Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera přelouskala velice poučnou a místy mimořádně zábavnou knihu Jak jsem vyhrál válku. U některých pasáží jsem se chechtala jak kobyla 

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, "Jak jsem vyhrál válku" a "Jak Monty přispěl k mému vítězství" mi přišly obě poměrně nudné a prakticky jsem se vůbec nesmál
Četl jsem to kdysi po období, kdy jsem ujížděl na Šimkovi a Grossmanovi...
Když se dívám zpátky, tak to bylo nejspíš překladem - protože humor často závisí na použitém jazyku a na tom, jak si s ním autor pohrává...

Když se dívám zpátky, tak to bylo nejspíš překladem - protože humor často závisí na použitém jazyku a na tom, jak si s ním autor pohrává...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Mě dostala nejvíc pasáž s házením umělého chrupu proti zdisevencreature píše:Hmm, "Jak jsem vyhrál válku" a "Jak Monty přispěl k mému vítězství" mi přišly obě poměrně nudné a prakticky jsem se vůbec nesmálČetl jsem to kdysi po období, kdy jsem ujížděl na Šimkovi a Grossmanovi...

http://gh.ffshrine.org?r=23256

- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Jelikož jsem podlehl zlému viru, bakterii či čertví čemu tak marodím. A tak jsem dočetl velmi zajímavou knihu od Jamese Lucase Hitlerovi horské jednotky
Po stránce faktografické poměrně slušné, zajímavé. Jen mě zarazilo autorovo nadšení nad jejich bojeschopností . S nadšením se rozplývá nad tím jak zabíjeli po celé Evropě a podivuje se pak nad tím, že se s nimi v zajateckých táborech špatně zaházelo, když ono to prý nedělali.No, vím-li třeba něco o jejich boji proti jugoslávským partyzánům tak je to pravda. Protože žádné zajatce nebrali, neměli se ke komu špatně chovat.
Ale jinak to má slušnou úroveň. Můžu doporučit.
Po stránce faktografické poměrně slušné, zajímavé. Jen mě zarazilo autorovo nadšení nad jejich bojeschopností . S nadšením se rozplývá nad tím jak zabíjeli po celé Evropě a podivuje se pak nad tím, že se s nimi v zajateckých táborech špatně zaházelo, když ono to prý nedělali.No, vím-li třeba něco o jejich boji proti jugoslávským partyzánům tak je to pravda. Protože žádné zajatce nebrali, neměli se ke komu špatně chovat.
Ale jinak to má slušnou úroveň. Můžu doporučit.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Javor
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem slyšel ohlasy z okruhu zainteresovaných laiků, tak pan Lucas bývá často pro svou nestranost označován jako pracovník Ministerstva pro lidovou osvětu a propaganduNeferit Sr. píše:Jelikož jsem podlehl zlému viru, bakterii či čertví čemu tak marodím. A tak jsem dočetl velmi zajímavou knihu od Jamese Lucase Hitlerovi horské jednotky

Feed your head
Mňo, že by na tom možná něco bylo?javor píše:Co jsem slyšel ohlasy z okruhu zainteresovaných laiků, tak pan Lucas bývá často pro svou nestranost označován jako pracovník Ministerstva pro lidovou osvětu a propagandu

Chci se zmínit i o mých kamarádech v bývalé německé armádě, kteří pro mě shromažďovali materiály v Bundesarchivu ve Freiburgu a v Koblenzi a za jejichž píli a odborné vědomosti jim upřímně děkuji.

Edit: Ještě jsem zapomněl: Lucas má takovou sci-fi studii "Alternativní vývoj a průběh plánu Barbarossa" v knize Hilterovy možnosti (ed. Kenneth Macksey, Mustang 1995). Jeho operace Wotan (průnik silných pancéř. svazů Wehrmachtu do Sov. svazu v létě 1941) mi přijde jako dosti ujetá a to i na oblast alternativní hypotézy.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Dorazila jsem Jenkinse a vrhla se na Democratic Genre - Fan Fiction in a Literary Context od Sheenagh Pugh. Velmi čtivý, spousta zajímavejch postřehů a tak... Prima.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Dočetl jsem nedávno vydanou Studenou válku od Johna L. Gaddise. Narozdíl od jiných publikací nezahrnuje čtenáře záplavou faktů a dat, ale věnuje se více jednotlivým souvislostem, myšlenkám a překvapivým analogiím. Pokud by někoho zajímaly události druhé poloviny minulého století, tak Gaddisovu knihu mohu jen doporučit.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
V Hitlerově objetí. Kapitoly z českého odboje - memoáry Radomíra Luži, syna známého prvorepublikového generála a legionáře Vojtěcha Luži. Působivé vylíčení činnosti odbojářů, lidské statečnosti, obyčejné touhy nějak přežít, ale (bohužel) i nepochopitelné servilní oddanosti nacistickému režimu. Lužovy vzpomínky obsahují nemálo cenných poznatků k působení domácího odboje v letech druhé světové války (+ bohatá fotodokumentační příloha), navíc se mu podařilo napsat paměti velmi čtivou formou. Jeho vyprávění nepostrádá spád, za který by se nestyděl žádný autor detektivek.