Militaristický koutek Mk II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Re: Militaristický koutek Mk II
No, ona terminologie zvláště s překladovým prvkem je vždycky sranda...:) Mimochodem, existují i pistole na střelivo vz. 43. Pokud si dobře vzpomínám zkoušela to ČZUB, kam dospěla nevím, ale poté s tím přišlo čínské Norinco. Použití si nedovedu dost dobře představit, ale z jistého úhlu pohledu by to mohla být docela sranda...
Třídy lodí jsou totéž jako terminologie... Mnoho různých autorů nabídlo desítky systémů klasifikací válečných plavidel do tříd - např dle délky, ponoru, počtu členů posádky, výzbroje, délky samostatné operability, pancéřování, rychlosti, užití atd. Liděr byl ne zcela nezdařilý pokus postavit řadovou válečnou loď na základě parametrů tzv. obchodních křižníků a později kapesních bitevních lodí Kriegsmarine. A odpovídalo to celkové změně námořní doktríny... od dob HMS Dreadnought platila určitá teorie optimálního poměru pancíře s ohledem na výtlak lodi. Německé kapesní bitevní lodě, britské Q-křižníky a ruské Liděry porušovaly tento poměr ve prospěch silněšjí výzbroje.
Třídy lodí jsou totéž jako terminologie... Mnoho různých autorů nabídlo desítky systémů klasifikací válečných plavidel do tříd - např dle délky, ponoru, počtu členů posádky, výzbroje, délky samostatné operability, pancéřování, rychlosti, užití atd. Liděr byl ne zcela nezdařilý pokus postavit řadovou válečnou loď na základě parametrů tzv. obchodních křižníků a později kapesních bitevních lodí Kriegsmarine. A odpovídalo to celkové změně námořní doktríny... od dob HMS Dreadnought platila určitá teorie optimálního poměru pancíře s ohledem na výtlak lodi. Německé kapesní bitevní lodě, britské Q-křižníky a ruské Liděry porušovaly tento poměr ve prospěch silněšjí výzbroje.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Neferit Sr.: Ruština jedna podivná 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun: Ano, umí zabíjet! 

Taky pohled... Především se umí ubránit a je dobrý v tom, co dělá... Ty bys snad byl raději, kdyby se nechal zabít a okrást?Hamster píše:Vallun: Ano, umí zabíjet!
- Cozzinnni
- Sigilan
- Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
- Kontaktovat uživatele:
Taky magořina, že v zóně, kde se to bandity s Kalachama jenom hemží, se nesmí nosit zbraně. Chápu, že je to mírová mise, ale taky by mohli myslet na ochranu těch, co na tý misi jsou, ne?
Ale ten policista machr. Holt zlatý český ručičky
Ale ten policista machr. Holt zlatý český ručičky

So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Celkově bych řekl dobrý výsledek. Tedy pokud to bylo tak jak je psáno. Ale co je to za blbost do takové oblasti poslat lidi a beze zbraní, v tom OSN jsou fakt idioti.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Neferit Sr. - to je problém. Buď nepomoci vůbec, nebo pomoci za daných podmínek. Pokdu tam jdou lidé dobrovolně, tak je to o to víc obdivuhodné.
- Dalcor
- Sigilan
- Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
- Kontaktovat uživatele:
Pánové včera jsem se trochu chytil s tchánem, bTW bývalým redaktorem časopisu Letectvo a PVO na téma start z letadlové lodě.
Bohužel dneska si nikde nejsem schopen ověřit zda jsem měl rpavdu. Tchán tvrdí že pilot nezasahuje do průběhu startu a že letadlo zvedne z paluby autopilot že pilot musí ukázat posádce katapultu že do řízení ensahá.
Má pravdu - pilot má ruce stále tak aby an něj osádka viděla, do okamžiku, kdy dojde k předávaným signálům palubního perosnnálu - full power, afterburner a go! Kdy dojde k tradičnímu "top Gun" efektu - salutování zapření se do sedačky a ruku na motory a knipl.
Ačkoliv vycházím z toho co si pamatuji a co jsem kdysi četl, člověk si rád své teorie ověří. Podle mě je blbost aby letadlo automaticky zveld autopilot - protože to se prostě nedá naprogramovat.
Okdaz na dedikovanou knihu, nebo internet by byl dobrej. Já zkusím doma najít Let Intruderu.
Bohužel dneska si nikde nejsem schopen ověřit zda jsem měl rpavdu. Tchán tvrdí že pilot nezasahuje do průběhu startu a že letadlo zvedne z paluby autopilot že pilot musí ukázat posádce katapultu že do řízení ensahá.
Má pravdu - pilot má ruce stále tak aby an něj osádka viděla, do okamžiku, kdy dojde k předávaným signálům palubního perosnnálu - full power, afterburner a go! Kdy dojde k tradičnímu "top Gun" efektu - salutování zapření se do sedačky a ruku na motory a knipl.
Ačkoliv vycházím z toho co si pamatuji a co jsem kdysi četl, člověk si rád své teorie ověří. Podle mě je blbost aby letadlo automaticky zveld autopilot - protože to se prostě nedá naprogramovat.
Okdaz na dedikovanou knihu, nebo internet by byl dobrej. Já zkusím doma najít Let Intruderu.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dalcor: Ale co bys tam chtěl zvedat? Přijdeš, nastavíš klapky a spol., zapneš spalování, a potom už nemáš na co sahat - katapult tě "vyhodí" a potom už zase letadlo ovládáš. Nicméně "autopilota" v tomhle procesu nikde nevidím. Pokud tedy neříkáš katapultu autopilot 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
No, nemohu mluvit s jistotou, ale na 99% jsme přesvědčen,že většina startů jsou dělané růčo... Ono taky spousta letadel ani nemá/neměla kapacitu autopilota, aby vůbec mohla pomýšlet na autostart... to mají tak maximálně Superhornety II. Ale 7c má pravdu, že je tam minimum věcí na práci, pokud to jde dobře... Nicméně Tom Clancy - Letadlová loď by Ti snad mohla dát preciznější a autorizovanou odpověď, mám pocit, i když nikoliv jistotu, že je tam start letadla popsán.
- Dalcor
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No vždyť - josevencreature píše:Dalcor: Ale co bys tam chtěl zvedat? Přijdeš, nastavíš klapky a spol., zapneš spalování, a potom už nemáš na co sahat - katapult tě "vyhodí" a potom už zase letadlo ovládáš. Nicméně "autopilota" v tomhle procesu nikde nevidím. Pokud tedy neříkáš katapultu autopilot
A zvedám ho... protože po opuštění katapultu se letadlo trochu proapdne...katapult tě "vyhodí" a potom už zase letadlo ovládáš.
Vidíš to jsem si chtěl vždycky koupit ;)Vallun píše:Nicméně Tom Clancy - Letadlová loď
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jj, pak už ho musíš samozřejmě zvednout.Dalcor píše:A zvedám ho... protože po opuštění katapultu se letadlo trochu proapdne...
Dalcor - nevím, ejslti to stojí za koupení, levná věc to není, ale rozhodně to stojí za přečtení ;) A je fakt, že u některých knih jsem strávil dost času v knihovně, když jsem si doplňoval informace pro zdejší povídku a tak:)
EDIT: Abych to doplnil s tou cenou - ona jedna kniha se samozřejmě dá...ale CLancy jich ve stejné řadě napsal dost a kdybych z nich měl volit, tak mi nejpřínosnější přišly speciální jednotky:)
EDIT: Abych to doplnil s tou cenou - ona jedna kniha se samozřejmě dá...ale CLancy jich ve stejné řadě napsal dost a kdybych z nich měl volit, tak mi nejpřínosnější přišly speciální jednotky:)
- Dalcor
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Speciální jendotky mě celkem zklamaly, poněvadž se jedná jen o zelené barety.