Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hamster: No EP bylo jedno z prvních anime v HD - a visuálně je to naprosto nádherná podívaná :wink: :-P

BL je naopak dostupné pouze v docela hnusné kvalitě :-?
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 28.12.2006 21:21, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

sevencreature píše:Hamster: No EP bylo jedno z prvních anime v HD - a visuálně je to naprosto nádherná podívaná :wink: :-P
Co jsem viděl, tak pouze visuálně (Tedy kvalitou zpracování, které nepopírám).Přijde mi ale, že bez trochy marijuanového omastku je to celkem suché... (Vžjíííjó! To by bylo psycho) :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster: No, není to zrovna popcornová zábava a je trochu náročnější :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

sevencreature píše:Hamster: No, není to zrovna popcornová zábava a je trochu náročnější :wink:
Nedělej ze mě full-auto slintače, přece jen můj nejoblíbenější seriál je Death Note, u kterýho si teď neuvědomuju, jestli tam doteď padl nějaký výstřel (je to možný). EP je pro mě strašně přitažlivý hlavně zpracováním a prostředím, ale na ději zatim neulítávám (i když to nevzdávám). Že je to náročnější? Na metaforický jména těch soch si mě nikdo nekoupí. I hluboká zápletka musí být chytlavá, aby byla dobrá.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster: Death Note není zrovna od Kanta :lol: :wink: Taky se mi strašně líbí, ale neříkám tím, že to je geniální dílo z hlediska příběhu či postav (logické chybky se tam taky najdou - ostatně jako skoro všude).

EP mi nepřišlo až tak zábavné, ale je tam hodně zajímavých myšlenek - ale především šílená spousta odkazů na psychologii a filosofii - nebo spíš je tam použito hodně různých odkazů. Není to tak pohodlné na koukání - čímž neříkám, že to je geniální nebo tak něco - prostě jen konstatuju fakt, nenaznačuji tím nějakou kvalitu (dlažební kostka taky není nic, na co bych se dokázal koukat celý večer... no, záleželo by na okolnostech :lol: ).

P.S. V EP se střílí docela dost :lol:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

7c: Tak tady je ta neshoda - podle mě je DN geniální z hlediska příběhu i postav :lol:

Co se týče myšlenek - odkazy jsou podle mě vždy zábavné, ale samy o sobě nestačí. Pokud nejsou patřičně rozvedené, nebo nejsou položeny do kontextu původních výroků, tak se z nich stává tupá vykrádačka.

No, myslim, že nemá cenu tohle řešit... já to zkouknu a pak se k tomu vyjádřím... pak až se pohádáme. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster píše:Co se týče myšlenek - odkazy jsou podle mě vždy zábavné, ale samy o sobě nestačí. Pokud nejsou patřičně rozvedené, nebo nejsou položeny do kontextu původních výroků, tak se z nich stává tupá vykrádačka.
Nj, vždyť o tom mluvím - nepsal, jsem, že je EP dobré kvůli odkazům, ale že je to náročné na sledování, pokud chceš znát všechny souvislosti. Toť vše :lol:

Navíc jsem EP ještě pořád neviděl celé (protože druhá část od SHS se rozjela teprve nedávno).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Hamster: ak posudzuješ nejaké dielo iba podľa toho, že vykráda názvy tak potom min. polovica anime titulov nie je pre teba - ja na to kašlem - pri EP sú výborné práve subs od SHS, ktoré na konci vysvetlujú jednotlivé názvy/mená/myšlienky - ale mňa pri EP baví úplne niečo iné, než to, čo uvádzaš - a tým je atmosféra a aj príbeh - paradoxne najhoršia epizóda pri EP je podľa môjho názoru ep. č. 1 :lol: - po jej zhliadnutí som myslel, že ani nebudem pokračovať - našťastie asi tak cca od 6-7 epizódy sa EP pekne rozbehne a drží človeka v napätí - mne sa napríklad páčila aj ich cesta (tj stredná časť), ktorá niektorým ľuďom hodnotiacim EP prišla najslabšia.
There is a limit to stupidity.
182
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

CrowX: Já to za jména těch filosofů neodsoudil. Myslel jsem to tak, že jsou mi ukradené. Jen rozlišuju mezi odkazem zajímavým a odkazem tupým - neboli odkazem pro odkaz samotný.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Jj, pro mě byla asi nejlepší episoda 11 (ta v knihovně mám dojem) :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, nějak se nic zajímavého neděje :think:

Pro změnu nějaké tipy - docela dost zajímavě zatím vypadá History`s Strongest Disciple Kenichi - z nových anime mě zaujalo asi nejvíc po Death Note, prima zábava.

Jinak dle mého skromného názoru je nejlepší anime, které poslední dobou sleduji アイシールド21 - Eyeshield 21 :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

sevencreature píše:Jinak dle mého skromného názoru je nejlepší anime, které poslední dobou sleduji アイシールド21 - Eyeshield 21 :-P
A pří čekání na 61. epizodu už vykazuji značné abstinenční příznaky :-? :anxious:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Začal jsem se dívat na Neon Genesis Evangelion. Zatím (9 díl) to vypadá jako jednoduché, dětské a blbé mecha anime, ale prý se to má časem zlepšit takže to zatím vzdávat nebudu.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

AlieN píše:Zatím (9 díl) to vypadá jako jednoduché, dětské a blbé mecha anime
:lol: Tedy, nevím, "dětské"? Opravdu se nedíváš na mecha Včelku Máju? :lol: Protože "dětské" je asi poslední přívlastek, který bych použil. A IMO se to od 9. dílu bude jen zhoršovat :lol:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

7c: No, cílovou věkovou kategorii toho seriálu bych tipoval tak kolem 15ti let možná i míň, proto ono dětské.
Dám tomu šanci tak do 15. dílu, jestli se to nezlepší tak to asi smažu a napíšu lidem na csfd něco z čeho budou mít určitě obrovskou radost :-)
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“