Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

yenn píše:Po dvou dílech tu byl náběh na výborné hodnocení, leč bohužel mi nesedl úplně samotný závěr. 8/10
:shock: :lol: Těžko očekávat nějaké zázraky od 3-dílné OVA adaptace 20 svazkové mangy :wink: (ten šok naznačuje, že se divím, že se divíš :wink:)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jiraishin by TAKAHASHI Tsutomu

Pokud máte rádi drsné detektivy, noir (a realistické příběhy), neváhejte :-P
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 29.11.2006 18:52, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:(ten šok naznačuje, že se divím, že se divíš :wink:)
Netušil jsem, že jde o adaptaci části rozsáhlé mangy, a nepříliš povedenému závěru jinak nic nenasvědčovalo (nutno říci, že ani povedenému závěru :-) ).
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Právě jsem se dodíval na Trinity Blood a mé pocity z něj jsou značně rozporuplné - na jednu stranu skvělé prostředí a zajímavý příběh, a na druhou stranu mi vadily některé neskutečně dementní postavy (papež a hlavní hrdina ve chvílích kdy se nechová jako kombajn kosící všechno kolem) a pár hodně špatných dílů. Naštěstí druhá polovina je značně lepší než ta první a konec se mi taky dost líbil, i když mohl být roztažený do víc dílů.
Celkově mám však dojem že z tématu šlo dostat mnohem víc: 7/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Tokyo Godfathers [AniDB] - Příjemný, byť ne vždy veselý příběh různorodé trojice lidí bez domova, kteří v době vánočních svátků objeví mezi odpadky odložené mimino. A příhody, jež díky/kvůli němu zažijí, se ukáží býti velice podnětné. Nemáte-li averzi k filmům, kde značnou roli hraje náhoda, mohu Tokyo Godfathers jen doporučit (samozřejmě obzvláště na Vánoce :-) ). 8,5/10
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Kimi Ga Nozomu Eien - Tak tohle mi přišlo hodně špatné. Polovina episod (uprostřed) působí jako vata mezi zápletkou a závěrem. Postavy jsou nesympatické, zápletka trapná... 3,5/10
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - o dost lepší záležitost s podobným námětem. Není to tak rozvleklé, děj je celkem záživný a postavy dobré. Body nahoru za zebří masku :-D 7/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Fate/stay night - Jednou za deset let probíhá na Zemi Válka o svatý grál. Jejími účastníky je sedm vybraných Pánů (Masters), z nichž každý si "vylosuje" jednoho ze sedmi Služebníků (Servants). A ač nejsou Pánové vyloženě nezajímaví, právě Služebníci jsou tím nejlepším, co Fate/Stay Night nabízí. Ale popořadě. Už vzhledem k faktu, že je seriál dle PS(?) hry, zřejmě nepřekvapí, že není nestranným pozorovatelem, nýbrž má hlavního hrdinu, resp. ústřední dvojici Pán + Služebník (z nichž ten druhý je zelenooká a velice sympatická dáma), které se věnuje valná část neakčních scén. Co se týče všech Služebníků, jednak je zábavné odhalovat jejich mytologicko-historickou minulost, vztah s Pánem, případně motivace a druhak spolu svádějí úchvatné souboje, které i přes počet zúčastněných nepřesahující většinou prsty jedné ruky, nabízejí vpravdě monumentální pastvu pro oko (k vrcholům patří střety Saber s Assassinem) i ucho, anžto hudební doprovod se (nejen v soubojích) opravdu povedl. Co tedy scházelo do vyššího hodnocení? Především eliminace pocitu, že z onoho mytologicko-historického pozadí šlo vytřískat více. Rovněž bych uvítal, kdyby někteří Servanti dostali o drobet více prostoru pro svou prezentaci. I bez toho jde ovšem o skvělou podívanou. 8/10
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Ergo Proxy - výborné anime, s temnejšou atmosférou a dobrým príbehom. Veľmi sa mi pozdávala animácia spoločne s kresbou postáv a aj ext./interiérov - taktiež veľmi vhodne zvolená ending song (Paranoid Android od Radiohead) pridáva na sledovateľnosti - myslím, že si zaslúži 9/10.
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster píše:Kimi Ga Nozomu Eien - Tak tohle mi přišlo hodně špatné. Polovina episod (uprostřed) působí jako vata mezi zápletkou a závěrem. Postavy jsou nesympatické, zápletka trapná... 3,5/10
Hehe :-) Konečně někdo 8-)
yenn píše:Fate/stay night - Jednou za deset let probíhá na Zemi Válka o svatý grál. Už vzhledem k faktu, že je seriál dle PS(?) hry.
Podle eroge ;-) Pro PS se chystá hra Fate/stay night až někdy v roce 2007.

Jinak - kdyby Arthur byl opravdu Arthur, bylo by to mnohem zajímavější (yaoi ftw :-P :mrgreen:).
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:Podle eroge ;-)
A to se hraje na čem? Domníval jsem se, že eroge je žánr, který se může vyskytnout na jakékoli platformě.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn: Na PC - jestli máš zájem, tak demo přeložené do angličtiny můžeš stáhnout tady: http://www.insani.org/fate.html (jinak, jak je tam už psáno, pro instalaci ti nepomůže AppLocale - musíš kvůli ní přepnout jazykové nastavení pro Non Unicode jazyky na Japonštinu (samozřejmá je instalace podpory pro východoasijské jazyky). Všechno potřebné je tam popsané.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Blame! - neuveriteľná škoda, že existuje iba týchto pár anime sekvencií pre fanúšikov mangy - skutočne nechápem, prečo práve Blame! nebol prevedený do anime - keď si človek uvedomí, koľko dumb-money ide do titulov, ktoré sú vyložený odpad a potom si pozrie dielo, ktorého potenciál dýcha z každého obrázku mangy, tak sa môže iba čudovať. :-( :cry:
There is a limit to stupidity.
182
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature: Díky. Btw (jen pro zajímavost): Odhalil jsi totožnost Archera sám, nebo až s pomocí externích zdrojů? (u mě druhá možnost)

R.O.D - Read or Die - "Bondovka", kde se kradou knihy, reinkarnují mrtví a hlavní hrdinkou je tajná agentka - knihomolka. Ano, autoři pojímají dění především zpočátku s nadsázkou a zároveň měli výborné nápady při navrhování speciálních schopností dvou hlavních agentek, což vrchovatě zúročili ve velice zábavných a nápaditých soubojích. Jen škoda toho nadbytku "deus exů" v závěru. 7/10

Mousou Dairinin (Paranoia Agent) - Ani pokud byste dosud neměli zkušenost s tvorbou Satoshi Kona, již při úvodní animaci poznáte, že Paranoia Agent nebude běžnou podívanou. Veselá hudba a smějící se postavičky před pozadími zobrazujícími destrukci, shon a extrémní podmínky tomu vskutku nenapovídají. Oč tedy jde? V jisté části Tokia se začnou množit případy, kdy kluk na kolečkových bruslích zaútočí na někoho basebalovou pálkou, a dvojice detektivů je pověřena pátráním po pachateli. Brzy ovšem zjistíte, že tato zápletka je především pozadím, na němž se skládá mozaika příběhů lidí, které sužuje nějaký osobní problém (a opravdu nelze říci, že by je autoři šetřili), přičemž celkový obraz vyjevuje společnost ne zrovna lichotivě. Co číní dílo zvláštním (nikoli však v rámci Konovy tvorby), je zpracování. Jednak vcelku realisticky působící, leč v případě potřeby patřičně stylizovaná kresba, jednak oblíbené prolínání reality s fikcí, představami a sny. A k tomu ještě několik výborných nápadů. Rukopis mistra je poznat, ale rozhodně nejde o pouhou recyklaci. Mezi epizodami se vyskytuje jedna, jež připomíná Perfect Blue, jiná se zase podobá Millennium Actress, objeví se díl dosti psychedelický, další je velice vtipný a onaký skvěle vypointovaný... Stereotypem tedy Paranoia Agent opravdu netrpí. 8,5/10
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

yenn píše:Odhalil jsi totožnost Archera sám, nebo až s pomocí externích zdrojů?
Popravdě ani netuším - celkově mi FSN nepřišlo nikterak záhadné, ale sledoval jsem ho tak, jak ho vysílali (no dobře, tak asi s denním zpožděním, no :lol: ), takže jsme tyhle věci probírali s lidmi průběžně... Jinak řečeno, těžko říct. Celkově to ale IMO není nějak skandální/důležité zjištění ;-)

K RoD - škoda posledních dílů (ty co následovaly po pádu vrtulníku) - docela dost mi zkazily dojem z celého seriálu... Ach jo :-?

Paranoia Agent - jj, jeden z těch zajímavých seriálů :-P

Jinak (pro ty, kteří to ještě nezjistili) - Howl's Moving Castle se konečně objevil v HD... :mrgreen: Sice Miyazakiho nemusím, ale asi se přemůžu :lol:
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:celkově mi FSN nepřišlo nikterak záhadné, ale sledoval jsem ho tak, jak ho vysílali (no dobře, tak asi s denním zpožděním, no :lol: ), takže jsme tyhle věci probírali s lidmi průběžně... Jinak řečeno, těžko říct. Celkově to ale IMO není nějak skandální/důležité zjištění ;-)
Záhadné to není, jde jen o pozornost/pamět (a správné pochopení jistého činu v jisté epizodě 8-) ). Důležité a skandální také ne, ovšem překvapivé a zajímavé alespoň pro mě ano.
sevencreature píše:K RoD - škoda posledních minut(?) (ty co následovaly po pádu vrtulníku) - docela dost mi zkazily dojem z celého seriálu... Ach jo :-?
Tak, tak.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“