Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Yoshi Snipo
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Richard A. Knaak: Books of Warcraft: War of the Ancients Trilogy, Book Two: The Demon Soul (original)
Christopher Paolini: Eragon (slovensky preklad)
Chystam sa na Eldest-a ...
Cital tuna niekto Cycle of Hatred? Je to jedna z knih Warcraftu. Len sa pytam, ci si zohnat aj tu ...
Christopher Paolini: Eragon (slovensky preklad)
Chystam sa na Eldest-a ...
Cital tuna niekto Cycle of Hatred? Je to jedna z knih Warcraftu. Len sa pytam, ci si zohnat aj tu ...
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Medvídek Pú je naprosto zásadní věc... Já to taky poprvý přečetla až někdy před dvěma lety... A hned potom jsem to rozečetla a dočetla podruhý...Ajantis píše:Mezi studiem dějin a práva Dálného východu čtu Milneova Medvídka Pú. Doteď jsem jej znal jen jako seriál, ale kniha je ještě daleko zajímavější. Chvílemi hodně schizofrenní, až z toho běhá mráz po zádech.

"Dobré ráno, prasátko," řekl Ijáček. "Pokud to vůbec je dobré ráno," řekl. "Ne že by na tom záleželo."

(Sorry jestli cituju nepřesně...)
Ijáčka mám nejradši...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dočetl jsem fantastickou knihu Kóbó Abeho Tvář toho druhého. Autor se někde zmínil, že jeho oblíbení spisovatelé jsou Dostojevskij a Kafka - je to poznat.
Jde o psychologicko-filosofický román, kdy hlavní hrdina při pokusu v laboratoři přijde o celou tvář - zůstanou mu neporušeny oči, nos a ústa, zbytek obličeje je zcela zničen. Obsahově by se dala rozdělit na 2 části - první je přemítání nad důležitostí tváře vůči světu okolo i vůči sobě samému. Zhotoví si během ní masku, jež je k nerozeznání od jakéhokoliv jiného obličeje a druhá část knihy pak zkoumá, jak se nošení masky, o níž nikdo neví, že maskou jest, projeví na jeho chování, jednání a přemýšlení.
Opravdu fascinující dílo.
Jde o psychologicko-filosofický román, kdy hlavní hrdina při pokusu v laboratoři přijde o celou tvář - zůstanou mu neporušeny oči, nos a ústa, zbytek obličeje je zcela zničen. Obsahově by se dala rozdělit na 2 části - první je přemítání nad důležitostí tváře vůči světu okolo i vůči sobě samému. Zhotoví si během ní masku, jež je k nerozeznání od jakéhokoliv jiného obličeje a druhá část knihy pak zkoumá, jak se nošení masky, o níž nikdo neví, že maskou jest, projeví na jeho chování, jednání a přemýšlení.
Opravdu fascinující dílo.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: Je to čistě fikce nebo spíš psychologická studie?
Jak je myslím všeobecně známo, tak právě s tímhle (psychologická stránka věci) se počítá jako s největším problémem při transplantacích obličeje - jak se s tím vyrovná příjemce.
Jak je myslím všeobecně známo, tak právě s tímhle (psychologická stránka věci) se počítá jako s největším problémem při transplantacích obličeje - jak se s tím vyrovná příjemce.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Dalcor
- Sigilan
- Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
- Kontaktovat uživatele:
Momentálně dočítám Dragonlance - Elven Exile II Alliances a nejsem moc spokojený, dřívější knihy týkající se hlavních postav Gilthase a Kerian jsou mnohem lepší (Puppet King, The Lioness, War of Souls), tady to zachraňuje jen zmrtvýchvstání Porthiose!
Na disku už mám nový překlad Icewind Dale II - Síně mitrilu, takže mě čeká duální čtení a kontrolování terminologie...
A pak se pustím do Stínového pomezí od Tada Williamse.
Na disku už mám nový překlad Icewind Dale II - Síně mitrilu, takže mě čeká duální čtení a kontrolování terminologie...
A pak se pustím do Stínového pomezí od Tada Williamse.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dalcor: Jaké jsou ty nové Dragonlance romány od Fantomprintu? Nemohl bys (jakožto osobna nejpovolanější) sepsat nějaký seznam (chronologii či návaznost) DL románů a označit které FP přeložil a vydal a které budou mít i pokračování od FP?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Dalcor
- Sigilan
- Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
- Kontaktovat uživatele:
Viz zde... http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?t=2763
Řadit podle času se mi moc nechce...
ale můžu...
Řadit podle času se mi moc nechce...
ale můžu...