Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Vy ešte používate diskety? Ja nemám A: a ani B: už nejakých pár rokov - resp. odvtedy ako sa mi raz pokazila FDD mechanika som inú už ani nezháňal - ten výstup na FDD zaberá zbytočne miesto na doske - už by sa to konečne malo zrušiť. Ak niečo potrebujem preniesť tak to v pohode rieši CD,DVD-RW. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

u mě to řeší mp3, disketovku mám jen proto, že mám tak starej počítač a ona u něj ještě byla. Stejně jako zipka
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

A jak vy chytrolíni vyřešíte problém, že Windows XP *vyžadují* ovladač pro SATA a RAID na disketě, co?
Žralok, který štěká, nekouše.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

vlozim instalacni CD od zakladni desky a ten ovladac nainstaluju.
Obrázek
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

drake127 píše:A jak vy chytrolíni vyřešíte problém, že Windows XP *vyžadují* ovladač pro SATA a RAID na disketě, co?
Oni sa asi s RAIDom nezaťažujú ;-) .

Ja osobne mám v PC aj FDD, okrem inštalácie RAIDu ju používam aj na servisné účely. vytváranie spúšťacích diskiet k starým PCčkam a tak.
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

nemám xp
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

nuke píše: Ja osobne mám v PC aj FDD, okrem inštalácie RAIDu ju používam aj na servisné účely. vytváranie spúšťacích diskiet k starým PCčkam a tak.
ja mam FFD k necemu jinymu - mam ji trochu povytazenou aby ten case byl za co vzit.
Obrázek
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Lidi, mám poměrně vážný problém a obracím se na vás jako na jednu z posledních možností o radu - komp se mi nyní už téměř pravidelně, po pár minutách od startu, restartovává sám od sebe, příčemž ze zdroje přítom slyším jiskření. Pro někoho možná jasná záležitost - vadný zdroj, jenže komp jsem donesl do opravny, tam ho prý nechali celou noc běžet a nic se nestalo. takže kde je problém? U kompu mám dvě zástrčky, přičemž postřebuju zapojit komp, monitor,5+1 a modem. Zkoušel jsem různé kombinace včetně samostatné zástrčky jen pro komp, bez výsledku. Při zapojení bedniček je frekvence výpadků častější, ale i při vypnutí bedniček (a vytažení kabelů) pořád to samé. Nyní jsem teda komp přepojil do třetí zástrčky v pokoji a jedu praticky bez celého vybavení, zatím tedy bez restartu (cca 10 minut). Takže může dojít ke dvěma variantám

1. Bez restartu - vadné zástrčky? Co s tím?
2. Restart - Že by přece jen vadný zdroj?

EDIT: Takže asi po 20 minutách hraní bez zvuku bez restartu. Už jsem ale fakt unavený, takže jdu spát a uvidím ráno
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Arian : 1. Skontrolovať zástrčky elektrikárom !!! Keď potrase dakoho druhého, tak to nebolí ;-)
2. Môže byť, ale ak to niekde v servise fakt skúšali, tak to asi neskúšali s tvojimi reprákmy.

Skúsil by som to bez reprákov aj naďalej na tej inej zástrčke, prípadne aj na zástrčke v inej izbe (a potom aj s reprákmy). btw resetuje ti to aj v oknách, alebo len počas hier ?
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

nuke: V oknem daleko méně než ve hrách, většinou užívám jako testovací hru NWN...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Skús vyskúšať iný zdroj - teda ak máš niekoho kto by ti ho požičal, prípadne u koho by si si napojil svoje komponenty. ;-)
There is a limit to stupidity.
182
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Maximalni rychlost HDD 2 MB/s, vyuziti CPU v klidu 5-25%. Je mozne, ze se jedna o SW probem nebo jde na 100% o zavadu HDD?

EDIT: Spraveno, uff... stacilo resetovat DMA... jen by me zajimalo, jak se to pokazilo :think: . Testoval jsem HDD na poskozene bloky, po cca 2 hodinach jsem to vypnul a od te doby to jelo takhle...
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Lerek píše:7c: a máš zkušenosti s montáží takové věcičky? jak je to složité a není lepší si koupit čistokrevný external hdd když mám zrovna peněz dost?
Provozuji něco takového ve svém kompu.
Říká se tomu HDD šuplík. Jedna část je nafest přímo v kompu. Druhá část je vyjímatelná a do ní šoupneš 3,5" resp. 2.5" disk. Existují varianty pro PATA i SATA disky, ovšem co jsem koukal, tak s USB převodníkem jsou zatím jen PATA šuplíky. Divné, že za ty dva roky neudělali žádný pokrok. :-(

Samozřejmě v provedení USB tu fest část vůbec do kompu montovat nemusíš a tím je z toho rázem nezávislý přenosný externí disk. Vyjde tě to kolem 500,- + disk = 2000,- . A montáž je tak snadná, že to zvládne i Lerek. ;-)

Hledej: ViPowER SwapRack IDE na USB 2.0 VP1028LSF a pozor cena opravdu hodně kolísá obchod od obchodu

Za profi externí disk bys sis pěkně a zbytečně poplatil.

Sakra právě jsem narazil na drakův hlídací systém. :-(
Arian píše:Lidi, mám poměrně vážný problém a obracím se na vás jako na jednu z posledních možností o radu - komp se mi nyní už téměř pravidelně, po pár minutách od startu, restartovává sám od sebe, příčemž ze zdroje přítom slyším jiskření.
Mám podobnou zkušenost. Ten počítač u mě doma normálně chodil. Jakmile jsem ho dovezl k zakazníkovi následoval restart za restartem. Těžko asi budete zákazníkovi vysvětlovat, ať si nechá opravit elektriku v baráku (i když jsem to zkoušel). No vyřešil to silnější zdroj.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
michy
Šifrovač

Příspěvek od michy »

Nazdárek, mam velkej problém, bratr mi při pařbě povytáhl z bedny "šuplík" (vypadá to tak, nevim jestli je to paměť, nebo něco takovýho), komp se sek, pak restart, a najednou vidim že můj druhý harddisk (D:) zmizel, a byl nahrazen CD-ROM zástupcem (doteď E:, nyní teda D: !! ) čili všechno co jsem měl na D: je v háji!!!
HELP!!
Ježíš přichází, tvař se že pracuješ.

Koukněte sem jen na vlastní nebezpečí!
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

michy: IMO tam vlož šuplík s inkriminovaným harddiskem, mrkni se, jestli ho systém nadetekuje při startu počítače (pokud jsou problémy, nakonfiguruj ho příslušně v BIOSu), a pak ve Správě disků přidej do systému.

Teda v případě, že není trvale poškozený :twisted:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“