Militaristický koutek Mk II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

KEBULE píše:EDIT: A ještě ZDE tohle by vám militaristům nemělo umiknout... Teda pokud to není jen nějaká fáma...
Fáma to určitě není. Termobarické/vakuové/palivové pumy jsou tak trochu soudobým hitem, ale není na nich nic převratného, určité obdoby se používaly i za druhé světové...

Poměrně zajímavý by byl údaj na jakém že palivu je konkrétně tato založena. Možná bych soudil na acetylenový plyn. Ale slušných výsldků bys dosáhl i s doma snadno vyrobitlenou náplní z LPG;)

Ostatně si stačí přečíst Forsythova Afghánce;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun: Ano, FAB (případně MOAB) v Zero Hour vypadá docela úžasně :-P
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 17.9.2007 13:27, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

sevencreature píše:Vallun: Ano, FAB (případně MOAB) v Zero Hour vypadá docela úžasně :-P
?? o co go? Zero Hour nehraju (zatím...)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

V C&C Generals máš za USA jako jednu speciální "generálskou" schopnost svrhnout FAB. V Zero Hour je možné ji upgradovat na MOAB :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Na blízkém vychodě už zase chrastí nábojové pásy, dupou pochodující armády a vrzou nosníky odpalovačů raket... ZDE se chystáme na válku

Ale postoj Francie mi až nepříjemně připomíná dobu před Mnichovem...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

KEBULE: Hmmm...připomíná mi to odpalování iráckých scudů během Pouštní bouře. Američané určitě izralecům dodají nějaké patrioty, pochybuji však, že by patrioty zachytily všech 600 raket. Ale bůhvíkolik jich vlastně je (jestli jen Írán nehoupe. viz "slavné a neohrožené" irácké Republikánské gardy :-)
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Tak o válce s Íránem se v poslední době dost mluví... část republikánů v USA doufá, že by si tak mohli před volbami zvednout preference (o čemž teda upřímně pochybuju). Záminka je samozřejmě jasná a otázka je, jestli úder povede Izrael a USA mu "jen pomůžou" nebo jestli si to amíci rozjedou sami...

Nejsem si ale jistý, že do toho fakt šlápnou, nezdá se mi to v současné chvíli, kdy se snaží se ctí odplížit z Iráku příliš politicky únosné. (I kdyby jen bombardovali). O tom, že to bude více méně k ničemu, ani nemluvě. Írán už se od minule poučil.

Jinak tuhle tvrdí, že Írán zdaleka tolik střel nemá a jen planě vyhrožuje...
Obrázek
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Alnag píše:Tak o válce s Íránem se v poslední době dost mluví... část republikánů v USA doufá, že by si tak mohli před volbami zvednout preference (o čemž teda upřímně pochybuju). Záminka je samozřejmě jasná a otázka je, jestli úder povede Izrael a USA mu "jen pomůžou" nebo jestli si to amíci rozjedou sami...
Já si myslím, že Izrael do toho nepůjde. To by se taky mohlo stát že by stál sám proti všemu arabstvu...

Jinak jsem se právě vrátil společně s Neferit z exkurze do OSVĚTIMi mám i pár fotek pokud máte někdo zájem stačí říct...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Jestli si někdo vzpomenete na můj poměrně dlouhý příspěvek který jsem věnoval právě programu iránských raket, tak jsem se snažil vysvětlit, že podcšnit Irán v této oblasti není dobré. Dneska tvrdí že zamířil 600 raket na cíle v Izraeli. Jak dlouho bude trvat, než oznámí že zaměřil jednu na západní Evropu?

Válka USA či nějaké koalice proti Iránu není reálná. USA mají vážné potíže v Iráku, spojenci vyčerpali všechny možnosti jak zdůvodnit svoji přítomnost po jejich boku veřejnosti u nich doma. Na další válku už nikomu nezbývá sil.

Izrael je politicky velmi oslaben. Jeho faktická porážka v Libanonu kdy byl poražen politiky Z OSN a EU ukázala že ze strachu o vlastní pohodlí ho západ klidně obětuje. Kdysi dokázal obětovat Československo, dnes už i za naší účasti bude obětován Izrael.

Kdo to tady napsal, že se Izrael nepostaví sám proti celému arabskému světu? Jo Kebule. Izrael stojí proti arabskému světu od prvního dne své existence. Je na to zvyklý. A pokud mu bude hrozit totální zkáza, použije jaderné zbraně a zničí celý střední Východ. Ale nepřipustí nový holocaust pod taktovkou pro změnu muslimů.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

Myšleno to bylo tak, že do toho nepůjde pokud nebude opravdu muset...

Ale to je to cos řekl ty ;-)

Esi spamuju pryč s tím...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Neferit Sr. píše:Dneska tvrdí že zamířil 600 raket na cíle v Izraeli. Jak dlouho bude trvat, než oznámí že zaměřil jednu na západní Evropu?
Na druhou stranu (ať už ty rakety má nebo ne), kdyby se Írán necítil v akutním ohrožení, pravděpodobně by neměl potřebu na takováhle gesta, nebo jo? Abych to podal jinak, co bylo spouštěčem toho provést tohle gesto nyní?
Neferit Sr. píše:Válka USA či nějaké koalice proti Iránu není reálná. USA mají vážné potíže v Iráku, spojenci vyčerpali všechny možnosti jak zdůvodnit svoji přítomnost po jejich boku veřejnosti u nich doma. Na další válku už nikomu nezbývá sil.
Ono na válku v Íránu by USA asi neměly ani kdyby nebyli vázáni v Iráku. Tam se totiž ukázalo, jak bezmocná a bezzubá je armáda tváří v tvář nekonvenčnímu vedení války (tj. teroru). Porazit pravidelnou armádu bylo v pohodě, ale zabezpečit území - bez šance. V Íránu by to byla sebevražda.

Proto se taky nepředpokládá (co jsem tak četl), že by USA vedly proti Íránu válku s výsadkem, ale pouze bomardování s cílem zničit jeho vojenskou (jadernou) infrastrukturu a event. jej zlomit ekonomicky. Jiná informace říká, že USA nedávno přisunuly do zálivu víc lodí, což mohlo být spouštěčem těch namířených raket a také signálem, který vyvolává tyhle spekulace.
Neferit Sr. píše:Izrael je politicky velmi oslaben.
To je možné, ale právě i tím, že je oslaben by se mohl snadněji stát loutkou v nějaké americké hře. Každopádně uvidíme. Neříkám tak ani onak, ale napětím nedýchám...
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Irán ty rakety zcela jsitě má, spoléhat se na to, že blufuje by byl risk!

Ono Irák a Irán je přeci jen rozdíl. V Iránu existuje nějaká etablovaná opozice, která by byla schopná jakéhosi odporu proti ajatoláhovi. To v Iráku není - ale v Afghánistánu bylo - proto se v Afghánistánu relativně vyhrálo, ale v iráku nikoliv.
Neferit Sr.
Sigilan

Alnag - Írán se musí cítit v reálném ohrožení. Nevzpomenu si na nic, co by udělal aby se tak nestalo. Jeho trvalá proklamace o potřebě zničit -a ť je tím myšleno cokoliv - stát Izrael je od samého počátku kdy to jejich prezdent řekl základem pro potenciální obranou reakci politickou a přípravnou ve vojenské fázi.

Jeho jaderný program je diskutabilní. Na jedné starně si myslím že není právní možnost mu zakázat jaderný průmysl v oblasti energetiky, na druhou stranu nebýt až přízračné předvídavosti Izraelců, kteří zničili jaderná zařízení v Iráku, měl tento jadernou zbraň asi tak v době útoku na Kuvajt.

Írán je prastarou zemí s kulturou o jaké si západ může jen nechat zdát a to se přítom nemáme za co stydět. Ale dnes se chová jako by žádnou kulturu v myšlení neměl.

Vallun má pravdu, opozice v Íránu neexistuje v akceschopné podobě a ta exilová je spíše pro smích. Celé opozice byla zlikvidována a to způsobem že je možná dobře že nevíme všechno. Na druhou stanu to co se podařilo v Aganistanu a Iráku je všechno jen ne vítězství. USA a jejich spojenci v boji jistě budou tvrdit jak úžasně vyhráli. Co jim koneckonců zbývá. Ale realita je jinde.

Mě na celé situaci fascinuje jeden moment, který jak si myslím je nepovšimnutý. Írán říká - POKUD BUDEME NAPADENI, ŠEST SET NAŠICH STŘEL DOPADNE NA IZRAEL. To znamená že i když Izrael nezvedne do vzduchu jediné letadlo, stejně bude napaden. Protože Izrael jinak než letecky na Írán udeřit nemůže.

Takto to vypadá že Izrael má problém. S ním ho mají všichni - Izrael když má problém tak se dovede velmi intenzivně zmobilizovat. A na to, že by někomu dělal loutku nevěřím. A USA dávno pochopily, že Izrael neovládají. Takže když nemají úplnou kontrolu tak mu pomůžou. A to udělaly zvýžili mu finanční pomoc o 1,2 miliardy dolarů jen na tento rok. Na další to bude asi více.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Dneska ráno říkaliv rádiu, že Francie potvrdila svou politiku razantního protiíránského postoje. Vzhledme k tomu, že je to nejobvyklejší dodavatel veškerých modernějších jaderných tehcnologií, dovedu si představit, že má pro ten postoj sakra dobrý důvud. Zvláště, když jsou známy její ovykle vojensky dosti zdrženlivé postoje.

Neferit Sr. - naopak, já tvrdím, že opozice v Iránu existuje. už právě na základě jeho úžasné historické tradice;) Navíc ve srovnání Irák x Afghánistán, je imho docela zjevné, že relativně se vyhrálo v Afghánistánu, který je pro partyzánský způsob boje téměř ideálním válčištěm a navíc má v tomto mnohasetletou tradici:)

Co se týče hodnocení Izraele naprosto souhlasím. Krátkozraký přístup EU mne v této věci docela štve...
Neferit Sr.
Sigilan

Omluva Vallune, :oops: v rychlosti jsem si špatně přečetl tvůj příspěvek. :oops: Ale já myslím, že to tak není. Máš-li cokoliv o íránské opozici, hoď mi link nebo zpracuj příspěvek- to by mě velmi zajímalo.

Jinak já mám Izraelské ozbrojené síly v poměrně veliké úctě. Jejich bojeschopnost a nasazení a vůbec chování celého národa v trvalé krizi je mimořádné. :salut:

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“