Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Tak jsem včera přelouskala velice poučnou a místy mimořádně zábavnou knihu Jak jsem vyhrál válku. U některých pasáží jsem se chechtala jak kobyla :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmm, "Jak jsem vyhrál válku" a "Jak Monty přispěl k mému vítězství" mi přišly obě poměrně nudné a prakticky jsem se vůbec nesmál :shock: Četl jsem to kdysi po období, kdy jsem ujížděl na Šimkovi a Grossmanovi...

Když se dívám zpátky, tak to bylo nejspíš překladem - protože humor často závisí na použitém jazyku a na tom, jak si s ním autor pohrává...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

sevencreature píše:Hmm, "Jak jsem vyhrál válku" a "Jak Monty přispěl k mému vítězství" mi přišly obě poměrně nudné a prakticky jsem se vůbec nesmál :shock: Četl jsem to kdysi po období, kdy jsem ujížděl na Šimkovi a Grossmanovi...
Mě dostala nejvíc pasáž s házením umělého chrupu proti zdi :lol: to musela být situace :-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Tak jsem se pustil do zajímavé a napínavé knížky Google hacking for penetration testing. To by člověk nevěřil co se dá na tom googlu najít :)

Trandul: musíš moje jméno komolit a psát z malým písmenem na začátku?
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Jelikož jsem podlehl zlému viru, bakterii či čertví čemu tak marodím. A tak jsem dočetl velmi zajímavou knihu od Jamese Lucase Hitlerovi horské jednotky

Po stránce faktografické poměrně slušné, zajímavé. Jen mě zarazilo autorovo nadšení nad jejich bojeschopností . S nadšením se rozplývá nad tím jak zabíjeli po celé Evropě a podivuje se pak nad tím, že se s nimi v zajateckých táborech špatně zaházelo, když ono to prý nedělali.No, vím-li třeba něco o jejich boji proti jugoslávským partyzánům tak je to pravda. Protože žádné zajatce nebrali, neměli se ke komu špatně chovat.

Ale jinak to má slušnou úroveň. Můžu doporučit.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Neferit Sr. píše:Jelikož jsem podlehl zlému viru, bakterii či čertví čemu tak marodím. A tak jsem dočetl velmi zajímavou knihu od Jamese Lucase Hitlerovi horské jednotky
Co jsem slyšel ohlasy z okruhu zainteresovaných laiků, tak pan Lucas bývá často pro svou nestranost označován jako pracovník Ministerstva pro lidovou osvětu a propagandu :-D
Feed your head
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

javor píše:Co jsem slyšel ohlasy z okruhu zainteresovaných laiků, tak pan Lucas bývá často pro svou nestranost označován jako pracovník Ministerstva pro lidovou osvětu a propagandu :-D
Mňo, že by na tom možná něco bylo? :think: Vždyť sám James Lucas v předmluvě knihy Poslední rok německé armády (česky vyšlo v nakl. Mustang, 1995) píše doslovně toto:
Chci se zmínit i o mých kamarádech v bývalé německé armádě, kteří pro mě shromažďovali materiály v Bundesarchivu ve Freiburgu a v Koblenzi a za jejichž píli a odborné vědomosti jim upřímně děkuji.
;-) Teď trochu vážněji: z knih p. Lucase jsem četl pouze výše zmiňovaný Poslední rok..., ostatní jako Německá armáda na východní frontě, nebo Hitlerovi velitelé (velmi odlehčená verze podobně nazvaného díla C. Barnetta) mě popravdě příliš nezaujaly a tak jsem dal přednost Piekalkiewitzovi.

Edit: Ještě jsem zapomněl: Lucas má takovou sci-fi studii "Alternativní vývoj a průběh plánu Barbarossa" v knize Hilterovy možnosti (ed. Kenneth Macksey, Mustang 1995). Jeho operace Wotan (průnik silných pancéř. svazů Wehrmachtu do Sov. svazu v létě 1941) mi přijde jako dosti ujetá a to i na oblast alternativní hypotézy.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

No abych řekl pravdu, tak jsem taky měl cvílemi pocit, že Lucase mrzí že tu válku Němci prohráli.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

Lucas.. .Lucas.... je to znamení, že začíná na L :?: :idea:
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Dorazila jsem Jenkinse a vrhla se na Democratic Genre - Fan Fiction in a Literary Context od Sheenagh Pugh. Velmi čtivý, spousta zajímavejch postřehů a tak... Prima.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Dočetl jsem nedávno vydanou Studenou válku od Johna L. Gaddise. Narozdíl od jiných publikací nezahrnuje čtenáře záplavou faktů a dat, ale věnuje se více jednotlivým souvislostem, myšlenkám a překvapivým analogiím. Pokud by někoho zajímaly události druhé poloviny minulého století, tak Gaddisovu knihu mohu jen doporučit.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Momentálně Endou Shusaku.

Naposledy Mlčení a teď mám rozečtený román Moře a jed. Nemůžu než doporučit, krátké ale skvělé romány.

Jsem zvědavý, jak dopadne (jestli vůbec vznikne) Scorseseho adaptace :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

terry pratchett-hogsfather, v polke citania som zhliadol film, a musim uznat, ze spracovanie kniha>fiilm je najlepsie co poznam... dalej sa chystam precitat asi nieco dalsie od TP zo serie FD :-)
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

alchymista, pátá hora atd...momentálňe ujíždím na Coelhovi
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

V Hitlerově objetí. Kapitoly z českého odboje - memoáry Radomíra Luži, syna známého prvorepublikového generála a legionáře Vojtěcha Luži. Působivé vylíčení činnosti odbojářů, lidské statečnosti, obyčejné touhy nějak přežít, ale (bohužel) i nepochopitelné servilní oddanosti nacistickému režimu. Lužovy vzpomínky obsahují nemálo cenných poznatků k působení domácího odboje v letech druhé světové války (+ bohatá fotodokumentační příloha), navíc se mu podařilo napsat paměti velmi čtivou formou. Jeho vyprávění nepostrádá spád, za který by se nestyděl žádný autor detektivek.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“