Tak po prvé:
Závod v marci 2005 v Planici bol závod aký už asi nikdy viac neuvidím - za 1 deň 4x svetový rekord + cca 15 skokov za 230 m a nespočetne za 220. Boli prepísané všetky národné a osobné rekordy. Proste to bolo úžasné - imho jedna z najväčších športových udalostí aké som kedy videl...
Mamutie mostíky?
Slovinsko - Planica - HS 215 - názov mostíka: Letalnica - čo dodať - to je mostík mostíkov
Rakúsko - Tauplitz/Bad Miterndorf - HS 200 - názov mostíka: Kulm - prvý mostík s umelým osvetlením, po Letalnici 2. najpoužívanejší z mamutích
Česko - Harrachov - HS ? ( v časoch keď boli mostíky označované HS sa tam už neskákalo - inak K185 ) - názov mostíka: Čerťák - v posledných 3 rokoch sa tam neskákalo, mostík bol označený za príliš nebezpečný aj po inštalácii proti veterných sietí ( idioti! keby tam radšej neboli vyťali všetky stromy...

)
Nemecko - Oberstdorf - HS ? ( takisto sa tam v časoch označenia HS už/ešte neskákalo - inak K185 ) - názov: som zabudol

- budúcnosť mostíka neistá, vraj má byť renovovaný naposledy sa tam skákalo v roku 2003
Nórsko - Vikersund - HS ? ( takisto ako Harrachov a Oberstodrf - inak K185 ) - názov: neviem - mostík už asi nie je spôsobilý na to, aby sa na ňom skákali súťaže SP, buď bude kompletne renovovaný, alebo uzavretý a v Nórsku vyrastie iný mamutí mostík - Rodkleiva (?) na opačnej strane Holmenkolenu v Osle, naposledy sa tu skákali MS v letoch na lyžiach '99
A posledný - zvláštna kategória:
USA - Ironwood - HS (?) - lol to nevie už nikto...

- názov: Copper Peak - tento mostík bol uzavretý krátko potom ako bol postavený - cca v roku 1972, nikdy sa tu neskákali podujatia SP, len národné závody USA, lyžiarsky zväz USA nedisponuje takými prostriedkami, aby mohol byť mostík v prevádzke, a tak odvtčedy chátra, BTW má najväčšiu nájazdovú vežu zo všetkých svetových mostíkov... dnes sa využíva len ako turistická atrakcia...
Toľko o mamutích mostíkoch v skratke... BTW všetko z mojej vlastnej hlavy...