Sporty II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vallun: tu tisícovku ti nikdo nezpochybňuje, věc je však v té dogmatické vágnosti opakování toho, že jde pouze o tisíc korun. Samozřejmě, že to je směšné a snad tohle přihození čt radši ani neměla dávat, faktem však je, že jde de facto pouze o rozdíl mezi tím, co by Slávie dostala a tím, co by jí krylo náklady na přenos.

Přijde mi to jako klasický obraz mnoha soudobých afér - vypíchnutí nějakého faktu a přehlédnutí merita věci a/nebo dalších okolností. Ne nepodobné tomu, co se třeba mnohokrát probíralo (či by se probíralo) ve vedlejším tématu Politika na všechny strany (jak ve smyslu "prostorovém", tak politickém ;-))

...Česká televize nám nabídla novou smlouvu, která je stejná jako loňská. Cena, kterou bychom obdrželi, je směšná. Je to tisíc korun. Abych byl přesný. ČT by pokryla výrobu signálu, což je v rozmezí sto padesát až dvě stě tisíc korun, plus tisíc korun... (http://www.deniksport.cz/clanek508402.htm)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vlasák - ale o nákladech na výrobu "přenos" se nebavme. Ano, pohybují se řádově okolo 100 tisíc Kč, dejme tomu i 200, i když to je moc (Prima nebo Nova uvádějí menší částky...). Jenže to jsou peníze, které si televize strhne z prodeje Slávii patřících práv jiným televizím, preodeje obrazu do zpravodajství a pod. Takže to fakt nelze brát jako částku, kteoru Slávia získá. Nehledě k tomu, že televize sama prodá reklamu, kterou do přenosu včlení a na té by získala taky slušnou částku...

Tady je jádro problému v tom, že se dvě strany nedohodly na ceně. to se stává vcelku běžně. Obě dvě výchozí představy (1000,- nabízených ČT respektive 2 000 000,- požadovaných SKS) byly zcela nereálné. Ale zde byl problém v tom,že televize zneužila svého emdiální prostoru k tomu, aby všechno hodila na druhou stranu a prezentovala tuto nedohodu jako chybu vedení Slávie. A tenhle přístup mne od veřejnoprávní telvize docela štve. Zvláště, když se ve stejné době dovídáme, že Spartě jdou na ruku ve všem.

Horší je, že Slávia zřejmě ostrouhá i ve třetím předkole, neb nikdo nechce koupit a zařadit přenos z Amsterdamu, protože se soudí, že nemůže konkurovat ve sledovanosti zápasu ACS-Arsenal:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Mno tak Sparta předvedla velmi kvalitní výkon, takovou bojovnost jsem u ní už dlouho neviděl...ale kvalita byla hold někde jinde. V UEFA mají šanci uspět, pokud budou hrát takto.

Kdežto Slavia mě mile překvapila, ale zápas jsem neviděl. Sledoval někdo?
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Zakat píše:Kdežto Slavia mě mile překvapila, ale zápas jsem neviděl. Sledoval někdo?
Bohužel ne... Jinak uvažuju, že bych zašel na odvetu, ale stejně je mi jasný, že Slavia dostane tři fíky a opět spadne do sraček Poháru UEFA. :lol:
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Samozřejmě, že jsem to sledoval:)

Proto se musím usmívat nad výplody pana Adieu...

Pokud bys označil výkon Sparty za velmi kvalitní, tak Slávka podala výkon superšpičkový. Ajax to asi trochu podcenil, ale především se vůbec nezajímal o to, jak hraje Slávia, snažil se hrát poměrně monotóně a přišel spravedlivý trest. Samozřejmě šancí měl doma víc, ale kdžy nedokáže proměnit ani penaltu...
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Ajax je asi podcenil, šlo to vidět i při rozhovorech před zápasem apod. Tady šel vidět rozdíl mezi Ajaxem a Arsenalem. Arsenal přijel do Prahy s úctou k soupeři, a vyhrál. Kdežto Ajax (i když byl doma), se choval jakkdyby přijeli nějací čutálisti z vidlákova, kteří si nezaslouží nic jiného než dostat pětku a jet s brekem domů. Chlapci se trochu zmýlili :D

Mno, to jsem zvědavý na odvetu. Jinak Slavia a Liga Mistrů...hodně bych jim to přál, takový zápas na Barceloně...to by mohlo být zajímavé :-)
Každopádně to mají ve svých rukou, Ajax ale nejsou žádné ořezávátka a pojedou na vítězství.
Leaping over the gully
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ano, Arsenal přijel s úctou k soupeři, nicméně zápas odehrál na půl plynu a přesto vyhrál:/ Ajax hrál na hranici sebeobětování a prohrál:)

Já jsem taky zvědavý na odvetu, i když jí neuvidím, neb jsem pryč:/ každopádně šanci máme a s KJ u kormidla věřím, že uděláme vše pro její využití:)
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Vallun píše:Ano, Arsenal přijel s úctou k soupeři, nicméně zápas odehrál na půl plynu a přesto vyhrál:/ Ajax hrál na hranici sebeobětování a prohrál:)
Tím jsi chtěl říct že je Slavia lepší jak Sparta? :mrgreen:

Jinak...když už ne letos, tak už nikdy...i když to říkám pokaždé když Slavia hraje o LM... :-)
Ale ono by to chtělo, aby LM okusil i jiný tým než Sparta, naší soutěži by to jen pomohlo. Doufám že se ČT pochlapí a dá Slavii na ČT 2, než Spartu hrající už vlastně jen o čest...
Leaping over the gully
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ano, Slávia je samozřejmě lepší, než Sparta:)

Uvidíme, je to ještě otevřené a Ajax zůstává favoritem, nicméně máme KJ a Čaroděje v bráně;)
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vallun píše:Proto se musím usmívat nad výplody pana Adieu...
To já se přímo popadám za břicho, když čtu tvé příspěvky týkající se Slavie za poslední měsíc. ;-) Což o to - šanci Slavia má, ale to nesmí pustit gól, a ruku na srdce - kdo měl v předchozím zápase více gólových šancí a v jakém z těch dvou týmů je větší útočná kvalita? Pozitivní přístup k věci je pěkný, škoda že já si ještě pamatuju Šachťor i Panathinaikos. :lol:

Nu, snad to tentokrát vyjde...
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Vallun píše:Ano, Slávia je samozřejmě lepší, než Sparta:)
Kde je nejaky admin??? Tohle si zaslouzi ban aspon na mesic :twisted:
Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Adieu - lae já uznávám,že je stále favoritem Ajax. Je to bezesporu kvalitní tým. Nicméně krom milého výsledku ukázal zápas ještě jednu věc - že KJ dobře přečetl hru Ajaxu a dokázal jí přiměřeně eliminovat. Šance Ajaxu, jako že jich bylo víc než našich, pramenily především z individuálních chybek. Pokud se jich vyvarujeme, tak myslím,že máme slunšou šanci, Každopádně to bude boj, který bude stát za vidění...
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Co se týká Sparty, jsem docela zklamán. První poločas dobrý, ale ten druhý, to tedy moc velká sláva nebyla. Je jasné, že šlo o Arsenal, ale v kontextu samotného výkonu Sparty bych čekal více - tedy alespoň kvantitativně více - tj. udržet nějakou úroveň po delší období než jeden poločas.

Arsenal byl po křídlech dost zranitelný, využití tohoto ale prakticky nulové - kupříkladu Kadlece je imho na stoperu škoda, na lajně by byl platnější - nic proti Kladrubskému, nehrál vůbec špatně, ale jeho průniky byly kolikrát dost naivní. Každopádně bylo ale dobré, že Sparta hrála bez respektu a bylo to tak pouze "lepší" proti "horšímu", nežli "lepší" proti "horšímu, který se ani nepokouší zahrozit, aby nedostal nakládačku". Obdrožení druhé branky zcela trestuhodné.
Přesto si troufám tvrdit, že to nevidím až tak ztraceně. Sice si Arsenal asi postup pohlídá, ale z pozice "takměř vyřazeného" by Sparta i zahrozit mohla i díky tomu, že by nemusela mít tak svázané nohy, jako kdyby třeba tady udržela remízu...

Tak či onak ale oba dva zápasy našich zástupců s evropskou top mohou sloužit jako průkazní materiál k názorům Hřebíka na (ne)moderní řešení herních situací našich týmů - číst rozhovor s ním a jedním okem sledovat zápas, to je jak černé na bílém.

Kromě toho i škoda prodaného Šimůnka - už jsem si maloval představy, že z něj vyroste pořádný tahoun a teď, aby člověk čekal, zda v Německu nezapadne. Chápu to, že na náš fotbal má dopad trh, ale to, jak Sparta ten tranfer brala jako, když skáče slepice po flusu, to mi na místě zrovna nepřišlo...

No, zaplaťpánbu, že se z peripetií našeho fotbalu člověk může dostat atletikou v Osace, za týden začínajícím US open a snookerovým Paul Hunter Classics :mrgreen:
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No, já bych výsledek Slávky nepřeceňoval zajíci se počítají až po honu...:)

Dle mého má Hřebík pravdu a je trestuhodné vyjádření Bílka o tom, že kondičně bylo vše v pořádku, když i já jsem viděl, že nebylo... (Dobře, nejsme odborník, mohu to vnímat špatně, ale...)
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Co dělat, dopadlo to jak dopadlo. Já osobně jsem lepší výsledek nečekal. Ale navíc si myslím, že všechna naše fotbalová držstva prostě na fotbal této úrovně nemají.

I když Jablonec se v Rakousku celkem předvedl.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“