Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

michy píše:Já jsem ho dal s tacticsem bez WK.
Jestli na Insane, a říkáš to "jen tak", potom tedy poklona ;-)
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Nevím, kam to napsat, tak sem (taktika = skoro Tactic). Počítal někdo kolik se dá vydělat na Rituálu když člověk odnese všechno co odnést lze? Ta suma bude závratná... + odměna od draka...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Velehal: Přesně si to nepamatuju, ale ty Full Plate +2 se prodávají za zhruba 10 000 a je jich tam celkem dost. Mám dojem, že jen za věci z Ritualu jsem získal přes 200 000 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Já jsem docela dost vydělal ze začátku, když se mi konečně povedlo zabít partičku Shadow Druidů. A to jsem si ještě spoustu věcí schoval, například všechny ty lektvary (+40 hp?)
michy
Šifrovač

Příspěvek od michy »

V rituálu jsem se krásně vyřádil s Valen,odlákávat je po jednom,achh.... :lol:
Ježíš přichází, tvař se že pracuješ.

Koukněte sem jen na vlastní nebezpečí!
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

michy: Proč po jednom? V Ritualu jsou samí nepřátelé na nízkých levelech - družina tím projde jako sekačka na trávu :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

citace z 'bug - pocket plane'
piskot píše:Tam se nikde neda prespat fakt nevim jak to dam mam jn dva bojovniky druida klericku a maga a maga/zlodeje
A na jaké úrovni ty postavy máš..?
Jinak pokud nevidíš jiné východisko a myslíš, že bys to spánkem vyřešil - tak si načti hru před odchodem z ukryté sféry a namemoruj si kouzlo přání - až se potom budeš chtít po nějaké té bitce vyspat - vyřkni jen příslušné přání ;-)
Ale to už je skorem cheat :lol:
Jinak ta podpora 2 bojovníků druidem, klerikem, mágem a m/t - by měla být naprosto dostačující. Základ je, aby ses nijak zvlášť nestaral o potvory, které Melisan vyvolá. Proti těm vyvolej své potvory. Při prvních dvou střetech to ještě nijak nehroť, ale jakmile Melisan zdrhne nahoru - musíš hned za ní. K tomu právě budeš potřebovat zaměstnat ty její přisluhovače dole.
Mágové ať M ruší ochrany, bojovníci ať hází jeden vířivý útok za druhým a potom nemá šanci 8-)
Taky se neboj použít všechny lektvary, svitky, hůlky a jiné věci, které sis syslil - po boji ti už stejně k ničemu nebudou ;-) Jakmile ti M začne do tvého bojovníka příliš sekat - běž s ním pryč a po cestě hnedle prolévej hrdlo lektvary neuvěřitelného léčení. Pokud je omráčen - měj poblíž druida a klerika, kteří obstarají okamžitou pomoc. Nezapomeň také kontrolovat, jak si vedou tví svěřenci dole a případně jim tam vyvolej zase nějaké posily...
Jinak se ale tvá pozornost stále musí upírat jen na M 8-)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

doplnil bych, že po každé smrti M se potvory jí vyvolané ztratí, takže někdy se masivní útok do jednoho místa vyplatí. jo a bacha na její timestopy. nevyužívá jich ke kouzlení, ale k útoku. obvykle to znamená pro vyvoleného smrt.
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
piskot
Sigilan

Příspěvek od piskot »

To neni dobre ja mam tech vyrivych utoku malo kazdy ma dva.... co mam koupit za svitky ktere na ni plati? Pripada mi ze ji vubec nezranuju. time stop asi dulezity ne? ale na druhou stranu jsem si vsiml ze ona v mem TS normalne funguje......zitra to zkusim ted jsem u sve slecny 8-)
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Improved Sendai na insane = obří zklamání. Ta bitva trvala asi tak minutu... Poté, co jsem sejmul její kopie a objevila se ona, byl postup následující. Imoen (tedy její Project Image + Spell Imunity: Divination) Time Stop, Alcarita 2x Web + 2x Cloud Kill ke vchodu, kdyby někdo chtěl Sendai pomáhat + Improved Haste na Solaufeina. Solaufein Time Stop + Black Blade of Disaster a odklizení Padlých Dev... Já zatím doběhl k Sendai a dal Time Stop + Strašlivé Vadnutí na Neviditelné stopaře + jsem zrušil iluze = tu kopii co zatím stihla povolat a hlavně její neviditelnost (a k tomu Spell Imunity: Divination).. -
Nová runda. Imoen Time Stop + Alcarita + Spell Strike + Ruby Ray of Reversal (pro jistotu) + Breach.
Solaufein Time Stop + útok. Konec. Nestihla snad krom jednoho PFMW a jedné kopie vůbec, ale vůbec nic. Já dal 5 Time Stopů...
Měla u sebe 5 svitků PFMW (celkem jich mám 18, slovy OSMNÁCT!!!!!) + 3x Time Stop = celkem 9. svitků + ty co si napíši pomocí Scribe Scroll + další hůlu co sesílá Breach + 2 Heal lektvary...
Už teď lituji Melissan, že se mnou někdy zapletla...
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

piskot píše:To neni dobre ja mam tech vyrivych utoku malo kazdy ma dva.... co mam koupit za svitky ktere na ni plati? Pripada mi ze ji vubec nezranuju. time stop asi dulezity ne? ale na druhou stranu jsem si vsiml ze ona v mem TS normalne funguje......zitra to zkusim ted jsem u sve slecny 8-)
Svitky na ní? - no lépe se mi jí tedy vždy dařilo udolat ručně (zbraněmi) než kouzly. Pokud ti přijde že ji nezraňuješ, tak si pozorně všímej dialogového okna - tam nejen že zjistíš jestli ji zraňuješ, ale třebas jakou si na sebe zrovna vyvolala ochranu... Obecně na ni spíše než kouzla útočná sesílej kouzla oslabující - či rovnou rušící - její ochrany, jinak budeš míti problémy pořád. Tedy si ulehči práci kouzly jako je zlom, zpětný rubínový paprsek, khelbenův šleh, narušení magie, zeslabení mag. odolnosti - atp.
Kouzlo které u ní nepoužívej je timestop! Je na něj - jak již jsi sám zjistil - imunní..
Svitky si tedy spíše nakup ochranné (pro sebe), rušící ochrany (na Melisan) a vyvolávající mocné spojence (proti přisluhovačům M)...
S těmy víř. útoky - pokud půjde vše 'hladce' šetři si je na horší časy (poslední dva boje s M)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal píše:Improved Sendai na insane = obří zklamání.
:mrgreen: Prima bitva.

Zajímavé - já jsem vlastně žádné svitky nepoužíval, protože mi přišlo, že se sesílají moc dlouho :-? Hmmm, funguje to tak, že sesílaní ze svitků je nepřerušitelné? :think:
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Velehal: Co jsi čekal, když tvé postavy jsou díky spoustě XP z těch modů, co máš nainstalované, na tak vysokých levelech? V tomto případě nemá Sendai šanci, ať se snaží tvůrce jeho AI, jak chce.

Co kdybys příští hru zkusil něco jiného? Hraj na Core Rules, ale s mody Ding0 Experience Fixer (sniž si třeba získávané zkušenosti na 50% nebo 75% původní hodnoty) a Experience Point Cap 30. level z G3 Tweak Packu? Přidej k tomu kvazi no-reload hraní (load jen při smrti hlavní postavy), zkus omezit pre-buff na minimum a jistě bude hra hned zajímavější.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
dodo
Sigilan

Příspěvek od dodo »

Razfallow píše:Velehal: Co jsi čekal, když tvé postavy jsou díky spoustě XP z těch modů, co máš nainstalované, na tak vysokých levelech? V tomto případě nemá Sendai šanci, ať se snaží tvůrce jeho AI, jak chce.

Co kdybys příští hru zkusil něco jiného? Hraj na Core Rules, ale s mody Ding0 Experience Fixer (sniž si třeba získávané zkušenosti na 50% nebo 75% původní hodnoty) a Experience Point Cap 30. level z G3 Tweak Packu? Přidej k tomu kvazi no-reload hraní (load jen při smrti hlavní postavy), zkus omezit pre-buff na minimum a jistě bude hra hned zajímavější.
:):):) , cece Raz no tak ti si riadni masochista:)
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

no, vysoké expy? tak jen bez brnění, což? 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“