Co se týká Sparty, jsem docela zklamán. První poločas dobrý, ale ten druhý, to tedy moc velká sláva nebyla. Je jasné, že šlo o Arsenal, ale v kontextu samotného výkonu Sparty bych čekal více - tedy alespoň kvantitativně více - tj. udržet nějakou úroveň po delší období než jeden poločas.
Arsenal byl po křídlech dost zranitelný, využití tohoto ale prakticky nulové - kupříkladu Kadlece je imho na stoperu škoda, na lajně by byl platnější - nic proti Kladrubskému, nehrál vůbec špatně, ale jeho průniky byly kolikrát dost naivní. Každopádně bylo ale dobré, že Sparta hrála bez respektu a bylo to tak pouze "lepší" proti "horšímu", nežli "lepší" proti "horšímu, který se ani nepokouší zahrozit, aby nedostal nakládačku". Obdrožení druhé branky zcela trestuhodné.
Přesto si troufám tvrdit, že to nevidím až tak ztraceně. Sice si Arsenal asi postup pohlídá, ale z pozice "takměř vyřazeného" by Sparta i zahrozit mohla i díky tomu, že by nemusela mít tak svázané nohy, jako kdyby třeba tady udržela remízu...
Tak či onak ale oba dva zápasy našich zástupců s evropskou top mohou sloužit jako průkazní materiál k názorům Hřebíka na (ne)moderní řešení herních situací našich týmů - číst rozhovor s ním a jedním okem sledovat zápas, to je jak černé na bílém.
Kromě toho i škoda prodaného Šimůnka - už jsem si maloval představy, že z něj vyroste pořádný tahoun a teď, aby člověk čekal, zda v Německu nezapadne. Chápu to, že na náš fotbal má dopad trh, ale to, jak Sparta ten tranfer brala jako, když skáče slepice po flusu, to mi na místě zrovna nepřišlo...
No, zaplaťpánbu, že se z peripetií našeho fotbalu člověk může dostat atletikou v Osace, za týden začínajícím US open a snookerovým Paul Hunter Classics