Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)

Příspěvek od Carlos »

Souhlasím všemi deseti se Zakatem. Tristan a Isolda je možná dobrý film, ale tak na vysílání někdy v sobotu odpoledne. Nemá téměř žádnou hloubku a je spíše než úctou k předloze jejím zesměšněním. Je to klasická ukázka, jak mainstream likviduje umění, jako podobný případ mě napadá Beowulf nebo třeba Král Artuš. I když posledně jmenovaný je z této trojice IMO nejlepší (vyjma tedy poslední bitky).
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Wow Beowulf jsem taky viděl a . . .

Ehm . . .

Líbilo se mi to. :-D
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

SlipKnoT píše:Wow Beowulf jsem taky viděl a . . .

Ehm . . .

Líbilo se mi to. :-D
Četl jsi to?
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

KONEČNĚ jsem viděl Once Upon a Time in America. Musím přiznat, že ne v jednom kuse, ale po třech částích, ten film je opravdu dlouhý a nedokázal bych si na celý v dohledné době najít čas (snad příště); navzdory délce jsem se ovšem nenudil - nechci si ani představit, co museli vynechat v té původní verzi filmu, která je skoro o polovinu kratší :shock: . Zvlášť cením herce, tedy hlavně dvojici Robert De Niro a James Woods, takovou třešničkou na dortu pak byla mladičká J. Connelly (první filmová role, zřejmě). Skvělý zážitek :-P .
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Carlos - co má Beowulf společného s livkidací mainstreamem? Mne naopak na tom filmu docela sedí, že jej zpracovali způsobem, který odpovídá (alespoň dle mých představ) slohu hrdinských ság. Rozhodně se nedá říct, že by předlohu likvidoval. Samozřejmě, kniha je kniha (zvláště v Tolkienově zpracování - všechny moderní verze legendy vychází z jeho překladu:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Vallun píše:Carlos - co má Beowulf společného s livkidací mainstreamem? Mne naopak na tom filmu docela sedí, že jej zpracovali způsobem, který odpovídá (alespoň dle mých představ) slohu hrdinských ság. Rozhodně se nedá říct, že by předlohu likvidoval. Samozřejmě, kniha je kniha (zvláště v Tolkienově zpracování - všechny moderní verze legendy vychází z jeho překladu:)
Já si naopak myslím, že Beowulf by si zasloužil úplně jiné technické zpracování, ale to není důležité. Spíš si myslím, že scénář byl podán naprosto debilně, tak aby se otevřel širokým masám. Zase ale musím uznat, že z toho filmu jsem viděl asi dvacet minut, protože pak mě to přestalo bavit. Spíše to připomínalo počítačovou hru...
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Carlos píše: Já si naopak myslím, že Beowulf by si zasloužil úplně jiné technické zpracování, ale to není důležité. Spíš si myslím, že scénář byl podán naprosto debilně, tak aby se otevřel širokým masám. Zase ale musím uznat, že z toho filmu jsem viděl asi dvacet minut, protože pak mě to přestalo bavit. Spíše to připomínalo počítačovou hru...
technické zpracování, no sice nějaké animace nejsou úplně dobře udělané, ale jinak podle mě úplně skvělé. Také se mi líbila hodně hudba.
Akční scény - vynikající - hlavně ten souboj s drakem. :applause:
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Schválně, byl Beowulf tím drakem zabit?
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Carlos píše:Schválně, byl Beowulf tím drakem zabit?
Beowulf zabil draka (svého syna) - aby se mu to povedlo tak si musel useknout ruku.... no to prostě musíš vidět, Samozřejmě také zemřel.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Rudax píše:
Carlos píše:Schválně, byl Beowulf tím drakem zabit?
Beowulf zabil draka (svého syna) - aby se mu to povedlo tak si musel useknout ruku.... no to prostě musíš vidět, Samozřejmě také zemřel.
Takže při souboji s drakem zemřel, resp. po něm. To je příjemné překvapení, očekával jsem, že zabil draka a žil šťastně a spokojeně, vzhledem k tomu, že to byl americký film. Možná se na to podívám, až budu mít někdy čas.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

doporučuji ti zajít do kina než to přestanou dávat. A to jsem si uvědomil že si psal žes to viděl jen 20 min. - u nás je to zatím jen v kinech (že by někdo odešel z kina když už platil tolik peněz :think: ), na DVD si budu muset ještě nějakej ten měsíc počkat.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Mě to bylo tak nějak fuk, chodím do kina zadarmo - kámošova babička dělá uvaděčku 8-)
Ale stejně bych odešel. Nikdy mě nic nestálo tolik peněz, aby mě to donutilo nudit se, když mám možnost odejít. Navíc do mosteckého kina to stojí tak do stovky. Nevím, jak u vás.
Si to můžeš stáhnout z internetu, ne? Myslím, že odkazy na torrent jsem viděl docela dost dávno.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Já jsem např: litoval toho že jsem byl na filmu Velkej biják - ale vydržel jsem se dívat až do konce.
A co se toho stahování tíče - já nic nestahuju: 1 - nemám k tomu dost tech. prostředků, 2 - nevím kde, 3 - ani nechci - raději si koupím DVD, 4 - nepřijde mi to moc legální :mrgreen:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

V záchvatu absolutní nechuti k učení či jiné smysluplné činnosti jsem zatoužil po nějaké kvalitní romantice a podíval se na The Classic:

Po velice příjemném My Sassy Girl jsem od Jae-young Kwaka čekal další romantický film, který na rozdíl od naprosté většiny ostatních v tomto žánru opravdu má duši a láska je v něm přítomná nejenom v názvu a propagačních materiálech... ale našel jsem jen další průměrnou romanci o dvou zamilovaných trojúhelnících. Příběh o nešťastně zamilované dívce která si čte v deníku své matky o lásce velmi podobné té svojí je místy docela jímavý a s několika velmi pěknými scénami, ale nemá šanci oporavdu chytit za srdce někoho kdo chce víc než jen číst vzletné fráze v dopisech láskou oblouzněných lidí - protože ty jsou k vidění i v telenovelách. Kromě toho je většina postav ve filmu zoufale nesympatická a zejména nejlepší kamarádky obou hlavních hrdinek bych nejradši vzal lopatou po hlavě (což ovšem na druhou stranu možná je záměr autora).
Nejvíc mě ale dostal závěr - už posledních 20 minut je hodně mimo, ale úplný konec je jedním z nejvíc WTF momentů jaké jsem kdy viděl a už jen kvůli němu bych stavění Classic na roveň My Sassy Girl bral jako urážku (své, relativně nízké, hodnocení MSG ale budu muset nejspíš brzy přehodnotit, resp. se na ni znovu podívat - myslím na ten film víc než by bylo na "jen nadprůměrnou romantiku" zdrávo). 5/10
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

I Am Legend:
postapo (1. polovina) -> 10/10
zombie horror (2. polovina) -> 4/10
Will Smith v dobrém obsazení -> +0,5
Trapný a patetický závěr -> -1

(10+4)/2+0,5-1 = 6,5/10
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“