Blasfémie a svoboda slova
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Na to už celkem dobrý komiks existuje - Maus.Ajantis_CG_thief píše:"Do boje o princip svobody slova se pustil nejčtenější íránský deník. Vypsal konkurz na nejlepší komiks o holokaustu. Reaguje tak na obhajobu evropského tisku, jež zveřejnil karikatury islámského proroka Mohameda.
Deník Hamšahrí tvrdí, že jde o zkoušku toho, kam až může zajít svoboda slova, kterou evropské deníky odůvodňovaly otištění karikatur."
Hehe
Jinak už dělali i horší věci (popravy v televizi atd.). A revanšovat se za karikatury jednoho cvaklýho negramota parodií na utrpení a smrt 6 miliónů lidí... Jo no, to je asi to "rovná se", jak mu někteří arabové rozumí.

P.S. Že mě nějak nepřekvapuje, že si zrovna v Iránu chtějí na židech vyzkoušet takovou svobodu slova.

Naposledy upravil(a) Jab dne 7.2.2006 15:49, celkem upraveno 1 x.
Jen mě tak napadlo, jak by asi Mohamed, pokud by dneska žil,(a pokud vůbec žil) na to všechno reagoval
Já si tedy Korán celý nečetl, jen některé jeho útržky, ale žádný takový extrémismus a nenávist k odlišným náboženstvím tam psán není. Možná si to Dánové mohli ušetřit, ale podle mě je to jen stejně záminka.

Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
LordArian: tak zde máš dalších pár utržků z Koránu...
"Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma – dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi."
"Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!"
"Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele."
"Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma – dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi."
"Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!"
"Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele."
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, co si myslíte o tomhle textu? Na ten web už odkazoval Lerek.
http://www.pravdaoislamu.cz/index.php?o ... view&id=17
Pravda, nebo anti-islámská propaganda?
Pravda, nebo anti-islámská propaganda?

Naposledy upravil(a) sevencreature dne 7.2.2006 16:27, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Je v něm spousta chyb.sevencreature píše:Hmm, co si myslíte o tomhle textu? Na ten web už odkazoval Lerek.

Korán nenapsal Mohamed, ten dokonce podle všeho ani psát neuměl. Měl mu být "zjeven" (archandělem Džibraílem - Gabrielem). A některé části, které ten prosťáček nepochopil, mu prý byly několikrát omílány.
Svědectví u soudu u žen má hodnotu, ale musí jich být víc (teď nevím, dvě nebo čtyři), aby svědectví muže dorovnaly.
Dokonce i status "milenky" má své právní zázemí a ochrany. Proti životu před islámem si pak ženy rozhodně polepšily.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Budu-li reagovat už jen na prolog, tak je problém především v tom, že jsou autoři hrubě zaujatí a vše si překrucují ve svůj prospěch.
Kupř.
džihád = svaté úsilí je "úsilí o upevnění islámu"- jaké úsilí? Poctivou prací, zplozením potomka, tím, že se chovám hezky k ostatním lidem.... Někdo si jej vykládá násilně, ale když někdo záminku najít chce, vždycky si ji najde.
Ostatně i v tom článku se píše není znám ani většině muslimů- většina muslimů totiž proti nám vůbec, ale vůbec nic nemá. Ale slyšet jsou vždycky ti, kteří slyšet být chtějí.
Takže například ona práva menšin, žen, netolerantnost atd... jsou stejně tak obsažena v Bibli. Proč? Protože doba byla taková, ty texty byly napsány v době, která se v nich zhusta odráží. A říká někdo o křesťanství/judaismu, že jsou náboženství nenávisti? Těžko, a přece, kdyby se řídila Starým zákonem, podle vykladačůl jako autoři těch stránek by jimi byla.............který není představován muslimskou propagandou a není znám ani většině muslimů....................je náboženství nespravedlivé, netolerantní, kruté, nesmyslné, diskriminující, rozporuplné a slepě věřící. Islám obhajuje zabíjení nemuslimů, potlačuje lidská práva menšin a žen...........Islám se šířil především džihádem (svatou válkou)...............opovrhuje zdravým rozumem, demokracií, svobodou myšlení a svobodou vyjadřování....
Kupř.
džihád = svaté úsilí je "úsilí o upevnění islámu"- jaké úsilí? Poctivou prací, zplozením potomka, tím, že se chovám hezky k ostatním lidem.... Někdo si jej vykládá násilně, ale když někdo záminku najít chce, vždycky si ji najde.
Ostatně i v tom článku se píše není znám ani většině muslimů- většina muslimů totiž proti nám vůbec, ale vůbec nic nemá. Ale slyšet jsou vždycky ti, kteří slyšet být chtějí.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 7.2.2006 16:33, celkem upraveno 1 x.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sevencreature: Hmm. Když se podívám na bibli, vidím spis plný násilí a sexu
. Já korán nikdy ani neviděla a "útržky" na netu - k těm chovám lehkou nedůvěru. Kdoví, co se tam píše 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Jasně.Lerek píše:Jab: nějak jsem si nevšiml, že by tam psali, že Mohamed napsal Korán

A též to z textu nevyznívá...
Ajantis: Existují dva džihády. Ani jeden z nich není tak důležitý, jak 5 pilířů víry (Šaháda, Salát, Zakát, Saum, Hadžidž). Velký je "soubojem se sebou samotným" za dosažení pravé víry. No a ten malý je mečem - svatá válka a povinnost bránit víru.