Politika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Pan Bača: Paroubek je pro mě předeším osobnost, která vytáhla celou svou stranu z nezáviděníhodného stavu, do které ji dostal Špidla s Grossem, pro levici uhrál ve volbách neočekávanou plichtu a za doby, kdy byl Paroubek premiérem, jsem osobně nijak nestrádal a naopak jsem měl z vývoje ČR docela dobrý pocit (byť OC ne ve všech jejích sférách)..
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 4.6.2006 13:17, celkem upraveno 1 x.
to byl Hitler taky.. ten dokonce vytáhl ze srabu celé německo... v tom, že to je osobnost, máš pravdu, ale chová se jako arogantní buran, což naprosto nesnáším... a jeho obracení názorů o 180 stupňů mi taky nesedí.. a jeho gottwaldoské vyřvávání tím tuplem ne.....netvrdím, že ODS jsou lepší, ale pro mě to momentálně bylo nejmenší zlo.
Kofi: nevím, jak si tu prosperitu představuješ, ale ČSSD ji určitě nezajistí. Víš o tom, že pár dní před volbami vydala státní dluhopisy za 20 mld. korun (splatnost 50 let) jen kvůli tomu, že už prostě nemají na výplatu důchodů (a to byl teprve květen!). Jsi ochotný mít vysoké daně jen proto, aby bylo z čeho platit státní dluh a úroky z něj? Že máš sociální cítění atd. je úctyhodné a mluvit ti do toho nebudu, je to jen tvoje věc, ale měl bys důsledně rozlišovat mezi programem strany a lidmi, kteří jej prosazují (resp. se jím zaštiťují).
Nejideálnější by v téhle situaci bylo sestavit vládu ODS + ČSSD s velmi omezeným mandátem: do předčasných voleb a to jen pod podmínkou, že prosadí změnu volebního zákona (buď z poměrného na většinový nebo modifikace počtu poslanců na lichý počet při zachování poměrného systému), přičemž žádné jiné zákony by do voleb už prosadit nesměla.
Nejideálnější by v téhle situaci bylo sestavit vládu ODS + ČSSD s velmi omezeným mandátem: do předčasných voleb a to jen pod podmínkou, že prosadí změnu volebního zákona (buď z poměrného na většinový nebo modifikace počtu poslanců na lichý počet při zachování poměrného systému), přičemž žádné jiné zákony by do voleb už prosadit nesměla.
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že o Modré stezce víš jen to, co ti řekl Paroubek.KOFi píše:Sliboval jsem si od nich přesně to, co před nimi sliboval Paroubek - další fungování ČR bez větších problémů a její rozvoj, jistoty a prosperitu a především žádnou cestu do pekel po Modré stezce..
Mě tím ale docela děsí když nedovede přiznat porážku a jenom plive na všechny kolem sebe bez jakéhokoliv důkazu. Opravdu nechápu lidi, kterým nevadí, že jim takový člověk vládne. Mně to vadí velmi. Zeman měl svůj slovník také velmi nevybíravý, ale znělo mile a já ho měl rád a respektoval. To o Paroubkovi říct nemůžu.Mně ten Paroubkův výlev přijde typicky paroubkovskej - nechybí nadsazení, jak je pro něj typické. Nevím, proč to dělá, zřejmě se chce vyrovnat pravicové klice, což v personifikaci do jednoho jediného jedince zní poněkud afektovaněOvšem jinak vesměs založeno na racionálním základě... hmm, s tím 48 hraje na emotivní notu
Žralok, který štěká, nekouše.
Znalost jejích hlavních bodů a cílů mi bezpečně stačí k tomu, abych s ní nesouhlasildrake127 píše:Řekl bych, že o Modré stezce víš jen to, co ti řekl Paroubek.

EDIT: Vallun: Já o tom sice nic víc nevím, ale jestliže jsou příspěvky v rozporu s tímhle a tímhle, tak prostě zmizí..
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 4.6.2006 15:01, celkem upraveno 2 x.
pan Bursík mě velice mile překvapil, čekal jsem od něj jaksi kam vítr tam plášť, ale on o své názorové stálosti nekecal, takže v příštích regulérních nepředčasných volbách patrně dám svůj hlas Zeleným, pokud splní má očekávání, což se zatím děje
jinak očekávám do dvou tří týdnů volby nové...
Vallun: to se děje běžně, co se divíš? a za chvíli to nebude jen tady na fóru, ale i v tvém běžném životě, až bude vládnout KSČSSD a její totalitarismus spolu s vůdcem Paroubkem v čele - aneb Stát jsem já II. a Republiku si rozvracet nedáme!
Vallun: to se děje běžně, co se divíš? a za chvíli to nebude jen tady na fóru, ale i v tvém běžném životě, až bude vládnout KSČSSD a její totalitarismus spolu s vůdcem Paroubkem v čele - aneb Stát jsem já II. a Republiku si rozvracet nedáme!
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Já se spíš snažím odkrýt toho skrytého cenzora mezi vedením:)Lerek píše:pan Bursík mě velice mile překvapil, čekal jsem od něj jaksi kam vítr tam plášť, ale on o své názorové stálosti nekecal, takže v příštích regulérních nepředčasných volbách patrně dám svůj hlas Zeleným, pokud splní má očekávání, což se zatím děje
Bursík akorát lehce působil jako děcko na exkurzi, jinak dobrý, horší je, že ve straně má vlastní šíbry:( Uhl je vuhl, a někteří z krajskejch lídrů jsou mistři malých domů...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Když se tady naposled řešily "výpovědi bez udání důvodu" a problematika s tím související, tak ses na můj obsáhlý příspěvek ani neobtěžoval zareagovat. A když debata utichla, opět vytahuješ tento demagogický slogan. To mi pak neříkej, že máš zájem o nějakou diskusiKOFi píše:To by se mi mohlo docela dobře stát, i kdyby byla u moci ODS a prosadila výpověď zaměstnanci bez udání důvodu![]()
![]()

A když čtu, že nám Paroubek přinese "jistoty a prosperitu" či "cestu do pekel po Modré stezce"... je hezké, jak nazpaměť umíš ta volební hesla z billboardů

Vallun: technicky - jako že nedokážeš rozeznat, které z těch mnoha slov je "edit"?

Ajantis: Možná ti to bude připadat divné, ale ani já jsem nestačil zaregistrovat úplně všechny diskuze (obzvláště ty politické), které kdy na Sigilu proběhly
- Navíc mi Cesare krásně nahrála na smeč a já prostě neodolal
Jinak si myslím, že není nic zvláštního na tom, když si zapamatuji předvolební heslo strany, kterou jsem volil..
- A tu cestu do pekel po Modré stezce nemám ze sebe

Jinak si myslím, že není nic zvláštního na tom, když si zapamatuji předvolební heslo strany, kterou jsem volil..

Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 4.6.2006 15:22, celkem upraveno 2 x.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
...další nádherná reakce.KOFi píše:Ajantis: Možná ti to bude připadat divné, ale ani já jsem nestačil zaregistrovat úplně všechny diskuze (obzvláště ty politické), které kdy na Sigilu proběhly![]()
-
O těchto věcech se debatovalo na straně "5", oba mé příspěvky byly napsány 20.4.2006, přičemž Ty v tomto threadu psals reakce na jiné posty jak 19.4. večer, tak 20.4., odpoledne. Pročež i ty mé viděls

ODS NENÍ pro výpověď zcela bez udání důvodu, ovšem její usnadnění je nezbytné. Proč by měli mít zaměstnavatelé nějaké "právo rozhodovat o zaměstnancích". Protože právě zaměstnavatelé, podnikatelé poskytují tu možnost pracovat, oni nabízejí práci a oni sami nejlépe vědí, zda zaměstnance potřebují, zda na to mají prostředky, zda se to vyplatí... Pokud bude muset firma zaměstnávat lidi, pro které nemá práci a nemá jim z čeho platit, co se s ní stane? Zanikne. Smyslem zjednodušení dávání výpovědi je především zflexibilnění a rozhýbání trhu práce. Ten je v současnosti velmi zakonzervovaný - zaměstnavatel se nemůže neschopného zaměstnance zbavit, je to hrozně složité, ne-li nemožné. Proto nemůže, popřípadě se bojí zaměstnat někoho nového, snad schopného. Pokud se tohle uvolní, tak se nikdo nebude bát zaměstnávat nové lidi. A když ten neschopný šéf vyhodí schopného zaměstnance? Schopný zaměstnanec jistě dlouho bez práce nezůstane. Ovšem tento samotný krok problém nezaměstnanosti nevyřeší, musejí ho doprovázet další odpovídající opatření, které v programu ODS najdeš. Je třeba zvětšit vrstvu (drobných) podnikatelů, kteří budou dále zaměstnávat další a další lidi – a to snížením a především zjednodušením (!) daní, možností snazšího vedení podniku (méně administrativy), jednoduššího zakládání a rušení podniků (stejný efekt jako s výpověďma). A také by se spousta (nejen) nynějších nezaměstnaných o sebe mohla "starat sema" - proč si nezaložit vlastní živnost? Tohle je reforma, která nás někam dovede, ne naopak posílení pozice odborů, jako to teď prosadily ČSSD a KSČM.
Další motivací pracovat by samozřejmě bylo snížení všech těch dávek, které dnes pobírají lidé, co nepracují. A podle toho, kolik by následně bylo nezaměstnaných, bych vyplácení dávek od státu vázal alespoň na vykonávání tzv. veřejně prospěšných prací. Aby to nebrali zadarmo.
Vallun: No ohánět se svobodou slova... Především si uvědom, že jsi na soukromém webu, kde si můžou jeho administrátoři a moderátoři mazat co chtějí, natož když to odporuje nějakým místním pravidlům.
Ajantis: Je tedy možné, že jsem ty příspěvky zaregistroval, ale i kdyby mi utkvěly v paměti, tak mi z nich pořád ještě nedochází ten pozitivní dopad výpovědi bez udání důvodu..
Ty vlastně říkáš (když to mírně přeženu), že zaměstnavatel svým zaměstnancům prokazuje laskavost tím, že jim zaměstnání vůbec poskytuje a může si díky tomu s nimi dělat, prakticky cokoliv se mu zamane.. - vždyť nežijeme ve feudalismu, zaměstnanci nejsou nevolníci, v pracovně právních vztazích jsou pod ochranou zákoníku práce a zaměstnavatel bez zaměstnanců by byl pouze prázdným pojmem
Zaměstnavatel v současnosti sice může se svým zaměstnancem ukončit pracovní poměr bez udání důvodu, ale může tak učinit pouze ve zkušební lhůtě (což IMO docela dává smysl), jak jistě víš - a morálka v ČR je bohužel taková, že při rozšíření tohoto práva bude zákonitě docházet k jeho zneužívání na úkor nevinných zaměstnanců..

Ty vlastně říkáš (když to mírně přeženu), že zaměstnavatel svým zaměstnancům prokazuje laskavost tím, že jim zaměstnání vůbec poskytuje a může si díky tomu s nimi dělat, prakticky cokoliv se mu zamane.. - vždyť nežijeme ve feudalismu, zaměstnanci nejsou nevolníci, v pracovně právních vztazích jsou pod ochranou zákoníku práce a zaměstnavatel bez zaměstnanců by byl pouze prázdným pojmem

Zaměstnavatel v současnosti sice může se svým zaměstnancem ukončit pracovní poměr bez udání důvodu, ale může tak učinit pouze ve zkušební lhůtě (což IMO docela dává smysl), jak jistě víš - a morálka v ČR je bohužel taková, že při rozšíření tohoto práva bude zákonitě docházet k jeho zneužívání na úkor nevinných zaměstnanců..
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 4.6.2006 19:21, celkem upraveno 3 x.
KOFI Tobě nedochází jedna základní věc. Zaměstnanec má pracovat pro zaměstnavatele! Nikoliv naopak. Uvědom si prosím, že máme něco jako soukromé vlastnictví, to, že někdo pracuje s výrobními prostředky někoho jiného, mu nezakládá nejmenší právo se považovat za jejich spoluvlastníka. Praocvní smlouva je smlouva! tedy shoda vůlí dovu stran, a je tedy v rozporu s Listinou, když někdo je nucen tuto smlouvu dodržovat, i v době, kdy již jeho souhlas s ní vypršel!
Když to vrátím na běžnou rovinu - jediný důsledek toho, že ztel nemůže rozvázat smlouvu bez udání důvodů je ten, že přijme méně znců, bude tedy větší nezaměstnanost, nebude moci zncům platit více peněz - protože bude muset vyplácet platy i nemakačenkům, které nemůže vyhodit.
Jenže naši odboráři rádi chrání neschopné, líné, hloupé a nezodpovědné, protože právě takoví sami jsou.
Co jsou to nevinní zaměstnanci? Pokud by byli "nevinní" tak by byl zaměstnavatel blbej, kdyby je vyhodil, jenže Ty zřejmě nepřipouštíš to, že odpovídající produktivita práce je na odpovědnosti každého znce!
Když to vrátím na běžnou rovinu - jediný důsledek toho, že ztel nemůže rozvázat smlouvu bez udání důvodů je ten, že přijme méně znců, bude tedy větší nezaměstnanost, nebude moci zncům platit více peněz - protože bude muset vyplácet platy i nemakačenkům, které nemůže vyhodit.
Jenže naši odboráři rádi chrání neschopné, líné, hloupé a nezodpovědné, protože právě takoví sami jsou.
Co jsou to nevinní zaměstnanci? Pokud by byli "nevinní" tak by byl zaměstnavatel blbej, kdyby je vyhodil, jenže Ty zřejmě nepřipouštíš to, že odpovídající produktivita práce je na odpovědnosti každého znce!
Vallun: Chceš příklad nevinného zaměstnance
- Tady ho máš..
Jedné moji kamarádce její vedoucí čas od času dělá oplzlé návrhy (i když je třeba nemyslí zase tak úplně vážně).. - co když je jednoho dne začne myslet OPRAVDU vážně, a když mu ta moje kamarádka nedá, tak ji na oplátku vyrazí, přičemž to právo na výpověď bez udání důvodu mu to nádherně usnadní
Ona navíc není ten typ, který by se uměl patřičně bránit a pokud by ho přece jenom obvinila z nějakého sexuálního harašení, tak pro něj není nic jednodušího než to všechno autoritativně popřít (vždyť on je tady přece ten hlavní)
Já netvrdím, že výpověď bez udání důvoduje je od samého základu špatná věc.. - já se jenom snažím poukázat na její obovskou zneužitelnost, kterou těžko někdo ošetří
Vždyť jsme Češi - jsme schopni zneužít naprosto čehokoliv..
A znovu opakuji, že stejně jako zaměstnanci potřebují svého zaměstnavatele, tak naprosto stejně potřebuje on je..

Jedné moji kamarádce její vedoucí čas od času dělá oplzlé návrhy (i když je třeba nemyslí zase tak úplně vážně).. - co když je jednoho dne začne myslet OPRAVDU vážně, a když mu ta moje kamarádka nedá, tak ji na oplátku vyrazí, přičemž to právo na výpověď bez udání důvodu mu to nádherně usnadní

Já netvrdím, že výpověď bez udání důvoduje je od samého základu špatná věc.. - já se jenom snažím poukázat na její obovskou zneužitelnost, kterou těžko někdo ošetří

Vždyť jsme Češi - jsme schopni zneužít naprosto čehokoliv..

O takovémto hloupém zobecňování si myslím svojeVallun píše:Jenže naši odboráři rádi chrání neschopné, líné, hloupé a nezodpovědné, protože právě takoví sami jsou.

A znovu opakuji, že stejně jako zaměstnanci potřebují svého zaměstnavatele, tak naprosto stejně potřebuje on je..
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 4.6.2006 16:57, celkem upraveno 1 x.
podívejte, výpověď bez udání důvodu je naprosto zbytečná, a jak bylo zmíněno, snadno zneužitelná věc, už jsem o tom hovořil s taťkou, který dělá ředitele obchodně-výrobního podniku a říká, že když si on jako ředitel zamane, tak libovolný zaměstananec stejně bude v krátké době takříkajíc odejit
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
KOFI, garantuji Ti, že obvinění ze sexual harasmentu na pracovišti nikdo jen tak nesmete pod stůl... Navíc, jsi si jistý, že jí má zákon chránit před její vlastní neshcopností si tuto věc vyřešit sama? Vím, že to zní tvrdě, ale ze všech výzkumů vyplývá, že i pro sexual harasment musí být dva...
Zneužít se dá všechno, jenže Ty vyléváš s vaničkou i dítě... Už současný právní řád obsahuje dostatečné záruky, aby si zaměstnavatel tohle dobře rozmyslel, stáčí je je znát a nebát se je použít.
To není zjednodušování, znám dost odborářů a vždycky se zastali spíše méně shcopného pracovníka, neznám jediný případ, kdy by odboráři dpoporvali restrukturalizaci platu na výkonností systém, etc. Právě hypertrofie unionismu a jejich práv, a navíc velice neštastné využívání obého je jednou z příčin vysoké nezaměstnanosti...
samozřejmě, že se ztele a znci ptořebují navzájem, jenže když se v daný okmažik daní dva neptořebují, tak nemohou být ka takové ptořebě nuceni.
Lerek: Ty hovoříš s taťkou, já zase píšu rpacovní smlouvy jak pro ztele tak znce:) Ano, tohle samozřejmě lze, ale zeptej se jej, jestli by nebyl raději, kdyby se mohl vyhnout obcházení zákona a riskovat zbytečné nepříjemnosti včetně drahých soudů... A dále se jej zeptej, kolik zaměstnanců vyhodil bez faktického důvodu....
Zneužít se dá všechno, jenže Ty vyléváš s vaničkou i dítě... Už současný právní řád obsahuje dostatečné záruky, aby si zaměstnavatel tohle dobře rozmyslel, stáčí je je znát a nebát se je použít.
To není zjednodušování, znám dost odborářů a vždycky se zastali spíše méně shcopného pracovníka, neznám jediný případ, kdy by odboráři dpoporvali restrukturalizaci platu na výkonností systém, etc. Právě hypertrofie unionismu a jejich práv, a navíc velice neštastné využívání obého je jednou z příčin vysoké nezaměstnanosti...
samozřejmě, že se ztele a znci ptořebují navzájem, jenže když se v daný okmažik daní dva neptořebují, tak nemohou být ka takové ptořebě nuceni.
Lerek: Ty hovoříš s taťkou, já zase píšu rpacovní smlouvy jak pro ztele tak znce:) Ano, tohle samozřejmě lze, ale zeptej se jej, jestli by nebyl raději, kdyby se mohl vyhnout obcházení zákona a riskovat zbytečné nepříjemnosti včetně drahých soudů... A dále se jej zeptej, kolik zaměstnanců vyhodil bez faktického důvodu....