Hratelnost nejdůležitější

1. "jen" hry - to jsou hry na zábavu a odreagování, a u nich mě samozřejmě zajímá hratelnost a částečně i technické zpracování; např. většina stříleček - HL, HL2
2. zážitek - přesně podle názvu jde o výsledný dojem ze hry a ne jen herní akce. Když má taková hra excelentní příběh, nebo jiné kvality tak na hratelnosti mi až tak nezáleží. Kupříkladu kdyby se v MGS trojnásobně zmenšila zábavnost samotné hry, tj. plížení a akce, ale zůstal příběh a cutscény tak bych to stejně hrál a považoval za jednu z nejlepších her. např. série SH, MGS3 atd.
3. výjimečné hry - v zásadě to samé jako 2, ale obsahují něco, co je povyšuje vysoko nad vše ostatní, přičemž to nemusí být a většinou není hratelnostní prvek; např. ICO, Shadow of the Colossus, některé FF, Xenogears aj.
ad originály - nemám všechny hry originální z toho prostého důvodu že na ně nemám; když je tu někdo kdo si může dovolit koupit všechny hry které chce tak je šťastný člověk a závidím mu. Ale na rozdíl od mnoha lidí mám rád originální krabice, potištěné disky a vůbec celkový pocit vlastnictví originálu, nejlépe v nejlimitovanější edici, takže si hry kupuju vždy když to jde, občas i rok po dohrání.