Arthalion píše:Nesuhlasim, ako som uz pisal, drogy funguju nezavisle na zakazoch. Deti skusaju vsetko, ci uz je to zakazane alebo nie, o pubertakoch nehovoriac. Ide o to, ze drogy *SKUTOCNE* sposobuju nebezpecnu zavislost. Ci uz psychicku alebo fyzicku. Budes mat problemy s unavou ? Zoberies si pervitin, chces sa citit lepsie ? Zoberies si herak alebo nieco ine.
Silwerbow: uz si parkrat skusil kokain alebo heroin ?
Ja ti odpoviem takto: ked je niekto blb, a napriek tomu, ze nasledky heraku su vseobecne zname, si ho zacne tlacit do zil, je to jeho chyba. To teraz mame mat zakony ktore budu zakazovat ludom evidentne blbosti? Zrat praci prasok ma tiez nasledky, a pritom to ziaden zakon nezakazuje... preco asi? Lebo iba blb by ho zral... detto herak etc. Treba neinformovancov a ignorantov informovat o nasledkoch, nie zakazovat to a lakat tym male deti... Ak si niekto chce znicit zivot, je to jeho vec, a stat do toho nic nieje. Ak chces skocit z mosta, tak mozes... ak chces pit benzin, tak mozes... tak preco by si nemohol brat herak, ked chces? Stupidita ako stupidita...
Problem drog nie je v konzumentoch, je v distributeroch. A prave legalizaciou sa odburaju dileri, paseraci etc., a mafia pride o vyznamny zdroj prijmov. Taktiez keby sa drogy predavali napr. v lekarnach, tak vyrazne klesne ich cena a vymaze sa tak kriminalita pachana narkomanmi, ktori nemaju na dalsiu davku... a samozrejme, ze by sa aj eliminovalo to, ze niektori dileri primiesavaju do drog kadejaky humus, ktory moze cloveka priamo zabit...