Odkud jste?

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Target: Ne, to MCZ určitě ještě neviděl, už jen proto, že je na pováženou, jestli se dá za MHD považovat povoz, který vám tam jednou za čas projede.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Sirine: no, taky preferuju pěší cestu (v Opavě to platí dvojnásob), musím ale uznat, že Opava není tak malá, jak se mi zdálo :mrgreen:, takže ten trolejbus občas bodne, ovšem ten systém "10 kč - a jeď si kamkoliv, ale nepřestupuj" je děs (zvláště ta jeho pomalost). Porovnám-li s Ostravou, kde nemám k MHD větších výhrad (i když je fakt, že za poslendí 2 roky se cena 15ti minutové jízdenky zvedla o 2 kč, což je tedy dost síla), jde vidět, že Opava ani nejeví ambice stát se opravdovým městem - k tomu ji přeci jen chybí funknčí model MHD a bez něj se prostě žádné skutečné město neobejde.

Target: nevzpomínám si, že bych někdy o Sokolov zakopl, takže opravdu nevím ;-).
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

město nutně mhd mít nemusí :lol: a nepřestává být městem ;-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Sirine píše:město nutně mhd mít nemusí :lol: a nepřestává být městem ;-)
eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.

Cokoliv jiného jsou šméčka:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

MHD v Opavě je děsná. Než abych, když tam už někdy jsem, studoval, jak se vlastně platí, jdu raději pěšky. (pokud bych neplánoval pěšky z Jaktařa do Katerajn) 8-)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Vallun píše:eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.

To odkial si zobral takúto definíciu mesta ? Z kartinki.cz ??? :roll:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

nuke píše:
Vallun píše:eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.

To odkial si zobral takúto definíciu mesta ? Z kartinki.cz ??? :roll:
Z americké demografické statistiky, ale pozor, jejím autorem jsou Kanaďané:) Já vím,že je to složitější, nicméně na té definici něco je;) Minimálně to, že naštve všechny rádobylokalpatrioty a pod.:)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

sirine: tak skutečné město MHD opravdu potřebuje, jelikož je třeba zajistit rychlý transport z jednoho místa na druhé, a takovou MHD Opava rozhodně nemá - je mi líto - jsou to spíše závody v pomalosti a neefektivitě :-?.

Vallun: nevím tedy, jestli snad existuje nějaká globální uznávaná definice města, ale řekl bych že v každé zemi lze za město pokládat něco jiného. Takže je sice pěkné, že jako rádobylokalpatriot, o kterých tu mluvíš, považuješ za jediné město ČR svou Prahu, ale zajímalo by mě, co je tedy podle tebe Ostrava, Brno či třeba Plzeň? Mimochodem, osobně nemám Ostravu nijak zvlášť v lásce - ale uznávám, že má něco do sebe (má atmosféru) a jsem tam v rámci možností relativně spokojený.

A to s tím hradem sis předpokládám vycucal z prstu - co by na to asi řekli Američané se svým Washingtonem, heh...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun: :lol: :lol: :lol:

MCZ: Ostrava se mi taky líbí - jen mi přijde dost roztahaná :-)
Brno mi kupodivu taky nijak nevadí - i když poslední návštěvy byly spíš nepříjemné, protože byla buď děsná zima nebo hodně pršelo. Brno v létě je ale fajn :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

MCZ - ó ano, ten hrad je můj protiwashingotonvskej výmysl:) A myslím,že to docela odpovídá, aby něco mohlo být opravdu hlavním městem s přislušným geniem loci, tak to hrad prostě potřebuje:)

V Ostravě jsem ještě nebyl.

Plzeň je stát ve státě, má nejzkorumpovanější trestněstíhací složky a justici v republice.

Brno je na pohled hezké místo, kde je furt jenom zima:)

btw: prážák už nejsem...:)
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vallun píše:
Sirine píše:město nutně mhd mít nemusí :lol: a nepřestává být městem ;-)
eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.

hele, hele :naughty: Naše město bylo v době svého vzniku královské město. Tak nám tu nezaváděj žádné amerikanismy laskavě. :twisted:
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Heh. Podla Valluna ( teda vlastne aj podla amíkov ), prvé mesto na svete vzniklo v roku 1863.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Už párkrát jsem přemýšlel o tom o kolik lépe by vypadala pražská scenérie, kdyby se hrad vylidnil a vyhodil do vzduchu větším než malým množstvím výbušnin... Já chápu, že je to historická památka, ale berme na chvíli v potaz estetickou stránku. :think:
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

A to si ešte nespomenul nádherný Bratislavský hrad :lol:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Hamster píše:Už párkrát jsem přemýšlel o tom o kolik lépe by vypadala pražská scenérie, kdyby se hrad vylidnil a vyhodil do vzduchu větším než malým množstvím výbušnin... Já chápu, že je to historická památka, ale berme na chvíli v potaz estetickou stránku. :think:
Hamster, jeslti tohle myslíš jen ze stopového množství vážně, tak si totální *píp* s deformovaným estetickým cítěním.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“