Hamster: je to veskrze jednoduché. V tomto tématu to padlo zrovna od Adieua, ale v podobných diskuzích to padá často.
Adieu píše:Já tedy zapřísáhlé odpůrce drog, kteří ani nic takového nezkusili, rovněž podezřívám - obvykle z konzervatismu, dogmatismu, omezenosti a zbabělosti. No offens.
Sice no offens, ale co tento příspěvek znamená? Někdo to tam třeba vidí přímo, někdo mezi řádky. V podstatě to, že odpůrci drog, co nic nezkusili, papouškují nějaký názor či svoji pravdu bez ohledu na objektivní. Ok. Co to znamená pro diskuzi? Asi onen význam "jó, to kdyby se tu objevil někdo, kdo zapřísáhle odmítá, ale zkusil, to by byla jiná polemika nežli s vámi, odmítači, co nezkusili. Protože správná diskuze obsahuje rizí a opodstatněné argumenty, vhled do věci a ne dogmatismus a omezenost". A na toto reaguje má domněnka, že pokud by se tu objevil onen zapřísáhlý odpůrce, co zkusil (možná tu i je, nevím), v ničemu by to diskuzi nepomohlo - nebyla by lepší, ani horší, byla by zcela stejná. A tato neměnnost jaksi zcela vyruší jakékoliv přednosti vstupu onoho zapřísáhlého odpůrce, co zkusil, do diskuze. Tudíž je zcela plané a zbytečné narážet na "nedokonalost" názoru těch, co nezkusili, protože onu nedokonalost nelze diskuzně srovnat s případnými přednostmi odpůrce, co zkusil, protože žádné pro diskuzi nejsou.
Druhak, ona je i pochybná ona kategorizace, kdo zkusil. Protože stejnou precedentní logikou bychom se dobrali toho, že se tu nemůžeme o některých věcech ani bavit, protože je nezkusil nikdo /popř. skutečně stopové množství uživatelů/ a navíc logika něco odmítat, či souhlasit s tím, mi přijde zcela stejná - stejně tak, jako může padnout "proč odmítáš, když jsi nezkusil?", může padnout "proč souhlasíš, když jsi nezkusil?" - jde zkrátka a dobře o názor.
Smysl tento poznatek pro tuto diskuzi prakticky taky žádný nemá.
(pro mě osobně v tom, že se mi povedlo napsat dva příspěvky po sobě bez ani jediného smajlíku

)