Drogy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Alien - čokoláda v malém množství prospívá zdraví:) Mne jí doktor doporučuje po darování krve jíst - doplní energii a železo v těle:) Má dokonce více železea než špenát..;) Ale Pepek Námořník pojídající Milku by asi dostatečně výchovný nebyl;) (navíc se to týká jen lidí shcopných trávit mléko...:) Ale to jen tak na okraj...
není rozumné si huntovat tělo žádným způsobem, ale drogy navíc huntují i mozek, peněženku atd.:( Prostě je to příliš velká cena za pár vcelku normálních zážitků:)
I jeden joint v nevhodnou chvíli Tě ale o život připravit může... Co jsem slyšel a četl, tak jeho vlyv na motorickés chopnosti je docela katastrofální...
není rozumné si huntovat tělo žádným způsobem, ale drogy navíc huntují i mozek, peněženku atd.:( Prostě je to příliš velká cena za pár vcelku normálních zážitků:)
I jeden joint v nevhodnou chvíli Tě ale o život připravit může... Co jsem slyšel a četl, tak jeho vlyv na motorickés chopnosti je docela katastrofální...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Já mluvil o tom obrovském čokoládovém poháru co mají tady v cukrárně na rohu, a kterej vypadá fakt nádherně a ja tak strašně dobrej, že ani nevadí že mě po něm můžou bolet zubyVallun píše:Alien - čokoláda v malém množství prospívá zdraví:) Mne jí doktor doporučuje po darování krve jíst - doplní energii a železo v těle:) Má dokonce více železea než špenát..;) Ale Pepek Námořník pojídající Milku by asi dostatečně výchovný nebyl;) (navíc se to týká jen lidí shcopných trávit mléko...:) Ale to jen tak na okraj...

Nj, jak pro kohoVallun píše:Prostě je to příliš velká cena za pár vcelku normálních zážitků:)

Tak z toho strach nemám, mě by zavřeli za obecné ohrožení i kdybych se k volantu přiblížil úplně střízlivýVallun píše:I jeden joint v nevhodnou chvíli Tě ale o život připravit může... Co jsem slyšel a četl, tak jeho vlyv na motorickés chopnosti je docela katastrofální...

AlieN - noo, kdyby byl z bílé čoko....;)
To je právě to, co říkám, chápu, že je to individuální... Jenže nemám soucit s lidmi, co kvůli své závistosti nebo potřebě pomoci se zážitky obtěžují, nedeb Eru, ohrožují své okolí...
:D Ale ono nejde jen o řízení auta...byť u toho jsou nejsnáze představitelné katastrofální následky...
To je právě to, co říkám, chápu, že je to individuální... Jenže nemám soucit s lidmi, co kvůli své závistosti nebo potřebě pomoci se zážitky obtěžují, nedeb Eru, ohrožují své okolí...
:D Ale ono nejde jen o řízení auta...byť u toho jsou nejsnáze představitelné katastrofální následky...
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Asi sem nebyl dokonale pochopen. Drogy když se to tak vezme, sou špatné. Jakmile na nich zjískáte závyslost ste v prdeli jednou provždy. Ja bych si vživotě nic nepíchl, ani bych si nedal žádnou chemikálii, ale co se týče rostliných drog, občas nějakej ten experiment udělám. A opravdu získáte větší životní rozhled a po nějaké době se začnete na svět dívat jinak(takzvaná vyhulenost), otázka je jestli je to špatně nebo dobře. Veřejnost má jednoznačně názor že je to špatné, ale já myslím že být všichni lidi vyhulení, tak je krásně(i když zase jak pro koho-jenom by byla jedna společnost vyměněna za druhou). Jednoznačně ale lidi co si dají občas drogy (ale né trosky co už myslí jen na to jak sehnat dávku) žijou jaksi pravější, hodnotnější a barevnější život. Bohužel není štastnějsí
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Hmmm, obávám se, že právě veřejnsot je ke konzumaci drog až příliš tolerantní... jaký je nakonec v důsledku rozdíl mezi chemickými a přirodními drogami?SneZhulak píše:Veřejnost má jednoznačně názor že je to špatné,...
Jednoznačně ale lidi co si dají občas drogy ... žijou jaksi pravější, hodnotnější a barevnější život. Bohužel není štastnějsí
pravější, barevnější a HODNOTNĚJŠÍ život? V čem je život feťáka hodnotnější, enž život drogového abstinenta?
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Vallume: to nepochopíš protže každý máme životní hodnoty ÚPLNĚ někde jinde. spíš si to ale představ opačně že spíš důsledkem toho hodnotnějšího (důslednějšího) života je to že občas něco skusíš. Pro představu si přečti bítníky. JA nechci jednou zjistit že sem žil klidný život, založil sem rodinu a byl sem řádný občan stím že mi to stačí. Ja chci jednou zjistit že sem v životě ušel dlouhou cestu, zjistils sem hodně věcí a podívál se svět z různých úhlů a stím že mi nestačí(či že sem zjistil všechno-v ideálním případě)
SneZhulak - no, beatníky jsem četl, myslím, že jim v meritu věci rozumím, nciméně to neznamená,že bych s nima souhlasil...:)
I když souhlasím s tím, co říkáš Ty ve svém řpíspěvku o životní cestě. Nicméně drogy vnímám jako značnou překážku. Mám-li dodržet cestovní emtaforu,t ak drogy jsou dle mne pro někoho lákavé ukazatele, tkeré jej vábí na cestu podstatně kratší a nudnější než ej cesta usedlého otce od rodiny:) Nehledě k tomu,ž e vzato s Jungem i jako otec od rodiny můžeš vést zajímavý a úplný život:)
I když souhlasím s tím, co říkáš Ty ve svém řpíspěvku o životní cestě. Nicméně drogy vnímám jako značnou překážku. Mám-li dodržet cestovní emtaforu,t ak drogy jsou dle mne pro někoho lákavé ukazatele, tkeré jej vábí na cestu podstatně kratší a nudnější než ej cesta usedlého otce od rodiny:) Nehledě k tomu,ž e vzato s Jungem i jako otec od rodiny můžeš vést zajímavý a úplný život:)
Vallun píše:Obsáhlýmd otazováním a teoretickým prostudováním jsem si myslím udělal slušný obrázek o tom, co dělají s člověkem drogy.
Tohle je opravdu hodně troufalé... Převyprávět ti někdo může tak max. přibližné účinky, ale rozhodně ne ten "zážitek". Drogy mění vnímání a myšlení, takže snažit se to představovat ve stavu střízlivém je zcestné. Je normální, že jsi na základě účinků zjistil, že tě to neláká (postrádá smysl k tomu někoho nutit), ale neshazuj kvůli tomu drogy, protože (ano, asi se snížím, ale myslím, že kdokoliv má na tenhle argument min. stejné právo jako ty na ten tvůj výše zmíněný) opravdu nevíš o co ve skutečnosti jde ač byl tvůj výzkum sebeširší.Já slyšel už od kopy lidí, čím je droga obohacuje. Nicméně nikdo z nich neřekl nic, co bych považoval za silěnjší zážitek než táborák s přáteli...
neferiťák: No, když to Snezhulak bere podle inteligence člověka, tak to za nejlepší interpretaci toho Elessarova citátu asi neberu. Inteligentní užívání je prostě to rozumné, experimentální a zasvěcené. To znamená, že nejde o nějaké feťáctví (to je ta druhá skupina).
Hamster - já vím, že je to troufalé, ale přesto si za tím stojím:) Vše, co popisuješ si lze představit, pokdu má někdo dostatečnoun fantazii a dostatečné komparativní zážitky, tak v tom nevidím problém. V čem se lyšís tav změnění vdomí drogou od stavu topení se, meditace a pod?
Na tuhle otázku ale možné odpověděť není, protože já nikdy nezažil topení ani meditaci a ty jsi nikdy nezažil zdrogování. Je to stejné, jako že nelze těžkému flegmatikovi vysvětlit jak si člověk připadá při výbuchu hněvu. Jde to popsat rámcově, ale řekl bych, že fantazie na to nestačí. Zkus si představit, že právě zažíváš orgasmus (tím nemyslím, že to je stejný stav jako s drogou). Moc to nelze ani když tu zkušenost máš. Představa je vždycky nesrovnatelná se zkušeností, jinak by byl sex zbytečný.Vallun píše:V čem se lyšís tav změnění vdomí drogou od stavu topení se, meditace a pod?
Jinak bych ale tenhle spor přirovnal k tomu, že se člověk vrátí z cestování po francii a řekne, jak to byla skvělá země a jak si to užil a někdo, kdo jí zná jen z vyprávění mu oponuje, že jde o hloupou zemi plnou přihřátých bagetožroutů (nebo cokoliv - obsah výpovědi je nepodstatný, klidně můžou být jejich názory opačné). Koho by jsi bral vážněji?
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Zažil si někdy neco vzdáleně podobného disociaci ega? Já ano, a věř mi že dokud nezažiješ nepochopíš a žádná studie ti nepomůže aspoň si to představit.(btw. dokázalo mi to že existuje něco "nad" mozkem, něco jako duše)Vallun píše:Hamster - já vím, že je to troufalé, ale přesto si za tím stojím:) Vše, co popisuješ si lze představit, pokdu má někdo dostatečnoun fantazii a dostatečné komparativní zážitky, tak v tom nevidím problém. V čem se lyšís tav změnění vdomí drogou od stavu topení se, meditace a pod?
Hamster - svůj díl pravdy budou mít oba. Nicméně ten, který si o Francii přečte několik cestopisů a turistických průvodců, projde encyklopedie, naučné atlasy a práce o historii bude o Francii jako takové vědět mnohem více, než člověk, co se deset dní bude potulovat po Provence. DRuhý sice bude mít nádherné zážitky, ale o průmyslu západního porýní bude vědět kulové...
SneZhulak - co si představuješ pod pojmem disociace ega?
SneZhulak - co si představuješ pod pojmem disociace ega?
Jo, ale v rámci "inteligentního" užívání považuju za důležité, aby člověk znal i případné následky a negativní efekty toho, co si vezme (tedy tu "technickou stránku") a podle toho se až rozhodoval.Vallun píše:Nicméně ten, který si o Francii přečte několik cestopisů a turistických průvodců, projde encyklopedie, naučné atlasy a práce o historii bude o Francii jako takové vědět mnohem více, než člověk, co se deset dní bude potulovat po Provence. DRuhý sice bude mít nádherné zážitky, ale o průmyslu západního porýní bude vědět kulové...
Předpokládám, že tvoje fantazie teď šlape na plné obrátky.Vallun píše:SneZhulak - co si představuješ pod pojmem disociace ega?