Stračí hnízdo

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

To ale neznamena, ze to nie je kradez! A ukradnutim softwaru sposobis vacsiu financnu skodu nez ukradnutim zuvacky, aj ked to moze byt v pomere k majetku okradnutej firmy/marketu ovela menej... Cim to ale neodsudzujem, ale kradez to je...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Elessar: Ano, to nepochybně je, ale jen jsem chtěl říct, že tohle pirátství považuji za méně závažnou "krádež" i z jiného důvodu, než je staletá kulturní masáž.
Jinak já se snažím kupovat originální hry a něco málo i muziky, avšak ty ceny jsou skutečně tak vysoké, že pokud něco vážně chci, a zrovna na to nemám peníze, tak proč si to nestáhnout, že ano... :-D Navíc hudbu, kterou poslouchám, stejně jako už psal Ajantis, v ČR neseženu. :-?
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

No já jsem z podobného důvodu nechala pálit Wallace a Gromita. Já chodím ráda do kina a těch pár vypálených filmů jsem viděla už v kině nebo měla půjčené z videopůjčovný, ale třeba na tenhle film jsem u nás ve městě čekala marně. Tak jsem poprosila kamaráda, jestli by mi to nesehnal. Není to omluva mých hrůzných činů, ale... ;-) Jinak si stále myslím, že cena 500 nebo 700 za dvd ji fakt přehnaná. Kdybych měla trojnásobný plat, tak i třeba sem tam nějaké dvd koupím.Takhle mám originálek jen pár, když byla například v akci.:-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Adieu: Je-li cosi ukradnuto někomu, kdo vlastní jediný kus, je na to takřka vždy pohlíženo přísněji, než je-li tatáž věc zcizena osobě/společnosti, která jich vlastní více. Takže tvůj příklad s kolem není zrovna košer. Chceš-li porovnávat krádež kola se SW pirátstvím, je třeba uvažovaz případ, kdy je kolo ukradeno výrobci, protože ten má k němu stejný vztah jako SW firma ke svému produktu a utrpěná škoda bude procentuálně zhruba stejná. Druhá věc: domnívám se, že je pro většinu lidí přijatelnější upirátit program za 650 dolarů než ukrást v supermarketu balíček žvýkaček za 10 Kč. Pokud souhlasíš, dokážeš to odůvodnit jinak než tím, co uvedl Ajantis?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

yenn píše:Chceš-li porovnávat krádež kola se SW pirátstvím, je třeba uvažovaz případ, kdy je kolo ukradeno výrobci, protože ten má k němu stejný vztah jako SW firma ke svému produktu a utrpěná škoda bude procentuálně zhruba stejná.
Ale já právě poukazuju na ten rozdíl mezi těmito případy, které jsou svorně nazývány krádeží. Pokud kolo ukradnu výrobci, tak je to OC stejné.
yenn píše:Druhá věc: domnívám se, že je pro většinu lidí přijatelnější upirátit program za 650 dolarů než ukrást v supermarketu balíček žvýkaček za 10 Kč. Pokud souhlasíš, dokážeš to odůvodnit jinak než tím, co uvedl Ajantis?
Nemám proč to odůvodňovat jinak, protože, až na tu "staletou masáž" (lidé jsou přeci nepoučitelní), s Ajantisem v tomto bodě bezvýhradně souhlasím. Imo jde spíš o strach z trestu - je pohodlnější vypálit si doma cd, než riskovat v obchodě přichycení.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis píše:A vůbec je softwarové pirátství hezkou ukázkou toho, že krádež je pro člověka vlastně zcela přirozená.
Řek bych, že tady si indukoval o krok dál, než jsi mohl. Softwarové pirátství je důkazem toho, že krádež je přirozená pro člověka v našich kulturních podmínkách a to znamená silně materialistických. Dnešní řád vede lidi k získávání co největšího majetku co nejsnažší cestou. To znamená, že (jak si řekl) při objevu nové cesty krádeže, proti které nestojí nějaké vtlučené dogma, se po ní vydávají. Nic to ale neříká o lidské přirozenosti obecně. Tu bych raději přenechal vousatým intelektuálům, co si myslí, že už mají dost dioptrií na to, aby mohli vysvětlit svět... ;-)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Prichytenie... Nejde len o to. Ide aj o prostu zabranu kradnut. Napriklad ja by som tie zuvacky neukradol, ani keby som stopercentne vedel, ze ma neprichytia...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Adieu píše:Pokud kolo ukradnu výrobci, tak je to OC stejné.
Aha. Pochopil jsme to jako obecné "zlehčování" pirátství oproti zcizení předmětu etc. Že nelze na každou krádež pohlížet úplně stejně, je samozřejmé.

Ad bod 2: Ok.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

"...o nic jsem žádnou filmovou společnost neokradl.Do kina bych na tu slátaninu nešel, na dvd bych si to nekoupil.Maximálně bych počkal až to bude v televizi.Tak proč bych si to nemohl vypálit?Víš jak-nudím se, koukám co dělat, tak zajdu za tebou, vyberu si nějaký film, smahneš mi ho a juknu na něj.Kvůli hodině a půl si nebudu kupovat DVD za 5 stovek, vole, a rozhodně nepojedu 10 kilometrů do nejbližší půjčovny.Stejnak sou to zloději, tolik love za nějakou blbost ...
Přednáška mého kámoše poté, co jsem mu vypálil Texaský Masakr Motorovou Pilou se slovy "Tak zase okrademe nebohou filmovou společnost."

Jak byste reagovali na takovýto názor?
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Nadhera... Takze ked si ukradnem jedlo v obchode, mozem argumentovat tym, ze aj tak by som si ho nekupil a pockal by som si, az sa ocitne nieco pri smetiaku?
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Zakat: Když si myslí, že je to slátanina, tak proč na to kouká :roll: ? Bych mu to nevypálila. Buď to vidět chce, ale sledovat něco jen čistě "z nudy", tak to bych podporovat odmítla. Ať si přijde, až bude mít lepší důvod a hlavně se naučí sám zabavit.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Zakat: řekl bych mu, na tady máš, pac a piss a nechal bych ho ať se na tu sračku kouká, když nemá lepší zabití času, tak co, mno možná bych ho za ten názor trochu zkasíroval :think:
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Jakej smysl má takový sebeospravedlňování? Že okrádá filmovou společnost je jasné (to "nebohou" si s dovolením odpustím), jde jen o to, jestli to člověku vadí nebo ne... Když příjdu do večerky a čmajznu ze stojanu časák s DVD tak budu mít hodně blbej pocit proto, že pro majitele toho krámku je to pocítitelná ztráta. Když si stáhnu film, tak sem nějakou firmu okradl taky, ale pro ty rozhodně nebudu brečet - už jen proto že vím, kam jejich peníze jdou. Do extrémních honorářů a do luxusu. - Věci, které nemám potřebu podporovat. Vím tedy, proč mi taková krádež nevadí, ale neospravedlňuji ji tím - necpu to nikomu jako důvod, proč je taková krádež menší.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Lerek píše:Zakat: řekl bych mu, na tady máš, pac a piss a nechal bych ho ať se na tu sračku kouká, když nemá lepší zabití času, tak co, mno možná bych ho za ten názor trochu zkasíroval :think:
Lereku, ty nemáš špatný nápady 8-) :twisted:
Elessar:Souhlas.
Vampiria:Pro něho je slátanina všecno, od Pulp Fiction přes Forresta Gumpa po Pána Prstenů.Tyto filmy si ode mě nechal taky pálit.Kurňa, já jsem ale palič...no, ale už je to dávno :oops: Ale už jsme se dlouho neviděli, nevím jestli změnil názor.

Suma sumárum, jde vidět, že někdo tohle ani jako krádeš nepovažuje.Já, ač mám dost filmů přepálených se snažím poslední dobou kupovat originálky a to i filmů které mám vypálené, a to nejen proto, že mají lepší obal.Pravda, Dvd jsou drahá, ale ještě před pár lety byla jejich cena až trojnásobná - a dát 500Kč měsíčně za nový film není až tak hrozné.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Zakat píše:
"...o nic jsem žádnou filmovou společnost neokradl.Do kina bych na tu slátaninu nešel, na dvd bych si to nekoupil.Maximálně bych počkal až to bude v televizi.Tak proč bych si to nemohl vypálit?Víš jak-nudím se, koukám co dělat, tak zajdu za tebou, vyberu si nějaký film, smahneš mi ho a juknu na něj.Kvůli hodině a půl si nebudu kupovat DVD za 5 stovek, vole, a rozhodně nepojedu 10 kilometrů do nejbližší půjčovny.Stejnak sou to zloději, tolik love za nějakou blbost ...
Jak byste reagovali na takovýto názor?
Klasický alibismus klasického joudy.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“