtedy neutralny nekromancer...ale ja som bg ete nedohral teda I som nedohral ked sa zacali mlatil loadol som a vihodil jaheiru s kalidom anabral back a uz ani slovo zatial....
Obrázek
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Co se Jaheiry týče - nemám problém ji oželet. Takže ji občas prostě nenechám vzkřísit, padne-li v boji... Ovšem nevyhazuju ji, bez Khalida by to nešlo.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Valgard píše:Vanda : Už som hral aj bez Jaheiry. Ale vždy keď som ju vyhodil, tak som už mal pomerne vysokú reputáciu. Vtedy len povie že to tak asi bude lepšie, zoberie Khalida a normálne odídu.
***SPOILER ohledně BG2***
No ale to mluvíš o BG1 ne? V SoA je Khalid mrtvý, no i když nedivila bych se kdyby v ToB opět ožil. ;-)

Demilich_Rawenn: no taky bych si někdy chtěla zahrát za zlou partu, už proto, že by mě bavilo odsekávat, ale obávám se, že jsem na to moc velký dobrák...no spíš až moula jako ten Minsc :-)

[spoiler //- yenn]
(anonym?)
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

Vanda : hovoril som o BG 1, v dvojke má také keci ako si písala.

Čo sa týka hry za zlý charakter, tak mi to vadí najme preto, lebo na to nieje hra dobre robená. Nedá sa hrať inteligentné zlo, len drzý blb, čo každého uráža a radšej zabíja ako rieši problémy inak. Zlý charakter može kľudne aj niekomu pomocť, pretože tým sleduje nejaké iné záujmy (svoje).

To som už ale offtopic, sorry.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Pár dotazů...

1) Snese se Viconia v partě s Keldornem? Už takhle mám družinu složenou ze samejch slabochů a přijít ještě o Keldorna... Korgana a hlavně Minsca nemám rád (respektive Keldorna taky ne, ale to bych tu hru tentokrát asi nedohrál). :-)

2) Zůstane Keldorn v družině, i když se připojím k Bodhi?

3) Co na to Jan Tleskač?

:lol:

EDIT: Oukej, Keldorn zemře. :twisted:
Naposledy upravil(a) Adieu dne 26.10.2006 19:13, celkem upraveno 1 x.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

1) Nie 8-)
2) Nie... :-P
3) Nie! :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“