Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Target
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Target »

Tak právě sem začal číst Draci Letního Žáru a je to celekem zajímavé...
Dostal sem jí na vánoce spolu s Koulí a Průvodcem po Zeměploše
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Draci letního žáru? nad ní jsem uvažovala, ale vyhrála to knížka Na počátku byl Sumer (velmi pěkná) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Vampiria píše:KEBULE: Máš jistě na mysli Call of Cthulhu - Volání Cthulhu, že ano. ;-)
Jo je to Volaní Cthulhu, přesně tak, konečně jsem ten sešitek našel :-)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Yoshi Snipo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yoshi Snipo »

Richard A. Knaak: Books of Warcraft: War of the Ancients Trilogy, Book Two: The Demon Soul (original)
Christopher Paolini: Eragon (slovensky preklad)
Chystam sa na Eldest-a ...

Cital tuna niekto Cycle of Hatred? Je to jedna z knih Warcraftu. Len sa pytam, ci si zohnat aj tu ...
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Mezi studiem dějin a práva Dálného východu čtu Milneova Medvídka Pú. Doteď jsem jej znal jen jako seriál, ale kniha je ještě daleko zajímavější. Chvílemi hodně schizofrenní, až z toho běhá mráz po zádech. :anxious:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: Heh, na stará kolena dohánět resty z dětství... Jo, život je občas těžký.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Ajantis píše:Mezi studiem dějin a práva Dálného východu čtu Milneova Medvídka Pú. Doteď jsem jej znal jen jako seriál, ale kniha je ještě daleko zajímavější. Chvílemi hodně schizofrenní, až z toho běhá mráz po zádech. :anxious:
Medvídek Pú je naprosto zásadní věc... Já to taky poprvý přečetla až někdy před dvěma lety... A hned potom jsem to rozečetla a dočetla podruhý...:-)
"Dobré ráno, prasátko," řekl Ijáček. "Pokud to vůbec je dobré ráno," řekl. "Ne že by na tom záleželo." ;-)
(Sorry jestli cituju nepřesně...)
Ijáčka mám nejradši... 8-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Já se zase ovlivněn pány Švankmajerem a McGeem koukl na Alenku. Místy opravdu kouzelný pohádkový trip :angel: Pokud bych snad někdy měl děti a nepřenechal je skřítkům, abych se mohl setkat s Davidem Bowiem, asi bych jim ji i četl přes spaním
Feed your head
RisQ
Sigilan

Příspěvek od RisQ »

hm, moja najoblubenejsia rozpravka je Carodejnik z krajiny Oz od L. Frank Bauma... aj ked musim povedat ze som este necital Macka PU :lol:
Vole, jseš vtipnej jak bedňa Githú.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Dočetl jsem fantastickou knihu Kóbó Abeho Tvář toho druhého. Autor se někde zmínil, že jeho oblíbení spisovatelé jsou Dostojevskij a Kafka - je to poznat.
Jde o psychologicko-filosofický román, kdy hlavní hrdina při pokusu v laboratoři přijde o celou tvář - zůstanou mu neporušeny oči, nos a ústa, zbytek obličeje je zcela zničen. Obsahově by se dala rozdělit na 2 části - první je přemítání nad důležitostí tváře vůči světu okolo i vůči sobě samému. Zhotoví si během ní masku, jež je k nerozeznání od jakéhokoliv jiného obličeje a druhá část knihy pak zkoumá, jak se nošení masky, o níž nikdo neví, že maskou jest, projeví na jeho chování, jednání a přemýšlení.
Opravdu fascinující dílo.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: Je to čistě fikce nebo spíš psychologická studie?

Jak je myslím všeobecně známo, tak právě s tímhle (psychologická stránka věci) se počítá jako s největším problémem při transplantacích obličeje - jak se s tím vyrovná příjemce.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c:
Psychologickou studií bych to určitě nenazval, je to "beletrie", takže jsou zde spíše pouze "psychologické prvky" a různá zamyšlení nad tím problémem. Ale autor zjevně věděl o čem píše.
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Momentálně dočítám Dragonlance - Elven Exile II Alliances a nejsem moc spokojený, dřívější knihy týkající se hlavních postav Gilthase a Kerian jsou mnohem lepší (Puppet King, The Lioness, War of Souls), tady to zachraňuje jen zmrtvýchvstání Porthiose!

Na disku už mám nový překlad Icewind Dale II - Síně mitrilu, takže mě čeká duální čtení a kontrolování terminologie...

A pak se pustím do Stínového pomezí od Tada Williamse.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Dalcor: Jaké jsou ty nové Dragonlance romány od Fantomprintu? Nemohl bys (jakožto osobna nejpovolanější) sepsat nějaký seznam (chronologii či návaznost) DL románů a označit které FP přeložil a vydal a které budou mít i pokračování od FP?
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Viz zde... http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?t=2763

Řadit podle času se mi moc nechce...

ale můžu...
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“