Volná diskuze - archív č. 1

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
crovax en-vec
Sigilan

Příspěvek od crovax en-vec »

Vlasák: hmm a jaký je rozdíl mezi tím monadickým a movadickým?

aasimon? nebyl to v IWD2 aasimar?
Život je hra, která se nedá vyhrát. Na konci téhle mise stejně všichni zařvem...

Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

crovax: Monadický je z nich takový nejvíce silově nabušený. Je taky přizpůsobený pro elementální průchody. Kdežto movadický déva je takový nejvyšší stupínek - ryze ušlechtilé stvoření roznášející myšlenky dobra na všechny možné světy.

Aasimar je něco jiného než aasimon. Aasimon je název celé skupiny těch stvoření dobra (kam patří např. taky planetar a solar). Kdežto aasimar je už ten "pozemský" kříženec. Oficiálně dokonce nic společného s aasimony ani nemá (a je to potomek rilmani, eradlinů a guardinalů, dalších bytostí dobra), ale třeba já to hraju tak, že i mix aasimonů s člověkem je taky aasimar.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Tak a nějaká dohra ke včerejším událostem.
SP4 už mám, ale nevidím žádný rozdíl, Giants jsem tedy nakonec stejně musel instalnout na W98. Jenže tam nastal obdobný problém jako tehdy u WME - vypadly mi textury. Předpokládám, že to už snad bude tím CD a ne mým PC (doufám ;-) ), Giants si prostě nezahraju. Teď zkouším instalovat na W2K IWD a uvidím, jestli se to se SP4 nezlepší. Mám ale chuť si zahrát RedAlert nebo Sacrifice (to jako kompenzaci za Giants), tak jsem zvědav, co u mě dnes zvítezí...
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

MCZ: Ty máš Red Alert jedničku?? marně ji sháním už aspon rok...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Nene, jen dvojku ;-) .
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

LordArian píše:MCZ: Ty máš Red Alert jedničku?? marně ji sháním už aspon rok...
Zív. :-D
http://486games.net/game.php?id=103
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Sacrifice je strata času. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Jab: tak to jo, tenhlenc link se bude hodit :-P .

CrowX: ne více než jiné hry ;-) .
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

Len škoda že tie dnešné hry nemajú kúzlo tých starých :-( .
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

CrowX: Souhlas.
MCZ: Nebo instalovat jinou.
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Valgard: Což ovšem neznamená, že se dnes nenejdou hry s osobitým kouzlem.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

CrowX: mně Sacrifice bavilo velice velmi, zajímavá zkušenost
Valgard: na tohle měl skvěle napsanou úvahu Lukáš Grygar v LEVELu cca začátkem roku. doporučuju ;-)
A děkuju Yennovi za její zveřejnění
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 20.11.2005 1:04, celkem upraveno 1 x.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Lukáš Grygar v Levelu 125 píše: Vždyť víš, časy se mění

Vrací se to jako bumerang: "Hry nejsou, co bývaly!"

"Teda řeknu vám, kam se TOHLE hrabe na HoMaM 2..."

"Njn, to zas bude hrůza, když to dělaj' zároveň pro Xbox, humus."

Bah. Opravdu to myslíte vážně, ctěné hráčky a ctění hráči? Lámu si hlavu, jestli nové tituly skutečně přestávají bavit, nebo je to jenom nostalgická zácpa. Kluka na mém místě automaticky napadá to druhé - za rok mi počítačem projde celkem stabilní nadílka kvalitních her, ať už v podobě předpokládaných hitů z módních vln, nebo zjevení odnikud. Trh se zvětšuje a objem vydávaných her houstne, ale že by dobrých záležitostí vyloženě ubývalo, to je přece zdání, naopak, se vzájemným prorůstáním konzolové a PC scény, kdy obojetnost začíná být pravidlem a konverze jsou recenzentův denní chléb, propadám panice, kolik báječných her prostě nemám šanci stíhat.

"Kde jsou ty časy, kdy jsem nejedl a nespal..."

Ty časy jsou dávno pryč, kamarádko či kamaráde. Kolik vám bylo, když jste instalovali Populous / Command & Conquer / Shoguna? Rostou hráči i hry. Těžko si dnes budu na čtverečkovaném papíře zakreslovat postup Isharem a už by mě ani nenapadlo kvůli Budokanu pořádat čajové obřady (a to jsem nedávno pod DOSboxem znovu rozjel Sword of the Samurai). Jako špunti jsme prostě hrami žili, ale – byly kvůli tomu v něčem lepší než současná nabídka? Co jiného je Stronghold než Rampart na dalším vývojovém stupni? Představuji si, jak fanoušci Richarda Garriota skuhrají, že Warren Spector používá třetí rozměr. A fanoušci Willa Wrighta nemůžou vystát jeho monumentální Spore, protože se vrací mimo jiné k Pacmanovi. Vývoj je nezastavitelný a stavět se z principu proti němu není nic než omezenost. Herní žánry transformují a je to jenom dobře. Adventury umírají, aby z jejich popela povstaly nové formy, vrací se důraz na čistý design herních mechanismů. Copak jsme byli natolik ukolébáni záplavou tabulek a statistik, že nás dnes děsí akční mezihry vracející se ke kořenům počítačové zábavy?

"Kde jsou časy Wizardry VII!"

Ty časy jsou vážně pryč. Hry přicházejí a odcházejí - spousta se jich zapíše do hráčských srdcí, hromada dalších zůstává právem i neprávem zapomenuta. Je důležité si uvědomit, jaká tu v oněch časech vládla situace. Trh se teprve rodil a hoď kamenem, kdos byl bez pirátské verze. Undergroundová distribuční síť tehdy zcela automaticky filtrovala podprůměrné tituly - a výsledek? Obraz minulosti zářivé, bez škrábanců a hluchých míst, přetékající medem a strdím a klasikami, pro které dnes hardcore scéna pláče a pláče a pláče a pro samé slzy nevidí, že výborné hry jsou tu s námi pořád, nikam se neschovaly. Koho nezmohla bitevní vřava Call of Duty či hutná atmosféra podzemního Arxu? Kdo všechno právě teď obětuje reálný život světu Warcraftu? Kde jste byli, když se velkolepě vrátil perský princ?

Je tisíc a jedna věc, kterou můžeme (a my z časopisů přímo musíme) vytýkat hernímu průmyslu. Ale. Situace. Se. Vyvíjí. A není ani zdaleka tak kritická, jak se nám vždycky budou snažit namluvit mechem obrostlí veteráni osmibitů, šestnáctibitů, dvaatřicetibitů a v budoucnosti i čtyřiašedesátibitů, protože historie se opakuje, svět pochoduje v kruhu a zapšklost je jedním z nevyhnutelných příznaků mentálního hnití. Nevěř nikomu nad třicet, říkal jeden muzikant. Pro hry bych zmíněnou hranici snížil na dvacet, nebýt toho, že dvacítku už mám pár let za sebou a první herní krůčky jsem učinil někde na trase Bubble Bobble - Space Quest. Moji milí, v minulosti zatvrzelí spoluhráči:

Kolik z vás se honilo za bílým hafanem v Beyond Good & Evil? Kolik z vás si objedná Darwinii? Co vlastně víte o současném herním světě?
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

yenn: Pěkný článek, něco pravdy na něm bude, ale přesto - klasická éra je vždy jen jedna a to platí pro filmy, hudbu i hry. A ta éra už u her jistě minula.

Jinak v Sacrifice jsem dohrál dvě mise a odinstaloval, na Red Alert 2 jsem ztratil chuť, nevím co mám hrát. 6e bych zkusil nějakou tu klasiku? Co třeba King's Quest 8? ;-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

MCZ: A kdy skončila? ;-) Vůbec pojem "klasická éra" mi přijde jaksi pochybný, anžto si myslím, že stále vznikají hry (filmy, skladby), jež budou nazývány klasikami. Většina samozřejmě ne, ale to neznamená, že jsou to všechno díla špatná.
Zamčeno

Zpět na „Archivy“