Trocha vědy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že vcelku bez problému. Pamatuj, že jsme přežili už jednu s klacky a kameny, takže v době mikrovláken to nebude problém. A při nejhorším doletíme za několik hodin do Afriky.KOFi píše:Myslíte, že by takovou dobu ledovou bylo schopný lidstvo (byť v "mírně" očesaném počtu) přečkat
Žralok, který štěká, nekouše.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
KOFi: njn, ale dokud jim (dobrá trochu méně alibisticky - nám) nepoteče skutečně do bot, tak se budou všici tvářit jako že je vše O.K
(viz. opakované odmítání USA o snížení emisíních limitů (teď si nevzpomenu, jak se ta smlouva jmenuje) atd. atd.
Ono je dost blbý, že až si lidstvo uvědomí, že už to jde fakt do sr...k, tak už asi těžko bude nějaké cesty zpět.
...Sice - ''to mi už tu nebudem'' - je možná pravdivý argument, ale podle toho to taky tak vypadá - aneb po nás potopa

Ono je dost blbý, že až si lidstvo uvědomí, že už to jde fakt do sr...k, tak už asi těžko bude nějaké cesty zpět.
...Sice - ''to mi už tu nebudem'' - je možná pravdivý argument, ale podle toho to taky tak vypadá - aneb po nás potopa

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Frosty: většina států EU sice Kjotský protokol tak vehementně prosazovala a teď nadává na USA, jak jsou arogantní, ale sama ho (resp. jeho omezení) naprosto nedodržuje. především ale největším znečišťovatelem ovzduší tady nejni USA, dokonce ani EU, ale Čína. A ta se na nějaký Kjotský protokol může vybodnout
Jinak k tématu dle mého má lidstvo jsitý pud sebezáchovy a až OPRAVDU půjde do tuhého, začne to řešit.
A navíc, každý živočišný druh jednou vyhyne, třeba už se blíží náš čas
Jinak k tématu dle mého má lidstvo jsitý pud sebezáchovy a až OPRAVDU půjde do tuhého, začne to řešit.
A navíc, každý živočišný druh jednou vyhyne, třeba už se blíží náš čas

- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: no ono pokud tedy ten protokol skutečně funguje jen na papíře, tak je to protokol na píp. Ale tím že ho spojené státy nehodlají akceptovat nastává tradiční jev - pche - nedodržují oni - proč bychom měli bejt za voly - taky na to kašlem. Stejně tak tomu bylo např. při schodcích st. rozp. v EU. Jaká se panečku strhla pěkná bitka - když oni můžou - tak mi taky
Jinak s tím pudem sebezáchovy máš pravdu, ale právě si nejsem jist, jestli v okamžiku toho zjištění bude ještě cesty zpět.
A pokud nezmizí druh jako takový, tak skutečně nejspíše bude přežívat ve velmi omezeném počtu.
Celkem mě ale překvapují nejrůznější analýzy toho, jak země bude za x let vypadat. Jedny totiž hovoří o tom, že díky glob. oteplování a tání ledovců bude nakonec většinu povrchu země tvořit voda (ala film vodní svět) a druhé přichází s naprosto opačným tvrzením - vysychání vodních ploch - celkové oteplení atd. Ke které z nich se kloníte vy?

Jinak s tím pudem sebezáchovy máš pravdu, ale právě si nejsem jist, jestli v okamžiku toho zjištění bude ještě cesty zpět.
A pokud nezmizí druh jako takový, tak skutečně nejspíše bude přežívat ve velmi omezeném počtu.
Celkem mě ale překvapují nejrůznější analýzy toho, jak země bude za x let vypadat. Jedny totiž hovoří o tom, že díky glob. oteplování a tání ledovců bude nakonec většinu povrchu země tvořit voda (ala film vodní svět) a druhé přichází s naprosto opačným tvrzením - vysychání vodních ploch - celkové oteplení atd. Ke které z nich se kloníte vy?
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jo, takhle to funguje, ale je to důkaz toho, že pro EU samu ten Kjotský protokol tak důležitý nejni, a když se mu může vyhnout, proč to neudělat? Kdyby tak moc věřili tomu, co tam píšou, tak by to respektovali i tak, každá troška dobrá, ne?Frosty píše:Ajantis: no ono pokud tedy ten protokol skutečně funguje jen na papíře, tak je to protokol na píp. Ale tím že ho spojené státy nehodlají akceptovat nastává tradiční jev - pche - nedodržují oni - proč bychom měli bejt za voly - taky na to kašlem. Stejně tak tomu bylo např. při schodcích st. rozp. v EU. Jaká se panečku strhla pěkná bitka - když oni můžou - tak mi taky![]()
Ale celej ten protokol je dost zdiskreditován, byly tam ty padělaný zprávy atp...

K nějaké z těch vizi budoucnosti se přiklonit nedokážu, nemám o tom dostatek informací ani tomu tak moc nerozumím. A mám pocit, že vědci sami taky- spíš tak spekulují, odhadují... vždyť doteď nejni ani přesvědčivě dokázán ten vliv sklenikových plynů, o jiných věcech ani nemluvě...
Frosty: Já osobně teda k té pouštní variantě. Ostatně na to jednou myslím National Geografic natočil trojdílný dokument, kde ukazoval, jak by se ze Země mohla stát poušť, ledová pustina nebo vodní svět. Bylo to hodně zajímavé...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo