Když si v IKEI objednám pivo, tak dostanu taky jen švédskej šrot - a to, že ho vyrábějí taky ze chmelu (doufejme), tak to neznamená, že chutná jako pivo. Takže kdybych si v latinské americe objednal latinsko-americký rum tak bych asi čekal, že bude chutnat jinak.Vallun píše:RUM
Rum se vyrábí určitým postupem z cukrové třtiny, na zákaldě toho má určité kvality a vlastnosti. Když ho vyrobíš z něčeho jiného, není to rum. Na orvní pohled to sice vypadá jako vrchol byrokracie, ale asi bys taky nechtěl si někde v cizině objednat pivo a dostat čaj, že??? Prostě v tomhle musíme ustoupit názoru většiny, který navíc je podložen logikou věci.
Mezinárodní organizace(EU, NATO, OSN...atd.)
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ad RUM
Žralok, který štěká, nekouše.
Adolf Hitler skončil takhle jen díky tomu, že se šrouboval do toho, čemu nerozuměl - válce - měl ji nechat svým generálům, kteří byli mimořádně schopní, ale nestalo se, přesto zde zanechal odkaz, myšlenky, které jsou stále použitelné a čím dál tím aktuálnějšíJab píše: Předpokládám pak, že existují vyšší a nižší kultury. A s nimi spojená vyšší a nižší etnika. Musíme si tedy dát bacha, abychom nebyli smeteni bojovnými národy východu. Jo, tohle už jsem někde slyšel. Ten pán který to říkal skončil sebevraždou. Pod troskami města, které bylo před jeho příchodem centrem jedné z nejvyšších kultur. Města, které po staletí žilo z nových myšlenek ze střetávání, potýkání ale i stýkání a slévání s jinými kulturami.
Nad troskami, které jsou jeho jediným dílem vyrostlo nové město. Město, které opět těží z liberalismu.
Nechápu, proč mluvíš o toleranci. Tolerance je velmi široký pojem, který má ale samozřejmě i své meze. Rozhodně to ale neznamená fanatickou obranu kultury, která právě onou fanatickou obranou ztrácí svůj obsah. Či lépe řečeno formu.
Anglosaská společnost celá staletí těží z přívětivosti k cizím myšlenkám. A Prosperuje. Narozdíl od toho pána, který ukončil svůj život pod mrtvolou jediného způsobu, jediného lidu a jediné říše.. eintopf.
omyl, neexistují kultury nižší a vyšíí - dělení je dvoje, dle životaschopnosti a dle agresivity
o toleranci mluvím záměrně, protože pakliže mám přijmout multikulturalismus, tak ostatní kultury musí přijmout jistá pravidla pro nás znamenájící bezpečnostní opatření
přívětivost k cizím myšlenkám je skvělá věc, může obohacovat a dále rozvíjet kulturu, ale to, co se děje nyní v Evropě, má k tomuto daleko, dnešní evropské pojetí multikulturalismu je snad ještě horší než Hitlerův rasismus - rozvoj je něco jiného než podkopávání vlastních základů
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Re: Ad RUM
Já vim, že můj příklad je zjednodušen, ale snad si pochopil princip - Ty samozřejmě to čekat budeš, ale patříš zřejmě k intelegentnější části národa, vč. toho evropského:) holt musíme přijmout fakt, že zákon chrání hlupáky i před nimi samými... (že to možná není dobře je věc zcela jiné diskuse - já ybch taky více preferoval evropu podporující liberalism)drake127 píše:Když si v IKEI objednám pivo, tak dostanu taky jen švédskej šrot - a to, že ho vyrábějí taky ze chmelu (doufejme), tak to neznamená, že chutná jako pivo. Takže kdybych si v latinské americe objednal latinsko-americký rum tak bych asi čekal, že bude chutnat jinak.Vallun píše:RUM
Rum se vyrábí určitým postupem z cukrové třtiny, na zákaldě toho má určité kvality a vlastnosti. Když ho vyrobíš z něčeho jiného, není to rum. Na orvní pohled to sice vypadá jako vrchol byrokracie, ale asi bys taky nechtěl si někde v cizině objednat pivo a dostat čaj, že??? Prostě v tomhle musíme ustoupit názoru většiny, který navíc je podložen logikou věci.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Lereku, v tomhle uvedeném máš velký díl pravdy, ale pokud toto připisuješ Hitlerovi a veřejně jej chválíš, tak třeba v Německu bys už spáchal trestný čin a u nás k němu vkapem blížíš. Hitlerovy myšlenky myslím znám vclku obstojně a věř mi, že v nich nic takového není, to co předvádíš je jen jeho dogmatická obhajoba - hledáš v něm něco, co tam není, ale co by vypadalo dobře...Lerek píše: o toleranci mluvím záměrně, protože pakliže mám přijmout multikulturalismus, tak ostatní kultury musí přijmout jistá pravidla pro nás znamenájící bezpečnostní opatření
přívětivost k cizím myšlenkám je skvělá věc, může obohacovat a dále rozvíjet kulturu, ale to, co se děje nyní v Evropě, má k tomuto daleko, dnešní evropské pojetí multikulturalismu je snad ještě horší než Hitlerův rasismus - rozvoj je něco jiného než podkopávání vlastních základů
ALe máš rpavdu v tom, že musíme, nabízíme li toleranci a otevřenost totéž i požadovat a dsotávat, jinak skončíme enblaze, ale to je řpesně to, co píšu o několik stránek dříve já...
Vallum: ne, Hitlera nepropaguju, neobdivuju, neonanuju nad jeho portréty, neobhajuju (to opravdu nebylo cílem mých příspěvků) a tohle mu taky nepřipisuju
jeho myšlenky znám velice velice dobře, jednu dobu jsem do fenoménu Hitler a III Reich byl fanaticky zabrán a dozajista se najdou body, v kterých s Hitlerem každý rozumný člověk musí souhlasit, ale ty jsou v menšině proti těm, s kterými každý rozumný člověk musí nesouhlasit
btw: začíná tu být moc AH a málo původního tématu, takže zpátečka
jeho myšlenky znám velice velice dobře, jednu dobu jsem do fenoménu Hitler a III Reich byl fanaticky zabrán a dozajista se najdou body, v kterých s Hitlerem každý rozumný člověk musí souhlasit, ale ty jsou v menšině proti těm, s kterými každý rozumný člověk musí nesouhlasit
btw: začíná tu být moc AH a málo původního tématu, takže zpátečka
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Re: Hamster
Vallun píše:Hamster
pokud Ti jde jen o 40% lihového obsahu a myslíš si, že lidi neptořebují stát, tak prosím se mnou nediskutuj, nemá to smysl.

To víš, někdo musí patřit k tý hloupější a nechápavější části populace...
Re: Hamster
nic takového jsem neřekl, jen se neschodneme v základních paradgimatech a tudíž je konstruktivní diskuse, tak jak jí já chápu, nemožná...Hamster píše:Vallun píše:Hamster
pokud Ti jde jen o 40% lihového obsahu a myslíš si, že lidi neptořebují stát, tak prosím se mnou nediskutuj, nemá to smysl.![]()
![]()
To víš, někdo musí patřit k tý hloupější a nechápavější části populace...
Tohle je dost manipulativní a navíc nepravdivá hypotéza. Diskuse musí probíhat na základě nějakého společného rámce. A pokud se má diskutovat o mezinárodních organizacích a podobných věcech, pak věcnou diskusi s anarchoradikálem považuji za nemožnou.LordArian píše:Vallun: Rozumní lidé dokážou ustoupit jeden druhému a vyslechnout ho, takže diskuze možná je. Pokud ji ty pokládáš za nemožnou...
Tak jak jsi to tu popsal, se nemohu ubránit dojmu, že mi to připomíná něco velmi současného. Něco se odehrává za hranicemi anglosaského světa, ovšem s jeho přispěním. A nesvědčí to o přívětivosti k cízím myšlenkám, ale spíše o fanatické obraně kultury.Jab píše:Tolerance je velmi široký pojem, který má ale samozřejmě i své meze. Rozhodně to ale neznamená fanatickou obranu kultury, která právě onou fanatickou obranou ztrácí svůj obsah. Či lépe řečeno formu.
Anglosaská společnost celá staletí těží z přívětivosti k cizím myšlenkám. A Prosperuje. Na rozdíl od toho pána (A.H.)

A OSN v tomto směru opět zklamalo, stejně jako SN.
Historie se neustále opakuje i když si říká a obléká se jinak.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
No, pokud se pokusím dopídit toho, co má říkat Tvuj příspěvek, tak nadnášíš, že anglosaský svět je netolerantní protože USA a UK pacifikují Irák??Tokkar píše:Tak jak jsi to tu popsal, se nemohu ubránit dojmu, že mi to připomíná něco velmi současného. Něco se odehrává za hranicemi anglosaského světa, ovšem s jeho přispěním. A nesvědčí to o přívětivosti k cízím myšlenkám, ale spíše o fanatické obraně kultury.Jab píše:Tolerance je velmi široký pojem, který má ale samozřejmě i své meze. Rozhodně to ale neznamená fanatickou obranu kultury, která právě onou fanatickou obranou ztrácí svůj obsah. Či lépe řečeno formu.
Anglosaská společnost celá staletí těží z přívětivosti k cizím myšlenkám. A Prosperuje. Na rozdíl od toho pána (A.H.)![]()
A OSN v tomto směru opět zklamalo, stejně jako SN.
Historie se neustále opakuje i když si říká a obléká se jinak.
Ono ochrana před terorismem rozhodně není obranou kultury - i když samozřejmě nechci obhajovat excesy zvl. US jednotek a pod. ale rpávě to, že jsou odhalovány, vyšetřovány a trestány snad nejlépe dokazuje, že ta kultura je o toleranci a něčem "víc"...
Vidíš stačilo naznačit a přišel jsi na to.
Takže na tom asi něco bude.
Afganistán a kdo chytí bin Ládina.
Irák má chemické zbraně ==> lež jako věž.
Útok na Irák nebyl schválen organizací OSN, ba naopak byl s ním vysloven všeobecný nesouhlas.
Guantanámo a věznice na území evropských států.
Letecký útok na území cizích svrchovaných států bez svolení představitelů těchto zemí. (Lýbie, Srbsko, Irák, Pákistán)
To všechno mohou dělat na obranu kultury před mezinárodním terorismem?
Kdo jim dal právo? Nikdo. Vzali si ho sami.
Možná není "obranou kultury", ale rozhodně je obranou obchodních a geopolitických zájmů. Důvod se vždycky najde.
Mezinárodní terorismus je setsakra dobrý důvod, ale zvolené prostředky tedy rozhodně nekorespondují s propagovanými demokratickými principy.
Jak říkám, něco mi to připomíná a historie se opakuje.
Stačí jeden "chytrák" a mocenská klika, která ho zištně podporuje.
Grrr. I don't like policy. Und finito.

Takže na tom asi něco bude.
Afganistán a kdo chytí bin Ládina.
Irák má chemické zbraně ==> lež jako věž.
Útok na Irák nebyl schválen organizací OSN, ba naopak byl s ním vysloven všeobecný nesouhlas.
Guantanámo a věznice na území evropských států.
Letecký útok na území cizích svrchovaných států bez svolení představitelů těchto zemí. (Lýbie, Srbsko, Irák, Pákistán)
To všechno mohou dělat na obranu kultury před mezinárodním terorismem?
Kdo jim dal právo? Nikdo. Vzali si ho sami.
Sám tomu nevěříš.Ono ochrana před terorismem rozhodně není obranou kultury
Možná není "obranou kultury", ale rozhodně je obranou obchodních a geopolitických zájmů. Důvod se vždycky najde.
Mezinárodní terorismus je setsakra dobrý důvod, ale zvolené prostředky tedy rozhodně nekorespondují s propagovanými demokratickými principy.
Jak říkám, něco mi to připomíná a historie se opakuje.
Stačí jeden "chytrák" a mocenská klika, která ho zištně podporuje.
Grrr. I don't like policy. Und finito.

Naposledy upravil(a) Tokkar dne 16.1.2006 12:42, celkem upraveno 2 x.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.