Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jo, je celkem fajn (pokud ti nevadí ta nechutná mužská submisivita a mraky ecchi - co taky chtít od Kena Akamatsu), i když je pravda, že je to dost dávno, co jsem ji četl :think: Pro dost lidí co znám to byla první manga co četli vůbec...

Anime mi moc dobré (ve srovnání s mangou) nepřišlo. OAV a speciály se mi nelíbily vůbec.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Je jen pár (zřejmě doslova) věcí, které bych Elfen Lied vytknul, ovšem ve výsledku jde o naprosté maličkosti, pročež je ni nebudu zmiňovat. Zato k velebení je toho až až: skvělá vizuální stránka a hudební doprovod s úchvatným hlavním motivem, zajímavé a více, či méně komplikované postavy a především výborný silný a drsný příběh. Jeden z nejlepších počinů o jinakosti. 9/10 Btw: lehce mě znejistilo, že jsou na AniDB mezi žánry uvedeny i komedie a ecchi (nic proti nim, leč příliš mi neseděly k tomu, co jsem od EL očekával), ale naštěstí byly obavy zbytečné.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn: OP je opravdu parádní :-P

Jinak k tipům - další staronové připomínky :-)

Vagabond
http://www.manganews.net/seriesinfo.php?id=252
Manga inspirovaná příběhem šermíře Musashiho.
Hmm, a to zrovna "Musashi" od Eiji Yoshikawy jsem nečetl (no mám to v plánu napravit už tak 6 let, ale pořád nic) - Taiko byl totiž IMO "pěknej parchant", takže mi k srdci moc nepřirostl (ale to už je OT :oops: ).

Hikaru no Go
http://www.manganews.net/seriesinfo.php?id=9
Moje oblíbená sportovní manga :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Je to jen můj dojem nebo se každá druhá anime jeví ze začátku dobrá a pak si to scénáristi zřejmě tak zkomplikují, že aby z toho nějak vybruslili, tak závěr úplně pokopou. A aby nezůstaly pochybnosti dodají ještě pochybný film, kterým dokáží, že prvnotní přesvědčení, že hůř už to nešlo bylo mylné. (Rozumějte právě vyjadřuji svoje znechucení nad Fullmetal Alchemist)
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

S filmy k seriálům to je různé - někdy se povedou (mno třeba Utena), někdy to jsou spíš záležitosti čistě pro fanoušky a někdy je to děs - konkrétně Shambala o Yuku Mono :-?
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Alnag: Můj dojem je většinou přesně opačný, tedy že první díly jsou slabší ale seriál se postupně rozjíždí a nejlepší je až ke konci (což je IMHO třeba právě ten Full Metal Alchemist :-P). Film podle seriálu jsem viděl jen FMA - Conqueror of Shambala a ten je opravdu o hodně slabší než původní série.
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

AlieN píše:Alnag: Můj dojem je většinou přesně opačný...
Respektuji tvůj názor, ale přesto... napsat dobrý rozjezd je jistě obtížné, zvláště pak vtáhnout diváka do děje, ale daleko obtížnější je rozmotat ke konci všechno, co si scénáristé navařili. Tradiční - zabít vše co se hýbe mi přijde dost hloupé. Stejně tak rychlý střih skrze řešení. Ne, že by konec FMA byl z obecného hlediska tak hrozný, ale na to, jak mne to vtáhlo mi to ke konci přišlo takové neuspokojivé...

Jinak další zklamáním je film k NGE... (z toho tak čišel Freud až by jeden zvracel). Ale možná je to otázka kulturních rozdílů... nevím.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Alnag: :lol: :lol: Ani ne tak kulturních rozdílů, jako rozdíl lid vs. Hideaki Anno :lol:

Hmm, mně se konec FMA (seriálu) taky líbil.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Mimochodem, venku je další trailer na Byousoku 5 Centimeter :-P
Po visuální stránce mi opravdu připomíná BtC, ovšem mnohem nádhernější.

http://5cm.yahoo.co.jp/teaser/index.html

a reencoded:
http://www.savefile.com/projects/1046801
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Narutaru: Mukuro Naru Hoshi Tama Taru Ko (Shadow Star Narutaru) - Dvanáctiletá Shiina během návštěvy u svých prarodičů objeví za nezvyklých okolností podivné stvoření, které pojmenuje Hoshimaru, a tuto potvůrku si s sebou odveze domů do města. Spolu s ní se Shiina stane účastníkem mnoha abnormálních situací, ale seriál má i civilnější pasáže. Obě roviny jsou velice podařené (a pochopitelně se i prolínají), ovšem zároveň by si obě zasloužily větší prostor a doplnění nedořečeného, pročež je škoda, že seriál nemá více dílů. To jediné brání udělení vyššího hodnocení, anžto jinak není co vytknout (a to ani po stránce zpracování). 8,5/10

Na závěr obligátní poznámka: byť byl seriál vysílán na Kids Station, až na první díl neobahuje snad jediný, který by se bezpečně vešel do škatulky "pro děti" (mnohdy spíše naopak). Btw: mezi horory (jak tvrdí některá žánrová zařazení) bych Narutaru nezařadil.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Mrknul jsem se dnes na Suzumiya Haruhi no yuutsu - docela fajn seriál podaný velmi zajímavou formou. Většinou je velmi vtipný a má zajímavé postavy, ale není v něm nic opravdu skvělého, kvůli čemu by stál za opakované shlédnutí
(souhlasím s Yennem - postava Yuki je nejlepší, ale některé Kyonovy proslovy jsou taktéž parádní :-))
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Osobně na Haruhi nevidím nic výjimečného (tedy kromě toho přeházeného pořadí epizod - které je možné naštěstí snadno vyřešit). Včetně postav. I když nejlepší z nich je samozřejmě Kyon.
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 22.11.2006 20:30, celkem upraveno 1 x.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mně se Haruhi líbila, ze všech anime seriálů co jsem viděla asi nejvíc (vedle Vampire Princess Miyu, of course).
A nejlepší mi přišla Haruhi, Yuki a kočka. :angel: (Asahinu bych si vzala domů na úklid, vaření a...ehm..hraní... :twisted: )
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Haruhi mi opravdu nepřišla nijak fascinující. První dva díly mne neuvěřitelně navnadily na nadcházející podívanou, načež šlo všechno do háje. Cesta, kterou děj seriálu šel, mě dost štval a považuju to za dost zazděný skvělý začátek. Závěr byl naprosto hloupý (I když pominu, že byl vyspoilovaný už v polovině seriálu). Nebylo to zas tak špatné, ale víc než šestku to ode mě nedostane.

Nejvíc se mi samozřejmě líbila Haruhi samotná ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Suzumiya Haruhi no yuutsu je pro mne jeden z nejlepších seriálů vůbec - možná úplně nejlepší.
Dokonalá směs každodenní části s lehce filosofickou, která je mi svým stylem i obsahem dost blízká - byť samotný závěr bych zvolil jinak. Fungující přenos emocí, hodně dobrých nápadů, vynikající animace a propracované postavy - hlasuju pro Haruhi, Yuki a kočku. 8-)

Jo a nejlepší díl byl ten nultý. :-P
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 22.11.2006 22:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“