Final Fantasy & iné japonské RPG

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Pokud máš rád dobrý příběhy, tak to nepochybně bude stát za to. Jediný zápor je, ž je hra dost lineární, ale to na kvalitě příběhu nic neubírá... Dobrý souboje, jen trošku rozvláčný a pomalejší.Výborné technické zpracování (na svojí dobu, samozřejmě)
Assassin
Lim-Lim

Příspěvek od Assassin »

FF je best. Dohrál jsem VII, ale nedal jsem bosse Emerald weapon a Ruby weapon. Taky jsem nevypěstoval Zlatýho chocoba.

Taky jsem dohrál VIII, nezdálo se mi tak dobrý jako VII, ale i tak to byla jedna z nejlepších her co jsem hrál. Zdála se mi však mnohem lehčí než VII. Bez větších problémů jsem získal všechny GF, utlimátní zbraně a limity. Jediný co jsem tam neudělal bylo poražení Omega weapon.
Zlodějovou školou je sám život. Hřbitovy jsou plné těch, kteří propadli u zkoušek.
Obrázek
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Dotaz k FFX - zatím jsem nikde nenašel útočné charakteristiky u zbraní. Je mizi nimi teda nějaký rozdíl v útoku, nebo se liší jen přidávanými skilly?

A ještě jsem použitím speciální sphere udělal z prázdého nodu nod Luck+4, ale teď ho nemůžu aktivovat, k tomu je taky potřeba speciální sphere?
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

1. Ano, žádná zbraň nemá ATK, ten se zvyšuje jen pomocí STR.

2. Musíš mít Fortune Sphere. Pár se jich dá najít ve hře, lepší je si počkat na Battle Arenu...
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Nanaki píše:Musíš mít Fortune Sphere. Pár se jich dá najít ve hře, lepší je si počkat na Battle Arenu...
No to je teda přímo úchvatné, že by se někdo obtěžoval říct mi to předem :-x
Teď musim buď čekat s Tidusem na místě nebo se pak dloue vracet :-(
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Měl jsi zeptat, bych ti řek... Nicméně... možnosti pořád jsou : buď se později vrátit, vykašlat se na to, čekat, nebo použít speciální sféry, které tě teleportují na jakékoli místo na gripu... A navíc, pokud se budeš snažit vytáhnout z postav maximum (nutné pro porážení nepovinných bossů), tak tě stejně čeká vymazávání zbytečných nodů (všechny +1, +2, +3) a jejich nahrazení nody +4...
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Nevíš kdy se k takové sféře dostanu? Jsem teď těsně po blitzballovém turnaji v Luca.
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Jo, ty jsi teprve tady... Tak to mám dobrou zprávu, po cestě se vyskytuje minimálně jedna Fortune sféra a ještě je před tebou, tak pečlivě hledej...
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Tak FFX konečně padla - 48 hodin čistého = zatím nejdelší FF. Musim ale říct že mě docela zklamala. Né že by to byla špatná hra, to v žádném případě, ale po všech těch nadšených recenzích a dokonce i občasných názorů že překonává FFVII jsem čekal něco víc. Kupříkladu závěr patří k nejhorším co jsem zatím u FF viděl.

Ale co, každá hra nemůže být dokonalá, teď doufám že aspoň X-2 nebude tak strašná jak mi namlouvali.

btw šálí mě sluch nebo v závěru skutečně nehraje Pray?
Obrázek
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Nanaki: Obrázek

Už jsi viděl?

EDIT ten co tu byl předtím se kdovíproč nezobrazil
Naposledy upravil(a) Wiskas dne 23.3.2006 6:57, celkem upraveno 4 x.
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Hmm ? Co jsem měl vidět ? Tvůj předchozí příspěvek ? Jistě, ale nedá se k tomu moc říct. Snad jen, že čistý průchod je sice fajn, ale ještě tě čeká dost a dost věcí... Battle Arena, Dark Aeons, Penance a samozřejmě hodně dlouhé trénování postav... (tedy, jestli chceš porazit ty DA, nebo Penance, samozřejmě). Ostatní hodnocení, to záleží čistě na osobních preferencjích. Mě se X líbila hodně, ale rozhodně VII nepřekonává. Např. závěr se mě líbil, nakonec, ani to jinak dopadnout nemohlo. FFX-2 - no, tady se vzácně shodují snad všichni, je to nejhorší díl série, takže bych se moc netěšil...

Btw : právě dneska se mi dostala do rukou FFXII, samozřejmě japonská verze, a musím říct, že bude stát (vlastně už stojí) za to...
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Chybička se vloudila, už je to opravené. Myslel jsem samozřejmě FFXII. Mě se totiž čistě náhodou taky dostala do rukou a zrovna včera :lol:
a musim s tebou souhlasit, kromě příběhu (kterému nerozumim) to bude bomba.

ad X-2 - právě jsem ji dohrál a musim říct že se mi docela líbila. Není sice tak dobrá jako většina zbylých dílůa kdyby všechny díly vypadaly takhle tak by to bylo špatně; ale čekal jsem hromadu exkrementů a dostal dobrou a zábavnou hru.
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Mrkni na Gamafaqs, je tam uz překlad všech příběhových textu, takže ani příběh není problém... (tedy, ještě není komplet, ale už má celkem velkou část hry...
Wiskas
Sigilan

Příspěvek od Wiskas »

Přece si nebudu takhle kazit hru, to radši počkám půl roku.

btw nevíš kdy vychází americká verze DoC?
Obrázek
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Hh, když si zkratku nenapíšu sám, tak obvykle nevím, co znamená, takže... DoC ?

Já si samozřejmě nečtu co bude, ale co už bylo, takže nechá projet scénu, a pak se podívám, co se tam vlastně dělo... Mě by naopak nebavilo, hrát a hrát a nevědět co se vlastně děje...
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“