Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Nic nového pod Sluncem. :-D Aspoň něco úsměvného při tak vážných věcech. Doufejme, ža až bude v Rakousku nebude vyzdvihovat jeho přínos k porážce japonských militaristů v II.SV v Pacifiku.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Neferit Sr.
Sigilan

Máš pravdu. Je to ale spíše ke smutnému úsměvu. Co si budeme namlouvat - od dob Dänikena, Bergiera se podobným teoriím daří a dařit bude. Pokud někdo je rozhodnut jakýkoliv důkaz, který se mu nehodí odmítnout jako plagiát, nemá to řešení.

Alespoň mají pisálkové co psát.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No, na druhous tranu se přiznám, že se v oné souvislosti vyskytují i otázky, na které jsem ještě uspokojivou odpověď neslyšel.

1) Jak je možné, že v onom okmažiku bylo v WTC jen cca 2500 osob, když obvkylý obslužný personál pro tu denní dobu byl 6-8 tisíc lidí?
2) Proč by si teroristé vybrali děnní dobu, kdy je vůbec nejmenší obsazenost WTC?
3) Jak je možné, že obvykle plné lety byly poloprázdné?
4) jak je možné,ž e zhruba 48-24 hodin předtím došlo k rozsáhlým prodejům amerických akcií?
5) jak je možné, že Federální rezervy (americká centrální banka) přijaly 9.9. opatření, která omezovala obchody na bruze, díky čemuž nedošlo 11.9. k rozsáhlým škodám na kapitálovém trhu?
6) proč byla vyklizena úřadovna FBI sídlící v jednom z oněch menších mrakodrapů, které spadly v rámci sekundárních škod den před útoky?
Neferit Sr.
Sigilan

Je otázka kdo tady to co jsi napsal tvrdí. Kdo tvrdí že bylo něco vystěhováno, kdo tvrdí že byla poloprázdná letadla apodobně. Jako autor konspirační teorie si vymyslím cokoliv.

Víš třeba se jen podívej odkud jsi čerpal na položení těchto otázek.

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

To samozřejmě vím. Nicméně mnoho z těchto faktů je velmi průkazně doložitelných. Onehdá například vyšly v novinách seznamy mrtvých z jednotlivých letů, a obvykle byla i u daného letounu uváděna maximální kapacita, kterou si lze samozřejmě poěmrěn snadno voěřit na netu. Co se dělo an bruze je azse pečlivě zdokumentováno v příslušných úředních záznamech. Přiznám se, že jsem sám nezkoumal všechny zdroje, nicméně minimálně body 1-3 jsou přezkoumatelné s minimální námahou... A body 4 a 5 mi potvrdili známí, kteří se burzovnímu obchodování věnují a mají přístupy na různé makléřské servery, dke jsou příslušné záznamy dostupné, anneštěstí pouze lidem, kteří mají zaplacené příslušné a nikoliv levné členství.
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

A co tím chceš naznačit? že bin ladin a USA jsou "jedno"...to je trochu silná kává. Jinak několik tvých otázek je minimálně pochybných:
1. Pokud by tam byla opravdu méně než polovina lidí, je nemožné to utajit, okamžitě by se zjistilo že "náhodou" dostalo 4000 lidí denní volno.
2. Hlavním cílem terroristů imo nebylo zabít co nejvíc osob, ale ukázat že amerika je zranitelná a srazit její hrdost, vyděsit. Pro úspěšné provedení pravděpodobně existovalo ze strany terroristů daleko více faktorů...
3. Tohle už je opravdu nesmysl, lidé co chtěli leťet letadlem o tom nemohli vědět vůbec nic. To by znamenalo spiknutí celého světa :-D
4. Pokud je tenhle bod pravda, může to být něco jiného, bohužel slovo "roszsáhlý" je velmi reltivní...a lidé toužící po senzaci mají tendenci přehnánět
5. O ekonomice nevím vůbec nic, a tak mi nedochází přímý důsledek omezení obchodu na burze --> menší stráty. A stejně jako u bodu čtyři může jít o hodně přehnanou věc...ale tohle mi i tak přijde nejvíc realistické
6. Prakticky nedokázatelné
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

SnezHulak - já tím nenaznačuji vůbec nic:) Jen upozorňuji na otázky, kteér byly v této souvislosti vyřčeny někým alespoň relativně informovaným a na které jsem nenalezl přijatelnou nebo alespoň nějakou odpověď.

To co naznačuješ se vůbec nemusí dít tak okatě...stačí, když se náhodou sejdou třeba 3 odstávky systémů najednou... Jeden z lidí, kteří WTC obsluhovali, pošťák, je expřítel bejvalé sousedky, u nich v práci dostaly na tři dny mimořádnou podnikovou mdovolenou s placenou rekreací... To se u jejich podniku občas děje, ale relativně vzácně a téměř nikdy ne pro celou skupinu...
Cílem islamistických radikálů je obvykle zabít co nejvíce lidí, ne vždycky ale většinově se o to snaží...viz útoky v Iráku a pod.
A nenapadlo Tě, že je poměrně jednoduché si pod fingovanou identitou zabukovat opakovaně nějaké letenky? toho si nikdo nevšimne a letadlo mšá hned prázděnjší...
Co se týče obou burzovních záležitostí, tak se v tom taky nevyznám, obecně platí, že obě dvě věci - nenadále prodeje a limitující opatření - se sem tam vyskytnou... ale že by se sešlo poměrně dost takových náhod najednou...

Já tim fakt netvrdím,že útoky provedla federální vláda, ale dovedu si představit, že některé z jejich složek o tom mohly mít poměrně spolehlivé tušení...nemusely, ale mohly...
Tripitaka
Sigilan

Příspěvek od Tripitaka »

Vallun píše:No, na druhous tranu se přiznám, že se v oné souvislosti vyskytují i otázky, na které jsem ještě uspokojivou odpověď neslyšel.
Podle mně je zcela mimo mísu vůbec hledat za takovými nesrovnalostmi konspirační teorii. Nedokážu si představit, že by nějaká tajná služba byla tak hloupá a zanechala po sobě takové průhledné stopy, které praští do oka každého.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tripitaka píše:
Vallun píše:No, na druhous tranu se přiznám, že se v oné souvislosti vyskytují i otázky, na které jsem ještě uspokojivou odpověď neslyšel.
Podle mně je zcela mimo mísu vůbec hledat za takovými nesrovnalostmi konspirační teorii. Nedokážu si představit, že by nějaká tajná služba byla tak hloupá a zanechala po sobě takové průhledné stopy, které praští do oka každého.
Jak vidíš, asi moc lidí do oka nepraštily:) Navíc každý systém funguje v nějaké realitě, jejíž zákonitosti mají tendenci se skrze jednotlivce prosazovat i proti zájmu celku.

tím samozřejmě neříkám,že se nějakých konspiračních teorií zastávám...:)
Tripitaka
Sigilan

Příspěvek od Tripitaka »

No gůgl mi našel 1 700 000 odkazů, což je celkem dost. Navíc pokud vyklidili půlku wtc nebo skoupili letenky, tak to určitě není záležitost jedince a je to opravdu do na hlavu. Protože pokud už někdo obětuje obětuje 3 000 lidí, tak pochybuju, že mu záleží na záchraně pár životů navíc a riskovat, že se to provalí. Myslím si, že takovou hovadinu by žádná tajná služba neudělala (a to nemluvím o tom, že mi přijde absurdní, aby se americká vláda účastnila takové akce). Já jsem si ty nesrovnalosti nikde neověřoval, ale pokud je to pravda, tak mají zcela jistě nějaké přijatelné vysvětlení. ;-)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

-tady je to už jak v románu minimálně od R.Ludluma nebo F.Forsytha (žeby jejich anketa? průzkum trhu? ;-) ) :lol: 8-)

- já rááááda konspirační teorie :oops:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ludlum už je mrkev, Forsyth si drží svou rychlost a teprve nedávno vydal Afghánce:) Clancy je otázka co dělá, ale na průzkum trhu má profíky:)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

-mno....nikdo není mrkev, když je petržel :lol: (ale vážně...kolik už jich jich na stránkách těchto románů obživlo, že?) a nikdo není tím čím je...jo, jo... a příště to bude... ;-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Jediná otázka, která mne ohledně 9/11 dost trápí je podivný pád budovy 7 a také to, že její pád hlásila reporétrka CNN (nebo čeho) v přímém přenosu ještě ve chvíli, kdy za ní budova stála. To mi přišlo jako dost divné zvláště vztaženo ke všem těm ostatním důkazům jako tavící se nosníky díky leteckému palivu atd.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“