Film II
Moderátor: sevencreature
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)
Tak jsme se vrátili z filmu Once. Asi si někde seženu soundtrack. Fakt je pravda, že ty písničky nám (manželce a mě) znějí v hlavách ještě teď. Příběh je samozřejmě prostý a na Erglové je vidět že není profesionální herečka, ale některé scény jsou mooc dobré. Taky mi přijde, že ta jakoby dokumentární kamera k tomu filmu docela sedí.
Jestliže Pokání je dobrý film o psaní příběhů, Once je dobrý film o muzice. (A nejen o ní).
Jestliže Pokání je dobrý film o psaní příběhů, Once je dobrý film o muzice. (A nejen o ní).
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Family Viewing - druhá srážka s Egoyanovou tvorbou, a upřímně doufám, že zdaleka ne poslední.
(Plus dvě krátké ukázky z The Sweet Hereafter, které mě definitivně přesvědčily, že Egoyan bude moje krevní skupina... A že Mychael Danna (skladatel soundtracků) je opravdu génius.)
(Plus dvě krátké ukázky z The Sweet Hereafter, které mě definitivně přesvědčily, že Egoyan bude moje krevní skupina... A že Mychael Danna (skladatel soundtracků) je opravdu génius.)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Asi vám budu připadat trochu dětinský, ale dnes jsem dokoukal Transformers a musím se pokorně přiznat, že jsem se u té blbůstky docela bavil. Třeba Primus mi přišel fakt jako Mirek Dušín.
Používám funkci Editování a doplňuji. Konečně jsem viděl Smpsnovi ve filmu. Trocha moralizování se dala snést, takže jsem se u filmu docela nasmál.
Včera jsme viděli O rodičích a dětech. http://www.orodicichadetech.com/cz/index.php Protože znám předloihu od Emila Hakla, tak jsem si film užil víc než moje žena, ale i ta ho ocenila čtyřma hvězdičkama
Není to klasická komedie, ale to vůbec nevadí. Včera jsme viděli film Občan Havel. V některých částech je to nějak divně sestříhané, třeba i v půlce věty. Ale celkový dojem dobrý a výpovědní hodnota (alespoň pro mě a manželku) dost velká. Člověk vidí pozadí některých jeho činů a rozhodnutí a to není k zahození.

Včera jsme viděli O rodičích a dětech. http://www.orodicichadetech.com/cz/index.php Protože znám předloihu od Emila Hakla, tak jsem si film užil víc než moje žena, ale i ta ho ocenila čtyřma hvězdičkama

- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Pokud se vám líbilo Blair Witch a máte rádi zombiárny tak neváhejte a shlidněte si TOTO Aneb jak vypadá španělský zombi horor natočený ruční kamerou...
Mně osobně Záhada Blair Witch moc nezaujala. Ale tento kousek byl dobrý a líbil se mi. S pozdravem...
Mně osobně Záhada Blair Witch moc nezaujala. Ale tento kousek byl dobrý a líbil se mi. S pozdravem...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz. Ghost dog cesta bojovníka. Stojí to za zakoupení?
Mamut: Já osobně bych neváhal. Celý film je ve značně příjemné melancholické náladě, místy dost nadsazený a obsahuje několik nezapomenutelných scén.
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně ano.Mamut píše:Mám dotaz. Ghost dog cesta bojovníka. Stojí to za zakoupení?
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Navíc o soundtrack se mj. postaral Wu-Tang Clan, což je další, pro většinu lidí zcela bezvýznamné, plus.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Posledne filmy:
Stardust 5/5(jednym slovom: dokonale)
Meet Joe Black 3/5(dal by som viac, ale niektore pasaze su nudne a nie vzdy je na ten film nalada + videl som ho uz viackrat)
Elita zo striedacky 3/5(pekna komedia, niektore sceny boli viac trapne nez vtipne, ale pri inych som sa zasa valal po zemi, takze zlaty stred)
The Fountain 5/5(na Zakatov popdu, rovnako ako Stardust, znova dokonale... Krasny romanticky pribeh, prichut tajomna, sci-fi a aj fantasy, proste uzas)
American Pie presents: Beta House 3/5(vacsinu hodnotenia dostala grecka olympiada a (polo)nahe zenske, tiez som len chlap, no)
Planet Terror 4/5 (nadherna Rose McGowan, pocta vsetkym "béčkam", len miestami prilis suchy humor)
Samotari 3/5 (nadherny a mne blizky humor, miestami nudne a prilis poprepletane)
Mines, yours and ours 2/5 (obohrata komedia o prilis velkej rodine, niektore gagy boli naozaj vtipne, obcas to bolo prilis prehnane, kazdopadne, niektore romanticke sceny boli nadmieru vydarene, avsak nestacilo to ku lepsiemu hodnoteniu)
Star Wars ep.1 5/5 (asi zacinam maknut, ale scena, ked sa lucil maly Ani s mamou ma takmer rozplakala(ak by som vedel plakat, uz by som plakal :P ) krasne, do detailov vybrusene suboje, Darth Maul nemal ani jednu chybicku, moznoze je to subjektivne hodnotenie vzhladom na posadnustost KotORmi, ale naozaj mu tych 5* patri)
Este toho bolo viac, ako napriklad Scary Movie 4(pozrete uz tretikrat, tak isto aj Niekto to rad blond), alebo "Po halve nahoru" ci tak nejak, ale to uz nestoji za rec...
Stardust 5/5(jednym slovom: dokonale)
Meet Joe Black 3/5(dal by som viac, ale niektore pasaze su nudne a nie vzdy je na ten film nalada + videl som ho uz viackrat)
Elita zo striedacky 3/5(pekna komedia, niektore sceny boli viac trapne nez vtipne, ale pri inych som sa zasa valal po zemi, takze zlaty stred)
The Fountain 5/5(na Zakatov popdu, rovnako ako Stardust, znova dokonale... Krasny romanticky pribeh, prichut tajomna, sci-fi a aj fantasy, proste uzas)
American Pie presents: Beta House 3/5(vacsinu hodnotenia dostala grecka olympiada a (polo)nahe zenske, tiez som len chlap, no)
Planet Terror 4/5 (nadherna Rose McGowan, pocta vsetkym "béčkam", len miestami prilis suchy humor)
Samotari 3/5 (nadherny a mne blizky humor, miestami nudne a prilis poprepletane)
Mines, yours and ours 2/5 (obohrata komedia o prilis velkej rodine, niektore gagy boli naozaj vtipne, obcas to bolo prilis prehnane, kazdopadne, niektore romanticke sceny boli nadmieru vydarene, avsak nestacilo to ku lepsiemu hodnoteniu)
Star Wars ep.1 5/5 (asi zacinam maknut, ale scena, ked sa lucil maly Ani s mamou ma takmer rozplakala(ak by som vedel plakat, uz by som plakal :P ) krasne, do detailov vybrusene suboje, Darth Maul nemal ani jednu chybicku, moznoze je to subjektivne hodnotenie vzhladom na posadnustost KotORmi, ale naozaj mu tych 5* patri)
Este toho bolo viac, ako napriklad Scary Movie 4(pozrete uz tretikrat, tak isto aj Niekto to rad blond), alebo "Po halve nahoru" ci tak nejak, ale to uz nestoji za rec...
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mamut: Rozhodně ano, je to skvělý film - můj nejoblíbenější Jarmusch a v dětství důvod, proč jsem začal sledovat filmový klub na čt 2.
Uvažoval jsem o jeho koupení už když u nás vyšel za 300, takže teď v edici Reflexu je to (spolu s Proposition) jasná volba.
Uvažoval jsem o jeho koupení už když u nás vyšel za 300, takže teď v edici Reflexu je to (spolu s Proposition) jasná volba.
Ghost Dog je...nutnost. Doporučuji pak rovnou sáhnout po Hagakure. Zážitek se ještě zmnohonásobí (a ledacos z filmu objasní).
Zašel jsem včera v rámci febiofestu na Otto; or Up with Dead People a jsem z toho velice nadšený. Nenapadá mě moc co k tomu říct, snad jen to, že pokud má někdo zálusk na trochu moderní avantgardy, nevadí mu nízkorozpočtové filmy, filmový kanibalismus, a netrpí nějakými (pravděpodobně snadno vysvětlitelnými) záchvaty odporu při pohledu na líbající se chlapce, či občasný lehce odvážnější záběr takového ražení, tak rozhodně doporučuji se na tohle zaměřit. Dokážu si snadno představit, že se někomu bude ten film velice nelíbit i přesto, že se nebude příčit těm mým uvedeným kategoriím, ale tak už to s touhle produkcí bývá, že.
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hamster: Na to jsem byl velice zvědavý, stojí to vážně za to?
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"