Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Oblíbená NPC, vaše družina...

Příspěvek od Carlos »

Kvůli osobním sympatiím Xana, kvůli kvalitě Edwina. Jinak jsem ale vždy hrál s Dynaheir :-D
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Carlos píše: Jinak jsem ale vždy hrál s Dynaheir :-D
Tiez by som ju bral, ale to by som musel miesto dvojice Kivan/ Xan(Edwin) zobrat dvojicu Minsc/ Dynaheir a Minsca neznesiem...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Stačí nechat Minsca umřít a vyhodit ho. To se v rámci RP určitě může - umřel, nešlo ho oživit, ale svět se nezboří, najmuli jsme Kivana a šli dál. Po X letech se nám podařilo Minsca oživit a ejhle - začíná druhý díl ;-)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Master Matti
Sigilan

jaheira

Příspěvek od Master Matti »

Jaheiru mam rad uz z principu, vydrzela to se mnou uz od Candlekeepu tak proc ju vyhazovat, sem tam ma i snesitelny kecy takze ok...pak jsem si ale jednou jel od BG1 az do konce ToB za 3 hrdiny a nej me sedela kombinace ja fighter (na konci jsem mel cca 280HP :-D ), se mnou Edwin brutus mag a k tomu misto Jaheiry naprosto luxusni klerik sir Anomen, nemohl jsem si az tak do 25.lvl vynachvalit, potom uz sice splynul s davem ale je daleko pouzitelnejsi nez Jaheira...ale ona ma zase lepsi questy s Harfeníkama, tezky rozhodovani... :doh:
Bones Heal But Glory Is Forever... SNB
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: BG2: Nehratelná Jaheira

Příspěvek od drake127 »

Jaheira: Ironskin, Vyvolání prince elementálů, proměna v elementála.
Anomen: Éééé?
Žralok, který štěká, nekouše.
Master Matti
Sigilan

Příspěvek od Master Matti »

ok uznavam ze druidska kouzla na Jaheirine listku sem tam nejsou od veci ale Anomen jako klerik je neprekonatelny, btw ma neuveritelnou rychlost expovani, byl na 22.lvl kdyz jsem mel zbytek vcetne sve hlavni postavy na 19. :applause:
proti Jaheire zkratka mluvi vse, jakozto postava s multipovolanim je nepouzitelna, nezlob se na mne
Bones Heal But Glory Is Forever... SNB
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

osobne si myslim, ze Viconia je lepsi klerik ako Anomen...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No nevím, mne se Jaheira vždycky osvědčila. Obvykle v družince ani dalšího "klerika" nepotřebuji.

Anomen je dobrý v tom,že je lepší mlátič, ale celkově mi přijdou s Vici na stejno. Ale neberu ani jednoho - hraji za dobré, jenže Anomenovy hlášky mne sejří:/
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Master Matti píše:proti Jaheire zkratka mluvi vse, jakozto postava s multipovolanim je nepouzitelna, nezlob se na mne
Jenže právě multiclassy těží z vysokých úrovní. U většiny povolání totiž na vysokých povolání už nezískáváš nic moc navíc (bojovníkovi se nesnižuje THAC0, kouzelníci nedostávají nová kouzla), zatímco multiclass si v poklidu leveluje dál a když to přeženu, tak na konci hry bude mít úroveň 20/20, zatímco singleclass bude mít 30. No a rozdíl mezi 20. a 30. úrovní je jen minimální (protože HLA je omezené 3 000 000 XP, ne úrovněmi, takže HLA bude mít multiclass taky a bude jich mít více). Proto bych řekl, že výhody multiclass povolání jsou nejvíc znát právě v ToB (Jan zvládá desítková kouzla a HLA pasti, Jaheira zase vířivý útok a proměnu do silnějšího elementála).

V žádném případě netvrdím, že Anomen je slabá postava. Právě naopak, jeho úrovně bojovníka a velké množství kněžských kouzel ho činí *velmi* silnou postavou, ale Jaheira mi vážně přijde o malinko lepší. A i kdybych si to namlouval a ona nebyla, nad jejím umístění do první pětky nejsilnějších NPC nepochybuji.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

drake127 - mne tedy Jaheira přijde výrazně lepší, zvláště z hlediska RPG. Začal jsme od Dvojky, takže jsem Khalida neznal a netrpím nějakými skrupulemi s ní mít romanci. Navíc jako neutrál může být v každé partě. A dialogy má mnohem snesitelnější, než Anomen. Navíc její NPCquest jsou taky milé zkušenosti brzy k dostání. Anomen se mi porve s Keldornem, jeden chcípne, druhý uteče a je po družince, kdežto Jaheira mi akorát umožní vyhladit Harfeníky v Alkathle (tedy alespoň myslím,že je to quest vázaný na Jaheiru...).
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Jo je to úkol, pro který potřebuješ Jaheiru v partě. Ale "vyhladit harfeníky"? Ti jsou přece neutrální a spíše pamáhají. V tom úkolu s Jaheirou zabiješ ty "zlé". Oni vlastně taky nejsou přímo zlý, jen chtějí uvěznit nějakého potomka zlého boha - takže jsou v podstatě dobří. :think:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Mecker - Přiznám se, že jsem nezkoumal, jestli jde o všechny Harfeníky nebo jenom o nějaké vzbouřence, šlo mi spíš o to, že od nich získám nějakou tu výbavičku;) A samozřejmě, že ten, kdo chce uvěznit někoho jen proto, že by teoreticky mohl být zlý, tak je sám zlý jistě...;)
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Vallun píše:Mecker - Přiznám se, že jsem nezkoumal, jestli jde o všechny Harfeníky nebo jenom o nějaké vzbouřence, šlo mi spíš o to, že od nich získám nějakou tu výbavičku;) A samozřejmě, že ten, kdo chce uvěznit někoho jen proto, že by teoreticky mohl být zlý, tak je sám zlý jistě...;)
Jo jo výbava je na prvním místě, jestli při tom příjdou ke strátě neviní, nebo umřou je věc až druhořadá. :twisted:
I takhle se to dá jistě brát, záleží jen na úhlu pohledu. Spíš bych se přiklonil ke zmateně neutrálním.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Mecker - Ne nevinní přijít k úhoně nesmí. A právě proto je dobré Jaheiru mít, díky tomu questu, který aktivuje, již nejsou nevinní a musí tedy být potrestáni;)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Tédy, jeden z nejdelších a nejhezčích questů ("Možná přijde i kouzelník.") přejít stylem, že je z nich pěkná výbavička...
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“