Sorry že vám hopsám do debaty, ale taky bych tu rád kváknul
O.k. takže tu máme jeden konkrétní problém - nějací hajzlíci hrubě nerespektovaly práva nějaké dívčiny a všechno blbě dopadlo
on to nejni jen tenhle konkretni problem, ale je podstatne vseobecnejsi.
rúst agresivity skolaku vúči sobje navzajem i vuci ucitelum je dnes nepopiratelnym faktem
zajímalo by mně co člověka přimněje, aby něco takovýho udělal?
souhlasým s těmi, co už zmýnily nedostatek respektu a ůcty k člověku, ke společenskím pravydlúm, zákonúm
pak je nasnadě další otáska a to podstatná
Jak je možný že zmíněný jedinci ten respekt a úctu nemají?
jsou dvje možnosti
1) nikdo je respektu a úctě nenaučil a tudíž ho nikdy nemněly
2) nebo ho mněli ale vlivem okolností ho ztratily
zda ,proc a jak to teda je, nato si netroufám odpovědět
zkuste to vy, jen poukazu na par vjeci:
- děcka kopírujou vzory a jaký vzory jim dnešní společnost nabízí?
- rodice taky dvakrat vzorně nežijou a nadavaj na system kudy chodej
- vo zvanec a bydlo se jim staraj rodice aniz by museli hnout prstem
- rodiče sou furt v trapu, aby jim na to vydělali a když pritahnou domu padnou na kavalec (nebo do hospy)
- kdyz na sebe chtej upozornit musej sahnout po těžkym kalibru
- parchanti mrňaví maj houby co na praci a tak vymejšlej krávoviny ve volným čase
- moc dobře syčaci věděj, že jako nezletilejm se jim nic nestane a múžou system beztrestne vobcházet, protože múžou
a vo tom to je
respekt a úcta nedovolí jinýmu cloveku ublizovat a zákony vobcházet
neferit sr napsal ze jeho stařeček
"Ctil pravidla i když se mu nelíbila."
a tak by to proste mělo být
protože jinak si prostě každej dělá co chce bez ohledu na ostatní
protože to je snadny, chovat se bezohledně a pak se ještě zbaběle schovávat za svobodu jednotlivce
jo egoismus fcelý svý parádě
jo a pod tohle bych se vallunovy mimořádně podepsal
Ale tohle dobře poukazuje na jeden z problémů současné společnosti - není zde ochota tolerovat nějaká, i sebepotřebnější omezení, nebo věci, které se mi nelíbí. Člověk najde pravidlo, ať už zákonné, sociální či etické, které je mu nepohodlné a místo toho, co by se podřídil, tak je sám o sobě prohlásí za špatné a ignoruje je. To nemůže vést k ničemu dobrému. Pokud je to pravidlo špatné, mohu na to poukázat a snažit se dosáhnout změny, ale dokud je pravidlem, měl bych jej dodržovat. Co se týče pojmu represe, tak si nemyslím,že by každá represe musela být a priori špatná. Někdy je totiž trest na místě.
uz vidím jak tu kazdej prvni hulaka ze se ho to netýká, ze tvrdě maká, rodiče miluje a poslouchá, pánčitelce nosí švestičky
tak rikam budte radi
ale myslim si prdy dudy
a veřte mi, že az na to dojde tak vam tuhle debatu připomenu
no samo na závěr jěště ta dúležitá otáska Co s tím?
inu já nevým a navíc už musím mazat
Tohle vážně není vtipné a bolí z toho oči//Vampiria