Politika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Akceptovani nie sme...? :) Takze Tony Blair sa o reformach pochvalne vyjadroval uplne omylom? Vstup do europskej unie sme dostali ako darcek na Vianoce? Ale prosim... Naopak, momentalna vlada je v zahranici (cim nemyslim Ficove oblubene krajiny ako Kuba, Cina, Bielorusko, Libya...) velmi uznavana...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Máš to mať.. Balirove pochvaly sú len prázdne reči... nemohol prísť s ničím iným ako s pochvalou keď tu je "prozápadná" pravicová vláda... je to to isté ( alebo aspoň podobné ) ako nedávna návšteva nemeckej kancelárky, Angely Merkelovej, ktorá tu "ani náhodou" nebola na Dzurindov podnet kvôli prichádzajúcim voľbám...
Toto je len aká skrytá verzia populizmu ,tkroý Dzurinda tak kritizuje...nič viac...
Vstup do EU, Tam sme vstúpiť museli... "s ňou je to zlé, bez nej horšie"... bohužiaľ sme príliš malý štát, aby sme si mohli zachovať neutralitu... a do krajín "východného bloku" sme sa pochopiteľne pridať nemohli... z ekonomických a iných dôvodov... bohužiaľ musíme byť v EU...
A čo sa týka toho čo si nazval ako "darček"... je zaujímavé ako sa na Helsinskom summite v roku myslím '99 zrazu otočila situácia... dovtedy nás nechceli, zrazu tvrdili niečo o 180 stupňov iné... to je akceptovanie zahraničím? Neviem na 100%, čo ich k tomu viedlo, ale určite si zrazu neuvedomili aká je Slovensko úžasná a vyspelá krajina...
A ako si náš šá predstavujem... v mojih utkvelých predstavách je to, ako som už vyššie písal" neutrálny štát... niečo ako Švajčiarsko... aspoň... bohužiaľ je toto úplne nereálna vízia... rozhodne tu však nerád vidím konzervatívne a podobné strany vo vláde...
EDIT: Elessar: Ešte jedna vec ma zaujala... ty ako "hippie z povolanie" - ako o sebe asi s nadšením tvrdíš, mi tu obhajuješ pravicové strany a pravicovú vládu? WTF? Schizofrénia?

Vstup do EU, Tam sme vstúpiť museli... "s ňou je to zlé, bez nej horšie"... bohužiaľ sme príliš malý štát, aby sme si mohli zachovať neutralitu... a do krajín "východného bloku" sme sa pochopiteľne pridať nemohli... z ekonomických a iných dôvodov... bohužiaľ musíme byť v EU...
A čo sa týka toho čo si nazval ako "darček"... je zaujímavé ako sa na Helsinskom summite v roku myslím '99 zrazu otočila situácia... dovtedy nás nechceli, zrazu tvrdili niečo o 180 stupňov iné... to je akceptovanie zahraničím? Neviem na 100%, čo ich k tomu viedlo, ale určite si zrazu neuvedomili aká je Slovensko úžasná a vyspelá krajina...

A ako si náš šá predstavujem... v mojih utkvelých predstavách je to, ako som už vyššie písal" neutrálny štát... niečo ako Švajčiarsko... aspoň... bohužiaľ je toto úplne nereálna vízia... rozhodne tu však nerád vidím konzervatívne a podobné strany vo vláde...
EDIT: Elessar: Ešte jedna vec ma zaujala... ty ako "hippie z povolanie" - ako o sebe asi s nadšením tvrdíš, mi tu obhajuješ pravicové strany a pravicovú vládu? WTF? Schizofrénia?

Naposledy upravil(a) Yachiko dne 6.6.2006 14:15, celkem upraveno 1 x.
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Zvlastne, ze viziu mame ak nie rovnaku, tak velmi podobnu... a ver mi, ze Fico a spol. nas tam rozhodne nedovedu... (a nie je to az tak nerealna vizia, ale rozhodne to nebude trvat 5 rokov, ako sa domnievali niektori utopisti po revolucii...) A vravim, ak tam raz chceme dosiahnut, cesta ide cez reformy...
(btw dufam, ze tato hadka je len v ramci politiky, ok? )
(btw dufam, ze tato hadka je len v ramci politiky, ok? )
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Elessar: Ja myslím, že pravica nás k tomu tiež nedovedie... tá nás dovedie k úplnej prozápadnosti a amerikanizácii... pošle viac vojakov do Iraku, postavia viac McDonaldov a bude tu viac obéznych ľudí...
( toto bola samozrejme len metafora, alebo niečo podobné...
)... nie myslím, že oni nás k tomu dostať nemôžu... a rovnako ani Fico nie... na to by sme v dnešnom svete museli byť v prvom rade eknonomicky nezávislí... a k tomu máme taaak ďaleko... na to mse príliš mladá, ale najmä malá krajina... a s tým druhým sa fakt nič robiť nedá... ja len propagujem ľavicu preto, lebo jej postoje sú mi sympatickejšie ako pravicové... najmä teda pokiaľ ide o vyššie spomenutý problém KDH a SMK...
A ešte si pozri EDIT môjho predchádzajúceho príspevku... a aby som nezabudol - mimo tohoto threadu by vody mali byť kľudné...

A ešte si pozri EDIT môjho predchádzajúceho príspevku... a aby som nezabudol - mimo tohoto threadu by vody mali byť kľudné...

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
hmm
Myslím,že budeme muset zavolat do Prostějova, ať přpravěj 2 pluky průzkumníků. Jeslti se budou všici bratia hádat jako Elessar a Yachiko, tak tam budem muset nakonec udělat pořádek my 

JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Yachiko- nikde som netvrdil, ze to vidim ako dokonale...
Len je to rozhodne najmensie zlo... A som zastancom slobody- a myslim, ze ta sa s pravicou rozhodne nevylucuje... Btw keby stal na cele slovenskej lavice Alexander Dubcek a vizia socializmu tu je ako napr. v Svedsku, tak som ticho... Lenze Fico je dementny bolsevik a populista...

Tady se musím zastat Elessara, má matka o Dubčekovi tvrdila toto: "ať byl jakekoliv, tak mu plus mínus šlo věřit, že se orpavdu snaží pro lidi dělat něco dobrého"
Je to samozřejmě jen jeden názor, ale máti a celá její rodina měla velkou řádku důvodů na Dubčeka a všechny ostatní oprávněně velmi sprostě plýt.
Je to samozřejmě jen jeden názor, ale máti a celá její rodina měla velkou řádku důvodů na Dubčeka a všechny ostatní oprávněně velmi sprostě plýt.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."