Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Jab: jj, nejspíš to skutečně budou ty haranťata :-D tzv. ''spiderkinders'' :lol:
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Co se "bojových plemen" týče, mám kámoše, který má mimořádně tupého zlatého retrívra (a pak že nejchytřejší blondýna je zlatý retrívr :twisted: ) a ten ho taky pořádně pokousal. Bylo to na šití a bylo z toho celkem dost krve. Celkem mě ale překvapilo, že si psa nechal, ale když jsem si uvědomila všechny ostatní okolnosti, tak jsem se vlastně ani tak moc nedivila.

Osobně mi psa nedovolí a kdyby dovolili, tak by to byl "pes" velikosti krysy, kterej ani neumí pořádně štěkat a to radši zůstanu o morčátka než u té yorkšírské krysy. Když už psa, tak ať to aspoň jako pes vypadá.
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Neferit: To je jasný, k čemu psa velikosti krysy? Lepší je krysa velikosti psa!
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Jedna moje známá má doma potkana. Kupovali jsem ho jako takovýho malýho chudáčka, ustrašeného ve zverimexu, doma se pořád bál. No a te%d je to z té pětice potkanů největší macek, který má tělo stejně dlouhé jako pražský krysařík, mám pocit že by si se smetákm obecným poradil (Nechápu proč lidi cpou peníze do koštěte, se kterým se ani nedá zametat, štěká na tebe a plete sei)
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

když sem byl malý měli jsme doama koťátka,ovce, slepice a kraliky
pak mnela sestra morcata ale jedno sezral pes a druhi nekam zdrhlo
no a prubezne mame stale asi padesat kraliku, ale ne jako mazlicky
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Nám tak v pravidelných intervalech prchali džungaráci (ti malí křečci). Nevěřili byste, jaká byla sranda honit takovou malou myš po pokoji 8-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Neferit píše:Nám tak v pravidelných intervalech prchali džungaráci (ti malí křečci). Nevěřili byste, jaká byla sranda honit takovou malou myš po pokoji 8-)
neverila by si, ale nahanat andulku po byte zverolekara sranda rozhodne nie je :lol:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

představ si mus minutoides - myš afriskou, hlodavce velkého asi 2 cm, který vyskočí až dvacet centrimetrů do výšky a 30 do dálky. A hoň jí v koupelně (to se mi dvě prokousali s přepravky seskožili z 1m 70cm na zem, a utekly za vodou do koupelny!

O týden později zdrhly zase! A jednu jsem našel a chytil hned druhou až po 14 dnech v báglu co nosím na výlety!
http://www.sarracenia.cz/homepage/mysulky/index.html
TO JE TEPRVE ZÁBAVA
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Neferit píše:Nám tak v pravidelných intervalech prchali džungaráci (ti malí křečci). Nevěřili byste, jaká byla sranda honit takovou malou myš po pokoji 8-)
Ale věřili a ještě když ti rozkoušou starý gauč, co jsem měl v pokoji. No ale nebyly na to sami, víc o tom ví určitě Anthrax. :-D Byly tam totiž i pískomylové. :lol:
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

K první otázce - máme tříčlennou smečku šarplaninských pasteveckých psů a já na ně, na čumáčky, nedám dopustit. Jsou děsně chytrý, děsně paličatý, mají až znepokojivě vyvinutou schopnost samostatně "myslet", jednat a reagovat a zbožňujou rohlíky... Hloupý je, že si k nim nemůžeme pořídit kočku.
Pak máme jednoho kanárka (Pavel) a jednoho křížence kanára se stehlíkem (Petr). Když spustěj oba naráz, člověk neslyší vlastního slova, ale poslouchá se to hezky...:-)
Petr je ohromně bojovný zvířátko. Myslím, že kdyby byl velkej jako slepice, jsme už všichni mrtví. Je totiž samonasírací a když se nasere, klove jak ďas.
Na čibříky taky nedám dopustit.

A co se tzv. bojových plemen týče - zakazovat je je pitomost. Mnohem lepší by bylo vychovávat
a) páníčky, aby k chovu psů přistupovali zodpovědně
b) běžnou populaci, hlavně tu dětskou.
A co se páníčků týče, pokud se nenechají vychovat po dobrém, chtělo by to jistou důslednost v uplatňování drsnějších výchovných metod.
Pár pitbulů a bulteriérů jsem potkala a všichni do jednoho to byly učiněný zlatíčka. Zjevně měli dobrý pánečky. Ve psech IMHO problém není.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Cesare: ve psech samozřejmě problém nejni, ale zakázat chov tzv. bojových plemen je prostě nejjednodušší řešení problémů... Lepší by bylo jistě "vychovat páníčky", ale jak to udělat? :-(
Když s etakový pes dostane k nesprávnému majiteli, nemá z toho prospěch nikdo, ani ten pes...
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Je to blbý řešení.
Nechápu, proč by na tuhle hysterii měli doplácet solidní chovatelé.
Ty tragický incidenty jsou samozřejmě velmi smutný, ale je IMHo mnohem pravděpodobnější, že tě na přechodu srazí auto, než že tě zakousne pes.
Kdybys chtěl vyeliminovat každý potenciální nebezpečí, který tobě nebo tvejm dětem hrozí, úplně nejjednodušší by bylo nejdřív otrávit ratolesti a potom si ustřelit palici.
Radikální řešení tohohle typu jsou absolutně na hovno.
A vychovávání pánečků by možná mohlo fungovat, kdyby ve chvíli, kdy je někdo načape, jak pouštěj psa bez náhubku na volno někde v parku, dostali takovou pokutu, že by se z toho zašvihli. Zatím si to může kdekdo dovolit celkem bez obav a beztrestně.
Plošně něco zakázat je ohromně pohodlý.
Opatření podobnýho typu vedou tak maximálně k sice relativně bezpečný, ale docela ubíjející sterilitě.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

My máme doma nějakou voříšku neurčité rasy,činčilu a morče
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Calvera
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Calvera »

Když jste u psů, u přítelkyně mají psa, kterému říkám Garfielde. Ten taky jenom žere a spí :-)
Vallun
Dabus

hmm

Příspěvek od Vallun »

zakazovat psy dle rasy je totální kravina.. znám miloučký mazlíčky dobrmany, rotvajlery i pitbully a taky znám krvelačný dalmatýny....
je to o chovatzelých...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“