Odkud jste?
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Sirine: no, taky preferuju pěší cestu (v Opavě to platí dvojnásob), musím ale uznat, že Opava není tak malá, jak se mi zdálo
, takže ten trolejbus občas bodne, ovšem ten systém "10 kč - a jeď si kamkoliv, ale nepřestupuj" je děs (zvláště ta jeho pomalost). Porovnám-li s Ostravou, kde nemám k MHD větších výhrad (i když je fakt, že za poslendí 2 roky se cena 15ti minutové jízdenky zvedla o 2 kč, což je tedy dost síla), jde vidět, že Opava ani nejeví ambice stát se opravdovým městem - k tomu ji přeci jen chybí funknčí model MHD a bez něj se prostě žádné skutečné město neobejde.
Target: nevzpomínám si, že bych někdy o Sokolov zakopl, takže opravdu nevím
.

Target: nevzpomínám si, že bych někdy o Sokolov zakopl, takže opravdu nevím

Z americké demografické statistiky, ale pozor, jejím autorem jsou Kanaďané:) Já vím,že je to složitější, nicméně na té definici něco je;) Minimálně to, že naštve všechny rádobylokalpatrioty a pod.:)nuke píše:To odkial si zobral takúto definíciu mesta ? Z kartinki.cz ???Vallun píše:eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.
Cokoliv jiného jsou šméčka:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sirine: tak skutečné město MHD opravdu potřebuje, jelikož je třeba zajistit rychlý transport z jednoho místa na druhé, a takovou MHD Opava rozhodně nemá - je mi líto - jsou to spíše závody v pomalosti a neefektivitě
.
Vallun: nevím tedy, jestli snad existuje nějaká globální uznávaná definice města, ale řekl bych že v každé zemi lze za město pokládat něco jiného. Takže je sice pěkné, že jako rádobylokalpatriot, o kterých tu mluvíš, považuješ za jediné město ČR svou Prahu, ale zajímalo by mě, co je tedy podle tebe Ostrava, Brno či třeba Plzeň? Mimochodem, osobně nemám Ostravu nijak zvlášť v lásce - ale uznávám, že má něco do sebe (má atmosféru) a jsem tam v rámci možností relativně spokojený.
A to s tím hradem sis předpokládám vycucal z prstu - co by na to asi řekli Američané se svým Washingtonem, heh...

Vallun: nevím tedy, jestli snad existuje nějaká globální uznávaná definice města, ale řekl bych že v každé zemi lze za město pokládat něco jiného. Takže je sice pěkné, že jako rádobylokalpatriot, o kterých tu mluvíš, považuješ za jediné město ČR svou Prahu, ale zajímalo by mě, co je tedy podle tebe Ostrava, Brno či třeba Plzeň? Mimochodem, osobně nemám Ostravu nijak zvlášť v lásce - ale uznávám, že má něco do sebe (má atmosféru) a jsem tam v rámci možností relativně spokojený.
A to s tím hradem sis předpokládám vycucal z prstu - co by na to asi řekli Američané se svým Washingtonem, heh...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun:
MCZ: Ostrava se mi taky líbí - jen mi přijde dost roztahaná
Brno mi kupodivu taky nijak nevadí - i když poslední návštěvy byly spíš nepříjemné, protože byla buď děsná zima nebo hodně pršelo. Brno v létě je ale fajn

MCZ: Ostrava se mi taky líbí - jen mi přijde dost roztahaná

Brno mi kupodivu taky nijak nevadí - i když poslední návštěvy byly spíš nepříjemné, protože byla buď děsná zima nebo hodně pršelo. Brno v létě je ale fajn

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ - ó ano, ten hrad je můj protiwashingotonvskej výmysl:) A myslím,že to docela odpovídá, aby něco mohlo být opravdu hlavním městem s přislušným geniem loci, tak to hrad prostě potřebuje:)
V Ostravě jsem ještě nebyl.
Plzeň je stát ve státě, má nejzkorumpovanější trestněstíhací složky a justici v republice.
Brno je na pohled hezké místo, kde je furt jenom zima:)
btw: prážák už nejsem...:)
V Ostravě jsem ještě nebyl.
Plzeň je stát ve státě, má nejzkorumpovanější trestněstíhací složky a justici v republice.
Brno je na pohled hezké místo, kde je furt jenom zima:)
btw: prážák už nejsem...:)
hele, heleVallun píše:eh? prosím?:) Skutečná definice města zní: Mít alespoň jeden milion obyvatel a metro, hlavní město pak musí mít alespoň jeden hrad.Sirine píše:město nutně mhd mít nemusía nepřestává být městem
Cokoliv jiného jsou šméčka:)

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
Hamster, jeslti tohle myslíš jen ze stopového množství vážně, tak si totální *píp* s deformovaným estetickým cítěním.Hamster píše:Už párkrát jsem přemýšlel o tom o kolik lépe by vypadala pražská scenérie, kdyby se hrad vylidnil a vyhodil do vzduchu větším než malým množstvím výbušnin... Já chápu, že je to historická památka, ale berme na chvíli v potaz estetickou stránku.