Anime & Manga
Moderátor: sevencreature
Tak shlédnuto všech 13 dílů, ještě mě čeká bonus. Příběh začíná být napínavý teprve od dílu osmého a to navzdory tomu, že lze od prvních dílů celkem dobře uhodnout, kterým směrem se bude ubírat. Jsem moc rád, že závěr vypadal tak, jak vypadal. A že to dopadlo tak, jak to dopadlo.
Opravdu to chtělo cosi překousnout a vydržet až do konce. Btw mou favoritkou je jednoznačně Lucy!

Opravdu to chtělo cosi překousnout a vydržet až do konce. Btw mou favoritkou je jednoznačně Lucy!
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jab: Jedině Nana
Hamster: Visuální provedení a obzvlášť hudba je opravdu parádní
Skvělé ztvárnění mangy
Zatím asi nejlepší anime v téhle sezóně.
Jinak, když už jsem začal - zdá se, že Code Geass se vybarvuje docela dobře - sám ho sice průběžně nesleduju, ale podle ohlasů je dobré (uvidíme...).

Hamster: Visuální provedení a obzvlášť hudba je opravdu parádní

Jinak, když už jsem začal - zdá se, že Code Geass se vybarvuje docela dobře - sám ho sice průběžně nesleduju, ale podle ohlasů je dobré (uvidíme...).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
To byl úplně největší trapák.sevencreature píše:Jab: Nana je jediná postava, která mě zaujala (no dobře, potom ještě Kurama - aka "Papa")

Spolier:
Btw ten bonus se odehrává během děje seriálu či po něm? Nejdříve jsem myslel, že po něm. Ale pak se tam začnou objevovat trapáci typu právě Kuramy atd. A nadto se zdá, že ani ten kluk si Lucy nepamatuje. Moc jsem ani nepochytil, k čemu ho vlastně vyráběli. Přece jen závěr seriálu byl zcela pochopitelný a vše dobře dopadlo. Dokonce i Lucy se vrátila...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jab: OVA se odehrává v průběhu mezi 10. a 11. episodou (což je tedy myslím ze sledování vcelku jasné - i když děj se v posledních episodách odchyluje od mangy - což je ale u anime běžná (a pochopitelná) praxe).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Užij si své krásné pojmy. Já jim vůbec nerozumím. Nenapadá mě žádný rozdíl mezi mangou a anime a tudíž Tvé vysvětlení mi je platné jak mrtvému zimník.sevencreature píše:Jab: OVA se odehrává v průběhu mezi 10. a 11. episodou (což je tedy myslím ze sledování vcelku jasné - i když děj se v posledních episodách odchyluje od mangy - což je ale u anime běžná (a pochopitelná) praxe).

Spoiler:
To, že se onen bonus odehrává během seriálu jasné příliš není. Byť tomu mnohé nasvědčuje. Zase jsou tam jiné věci, které nasvědčovali opaku. Nana používá své "další" ruce při mytí nádobí (jako by se nechumelilo) a nadto jsem bonus viděl až po dokoukání seriálu. Přirozeně když ten kluk říká, že se bojí poznat minulost Nyu (Lucy jí oslovuje pouze Nana), tak je zase jasné, že zrovna tahle část se odehrává před koncem seriálu. Chaotické to je díky těm neustálým prostřihům do minulosti. Byť jsem se alespoň dozvěděl, kdo je Queen.

- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, zda to byla hlavní motivace tvůrců, ale bonus mmj. více ozřejmuje vztah Lucy a Kuramy (např. proč jej na začátku nezabila).Jab píše:Moc jsem ani nepochytil, k čemu ho vlastně vyráběli.
Manga je označení pro tento výtvarný styl obecně nebo pro komiks (což měl sevencreature na mysli), anime je film, seriál... ve stylu mangy. Často vznikne nejprve manga a až dle ní se točí anime. OVA je afaik dílo, které vychází hned na DVD (tedy nejde v TV...).Jab píše:Nenapadá mě žádný rozdíl mezi mangou a anime a tudíž Tvé vysvětlení mi je platné jak mrtvému zimník.
Naposledy upravil(a) yenn dne 14.12.2006 20:17, celkem upraveno 2 x.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
wosmahl píše:Vhtěl bych vědět, jestli neznátes nějakou stránku odkaď se dá stáhnout anime?? Páč to nikde nemůžu najít(jen přes torrenty na mininově a na tu sem teď nas*****)
Kód: Vybrat vše
www.realitylapse.com

Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak jsem byl dneska opět příjemně (no, jak se to vezme) překvapen... V jednom knihkupectví (kde se občas vyskytnou zajímavé kusy) jsem narazil na Battle Royale - první svazek mangy. Ač jde o diskutabilní "adaptaci" (sám nevím, jak to nazvat, ale rozhodně nejde o čistý překlad, jak se zdá) Tokyopopu, přece jen to potěší. Tedy až na cenu (přes 300,- se mi zdá trochu hodně - stát kolem 250,- tak ji asi koupím
).