Drogy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Jste pro legalizaci?

Jsem pouze pro legalizaci drog získávaných z konopí
38
38%
Jsem pro legalizaci všech drog
16
16%
Jsem pro zákaz všech drog
46
46%

Celkem hlasů: 100

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

xRage: Jaké překvapení, nikolivěk klasickou šalvěj, se kterou si vykloktáš, ale šalvěj poněkud jinou.

Btw. pokud do sebe někdo nacpe takové peklo jen z bohapusté zvědavosti, nezjistí si předtím všechna rizika a pak se diví, co se s ním dělo, tak je to imho hňup a má sakra štěstí, že to nezanechalo trvalé následky. I když, ono se to jednak může projevit i později a druhak by to u někoho jako SneZhulak asi ani nebylo poznat, jelikož to nejspíš v hlavně neměl v pořádku ani předtím. :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vampirie - velmi zajímavé.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Já sem si zjistil co to může udělat ale i tak sem to hrubě podcenil a přehnal dávku.Úpně mi to roztrhalo realitu, zdálo se mi že vmém mozku je někdo jiný, sám sebe sem vnímal jako vetřelce a přitom se mi svět krájel před očima. Kamarád co byl se mnou mi říkal že sem se celou dobu smál hlasem který normalně nemám a že měl prej hroznej strach. Důrazně doporučuju TOHLE SVIŇSTVO NESKOUŠET.

napsal sem na ten stav potom báseň:

Svět se rozmazal a odcizil,
duhové barvy zářily hořkostí
vyprahlá existence,
stala se příliš reálnou k životu

Něco do mě vstoupilo
rozervalo mé tělo na kusy
Nechalo moji mysl aby v ní bydlelo
a noji duši aby se jí mohlo smát

vamp: beru to jako lichotku :-D
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

I am 100 percent in favor of the intelligent use of drugs, and 1,000 percent against the thoughtless use of them, whether caffeine or LSD. -Timothy Leary

Snezhulak- asi tak 8-)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Neferit Sr.
Sigilan

Elessar - was?

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

volný překlad dokud někdo povolanější nedá lepší:) (tedy pokud je Tvůj příspěvek motivován tím,že nerozumíš anglickému textu:)

Jsem 100% pro využití prospěchu z intelientního užívání drog a tisíciprocentně proti bezmyšlenkovitému používání téhož, ať již se jedná o cofejn nebo LSD. T. Leary
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan

Vallune - děkuji Ti pěkně za překlad. :-D Ellesare - proč jsi to nenapsal Česky či Slovensky sám? Já vím že je to ode mě drzé a že asi všichni sigilané umí anglicky , tedy až na mě. Ale tak krátký text snad přeložit kdokoliv může.

Jinak to považuji za nesmysl. Mohl bys mi osvětlit co je to inteligentní používání drog? Pouč staršího člověka a navíc člověka který jakékoliv užívání drog považuje za totální hloupost.

AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Neferit Sr. píše:Ellesare - proč jsi to nenapsal Česky či Slovensky sám? Já vím že je to ode mě drzé a že asi všichni sigilané umí anglicky , tedy až na mě. Ale tak krátký text snad přeložit kdokoliv může.
Když cituji zdroj který je v jazyku kterému alespoň základně rozumí naprostá většina lidí tak bych to taky nepřekládal.
Neferit Sr. píše:Jinak to považuji za nesmysl. Mohl bys mi osvětlit co je to inteligentní používání drog? Pouč staršího člověka a navíc člověka který jakékoliv užívání drog považuje za totální hloupost.
Inteligentní používání v tomto případě chápu tak že dotyčný ví co to s ním může udělat a nenapere do sebe kdejakou sračku jen aby to zkusil. ;-)
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Navíc droga může člověka obohatit. :-P
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit Sr. píše:člověka který jakékoliv užívání drog považuje za totální hloupost.
Reaguji jen na tu část ohledně hlouposti - zkoušení nových věcí přece není hloupost, ne? Lidé už znají (jakžtakž) celý svět (tj. Zemi), ale přitom pořád neznají sami sebe. Takže to ti, kteří o to stojí, zkoušejí všelijak... Byli objevitelné nových zemí hlupáci? Ano, byli (minimálně jejich okolí je zdá se často za hlupáky považovalo) - na druhou stranu, byli to hlupáci? Heh, no, záleží na úhlu pohledu - třeba starý dobrý Kryštof dopadl dost špatně a IMO se dá pohled na něj jako na hlupáka docela pochopit :-)

No a dále je tu rekreační užívání drog pro zábavu nebo pro bonton (všichni "hulí", budem hulit taky) a taky pro otupění či pro únik.

Btw to mi připomíná jeden citát: "If you want to walk on the cutting edge, you must understand that you might bleed."
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - taky považuji užívání drog za hloupost. Měl-li bych pokračovat ve Tvé metafoře, tak uživatel drog je objevitel, který se rozhodl prozkoumat sopku tak, že si zajde zaplavat do lávy... U prvníhjo by to bylo jsitě zkoušení něčeho nového (i když i průměrnou opici napadne, že to horké asi enbude ke koupání...). u druhého a dalšího je to už jen nepoučitelnost:)

Já slyšel už od kopy lidí, čím je droga obohacuje. Nicméně nikdo z nich neřekl nic, co bych považoval za silěnjší zážitek než táborák s přáteli...

Co se týče cítací v cizím jazyce - také bych se přinmlouval za bilingvnost. Sice anglicky umím a snad se jakž takž domluvím... Ale pokud jde o citát, tak je to složitější, nemusím (a asi nejen já) to vystihnout úplně přesně, což se zvl. týká hovorových výrazů:) Nehledě k tomu, že bychom měli mít respekt k těm, tkeří anglicky neumí vůbec - a že takoví zde býti mohou...
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Vallum - skus šalvěj, rulík nebo třeba durman a pak něco říkej o táboráku(ale táboráky rulez btw), při správé dávce to je zážitek na celej život.
Já bych drogu srovnal s cestováním. Člověk žije u sebe doma, ve svým městě a čas od času vyrazí do zahraničí aby zjistil jaké je to jinde ve světě. Stejně tak ten co bere rozumně drogy, si žije v normálním stavu a občas uletí úplně někam pryč :) Imho ale zjískáváš větší rozhled o světě a uvědomuješ si víc cenu života a nezabředáváš do stereotipu žití. Nevím jak je to u méně inteligentních lidí, ale negativní fakt že inteligentí lidi mají tohle na úkor štěstí...
Ale tím sem chtěl řict že lidi co berou drogy "žijou víc"
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Neferit Sr.
Sigilan

AlieN - většina společnosti rozumí anglicky? Tak to asi nebude tak úplně pravda. Ale vetšina lidí od 16 do 25 ano. Mají už jinou strukturu vzdělání.
Kdybych sem hodil info v ruštině tak by jste taky hleděli. A rusky se učila opravdu většina žijící populace.

Slovo inteligence mi k užívání drok nesedí - tím nenapadám nikoho. Ale co vidíš inteligentního na tom, že člověk pracuje na tom, aby získal závislost?

Sevencreature - máš pravdu, na některé průkopníky a objevitele se jejich doba dívala přes prsty. Ale co převratného objeví a zanechá lidstvu narkoman?

Rekreační užívání drok nemůžu posoudit, Nikdy jsem to nezkusil ani to zkoušet nebudu. Ale vzhledem k tomu, že můj hlas je až na pár vyjimek osamělý, říkám znovu co už kdysi dávno: Každý ať se zabije jak chce.

SneZhulak - takže lidé inteligentní dokážou brát drogy a díky tomu se jim více otevírá svět a bohatství života? No tak to je myšlenka hodná uložení do mé osobní databéze výroků, se kterými zásadně nesouhlasím.

Znám tři nadprůměrně inteligentní lidi kteří také občas ulétali až cestou přes marjánku a kokain získali závislost na heroinu -jeden, a pervitinu-dva. Nemám pocit, že by kamkoliv doletěli. A svět sejim také nerozšířil mají ho omezený na dvě věci:
Primo- kde sehnat prachy na další dávku
Sekundo- kde sehnat tu další dávku aby to vědělo co nejmíň lidí.

Jinak zatahovat sem inteligenci mi připadé mimo mísu.Ale ctím Tvůj názor a přeji ti hezké výlety do jiných světů. U Apolináře jsou na odvykačky cekem dobří. A je to také jiný svět.

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SnězHulak - já to zkoušet nechci, nemám takovou potřebu. Obsáhlýmd otazováním a teoretickým prostudováním jsem si myslím udělal slušný obrázek o tom, co dělají s člověkem drogy. A prosím, ensnižuj se k arguemntu,že kdo nezažil nemůže hodnotit... A na zákaldě toho jsem dospěl k závěru,že drogy berou "lidé", kteří nejsou schopni sami od sebe dostatečně hlubokých prožitků. Já s nimi nemám problém, takže proč si huntovatz rozum, zdraví i peněženku drogama?

Neferit Sr. - ěnkteří anrkomané toho zanechali docela dost:/ Třeba James Joyce, V. Wulfová, prokletí básnící a řada dalších byli nakromané... Že by nejen pro školáky bylo možná lépe, kdyby nezanechali nic je taky alespoň pro mne pravda:)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Neferit Sr. píše:AlieN - většina společnosti rozumí anglicky? Tak to asi nebude tak úplně pravda. Ale vetšina lidí od 16 do 25 ano. Mají už jinou strukturu vzdělání.
Kdybych sem hodil info v ruštině tak by jste taky hleděli. A rusky se učila opravdu většina žijící populace.
Tou většinou jsem samozřejmě myslel většinu lidí tady, případně ještě lidí kteří se běžně pohybují po internetu.
btw: Nechtěl bys zkusit nějaký překladač? Český internet je strašně mrňavý a takhle by sis možná mohl číst i anglické stránky.
Neferit Sr. píše:Slovo inteligence mi k užívání drok nesedí - tím nenapadám nikoho. Ale co vidíš inteligentního na tom, že člověk pracuje na tom, aby získal závislost?
Jestli je užívání drog inteligentní, neboli rozumné? Jistě že není, stejně jako pít alkohol, jíst čokoládu a nebo si jiným způsobem huntovat zdraví. Ale to neznamená že to nemůže přinést zajímavé zážitky.

Já si moc rád posedím s přáteli u táboráku, ale taky si rád s přáteli zapálím jointa, i když to dělám nepoměrně méně často (a ne, nemyslím si že z jednoho jointa za půl roku si vypěstuji závislost)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“