Trocha vědy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
jaký má vesmír smysl: podle mě žádný smysl nemá protože aby nějaký smysl, a tedy důvod existence měl tak by ho někdo musel s tímto smyslem vytvořit a tedy by musel existovat nějaký všemocný bůh a v existenci boha já nevěřím (a je jedno jestli mu chcete říkat Bůh, Alláh, vyšší bytost, mimozemšťané, nebo Obří Vesmírný Křeček)
A co konečnost vesmíru? : já si pod pojmem vesmír představuji prostor, ve které se nachází nějaká hmota (hvězdy, planety, gravitační pole ,elektromagneticé záření, atd.) která se rozšířila při velkém třesku a tedy by měl existovat nějaký konec, hranice za kterou žádné záření zatím nedoletělo
- to beru jen na základě základních znalostí, pokud chcete vesmír chápat jako čtyřrozměrný kdy všechny rozměry vznikly při velkém třesku a konec vesmíru je tedy místo kde přestávají tyto rozměry existovat, tak by jsme se nějakého konce časoprostoru zřejmě nikdy nedohledali
A co konečnost vesmíru? : já si pod pojmem vesmír představuji prostor, ve které se nachází nějaká hmota (hvězdy, planety, gravitační pole ,elektromagneticé záření, atd.) která se rozšířila při velkém třesku a tedy by měl existovat nějaký konec, hranice za kterou žádné záření zatím nedoletělo
- to beru jen na základě základních znalostí, pokud chcete vesmír chápat jako čtyřrozměrný kdy všechny rozměry vznikly při velkém třesku a konec vesmíru je tedy místo kde přestávají tyto rozměry existovat, tak by jsme se nějakého konce časoprostoru zřejmě nikdy nedohledali
Naposledy upravil(a) AlieN dne 7.12.2005 10:49, celkem upraveno 1 x.
Nesuvisi "rudy posuv" nejak so zvukom ?LordArian píše:Rozšiřováni vesmíru se dá lehce zjistit podle tzv. Rudého posuvu. Tedy, čím rychleji se od nás tělesa vzdalují, tím víc je jeich světlo posouváno k červenému spektru. Podle toho např. víme, že nejvzdálenější pulsary se od nás vzdalují rychlostí cca 280 000 km/s
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele: