Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

AlieN: Máš s tím trpělivost - vyčkávat do konce. 8-) Na čsfd napsat negativní názor na anime (s výjimkou Pokémona, samozřejmě)? You will suffer, oh yes! :-D Možná Ti přijdou i nějaké hezké zprávy do pošty. :mrgreen:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AlieN: CSFD? :lol: :lol: :lol: No jestli jsi čekal druhého Tarkovského, tak upřímnou soustrast. Ostatně Gainax je proměnlivostí děje přímo pověstný.

Každopádně je ale NGE něco jako povinná četba. Tj. esenciální série. Osobně ho nemám moc rád (příběh a postavy - animaci a organický design se mi naopak líbí opravdu hodně), ale rozhodně si nemyslím, že by byl nějak pro děti (tedy musím přiznat, že mě tohle tvoje označení docela dost pobavilo :-) ).

Pro info - vyloženě ukázkové (a IMO na západě asi nejznámější) dětské anime jsou Naruto a Bleach. NGE do této kategorie definitivně nepatří. To je jako tvrdit, že třeba Aliens je film pro děti - no jo, vlastně je - jako dítě jsem ten film miloval, ale asi se shodneme na tom, že se tak obecně neoznačuje :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, začalo vysílání Nodame Cantabile - uvidíme, jaké bude ve srovnání s mangou... :-)

EDIT:

Jango a Ironfist :-)

http://havy.ic.cz/op-dance.avi

Velikost cca 4 MB 8-)
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 23.1.2007 23:15, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature:
Nechceš si zřídit nějaký mulťáky, ať tu nejsi tak sám? ;-) :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: Moc pracné :-? Asi si sem začnu psát poznámky :lol:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis: Jo, je to tady fakt smutné.

Zkusim přihodit ňáký svý rejtingy, ať se máme o čem hádat. ;-)

Higurashi no Naku Koro ni - Fakt vychytaný horůrek. Nejde o nic dokonálého protože nějaké mouchy to má. Například slabší díly při přechodu mezi kapitolami... Přechody mezi kapitolami? Ano, způsob vyprávění je v první třetině trochu matoucí, ale to je jen daň nápadu, který mi připadá fakt výborný. Stejně tak mě dost zaujala výtvarná stránka, která když vyplivne například skvěle stylizované scény na skládce, tak se člověku chce tam být taky (alespoň mně ano). 8/10

Blue Submarine No. 6 Řikám rovnou - fakt se mi líbí ponorky. :-D Když mi pak někdo naservíruje pořádnou sci-fi ponorkovou akci, tak neni divu, že mě to dostane. Zápletka je trochu chatrnější, ale vzhedem k tomu, že je to postapo jsem ochotný to přehlédnout. 8-) Krátkost seriálu je dost dvousečná, protože na jednu stranu to má spád, ale na stranu druhou je to zatraceně krátký! :-x No, dost emocionálního výlevu. Asi chápete, že u tohodle jsem se fakt bavil... ;-) 8,5/10

Black Lagoon: The Second Barrage První řada byla skvělá - druhá trochu zklamání... Autoři vsadili na vážnější mafiánskou zápletku, což myslím, že nebyl úplně nejlepší nápad, protože takhle se všechny díly odehrávají ve městě a řeší nějaké gangwary. Přitom skvělá exotická atmosféra pirátské lodě (občas střižená zevlovačkou ve městě) a absurdně odlehčený příběh bylo to, co se mi na první řadě tak líbilo. Celé se to navíc točí kolem Rocka a Revy a druzí dva z týmu už bohužel nedostávají prostor. Není to špatné, ale moje očekávání to nenaplnilo... První řada - 9/10, druhá - 6/10.

Futakoi Nostalgická chvilka po střední mne dohnala k tomu, vylovit nějakou školní komedii. Asi jsem mohl mít šťastnější ruku. Vyloženě nezáživné to zas nebylo (jinak bych to nedokoukal), ale bylo to dost lámané přes koleno. Nic moc. 4/10

Futakoi Alternative Když jsem si přečetl popisek na anidb, tak jsem si řekl, že tohle by mohlo stát za to. Určitě lepší, než první série. :-D No, zase, abych to nepřehnal. První díl mne dokonce navnadil na to, že by se seriál mohl nést v duchu FLCL... bohužel ne. Postupem času (Tak od čtvrtiny) začne děj houstnout a soustředí se spíše na vztahy, aby nakonec skončil v naprosto pompézní taškařici. Není mi přesně jasný autorský záměr, protože seriál vystřídá několik stylů skoro, jako by na něm postupně dělali naprosto odlišní lidé, ale jako odlehčená podívaná se to snést dalo. 5,5/10

To Heart Trvalo to dva seriály, než nějaký "uspokojil mé potřeby" (Sakra, říct tohle ve spojitosti s takovouhle produkcí je asi společenská sebevražda, ale já to tak skutečně nemyslím!! ;-) ). Mé očekávání u tohodle seriálu byo na bodu mrazu, takže mě nakonec mile překvapil. :-D Děj pro mě znamenal pohodový středoškolský oddech a zpracování považuju za fakt výborné. Tohle nelze doporučit někomu, kdo touží po podívané, která je bez filosofického slovníku nesledovatelná, ale pro malého člověka celkem zábava. 7/10
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Včera jsem dokoukal první sérii Ghost in the Shell. A závěrečné díly byly vyloženě výborné. Skoro mi až bylo líto, jak to nakonec dopadlo (tzn. nelíbil se mi poslední díl série). Přece jen kdyby to skončilo 25 dílem, tak by to bylo... efektnější. Celkově dávám seriálu 9,5/10. Najde se i pár slabších částí, jenže celek zůstává perfektní.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Jab: Víceméně souhlas, i když tak vysoko bych ho nehodnotil (uvítal bych víc těch příběhových, a míň těch samostatných dílů). Ale druhá série je ještě mnohem lepší :-)
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

AlieN píše:Ale druhá série je ještě mnohem lepší :-)
Souhlasím zcela! Druhá série je asi ještě tak o 100% lepší než první. Bohužel ten Solid State Society film (co následuje po druhé sérii) se mi už opět zas tolik nelíbil. Čili druhá je špice maximální!!! Té bych dal bez milosti 10/10.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jj, prvních 13 nebo kolik epizod SAC mě vyloženě nudilo. Málem jsem kvůli tomu zanevřel i na 2nd GiG. Naštěstí jsem se na něj začal dívat a s překvapením jsem zjistil, že to je perfektní. Druhá část SAC je taky docela fajn.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Hamster: Brakoval jsi Muffindomain? :-) S Higurashi souhlas. Ponorku a To Heart mám v merku. Futakoi asi vynechám.

Pár mých rejtingů:

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem - Ne-li přímo unikátní, pak jistě alespoň velice netradiční projekt na poli kinematografie. Daft Punk (jejichž tvorbu jsem nikdy nesledoval, byť One More Time mám velice rád) si ke svému albu Discovery nechali stvořit hodinový vidoklip v podobě dobrodružného a do šoubyznysu rýpajícího sci-fi anime, které by vcelku mohlo fungovat i jako samostatný film. Příběh je sice poměrně jednoduchý, ovšem nabízí několik zajímavých nápadů (už samotnou zápletku nelze označit za ohranou). Nejpodstatnější však je, jak perfektně zde funguje vzájemné propojení hudby a obrazu. Jeden z nejzajímavějších filmů, jaký jsem dosud viděl. 8/10

Black Lagoon (první řada) - Zábavný, vtipný a vcelku nápaditý akční seriál o jisté "doručovací společnosti". S výraznými postavami a parádním OS. Nic více, ale ani nic méně. 7/10

Tenshi no tamago - Co se týče zpracování, je Tenshi no tamago naprosto vynikajícím počinem. Nádherná animace (a nemyslím si, že jen na svou dobu) a velmi dobrá hudba. Pokud jde o obsahovou stránku, ta je zvláštní, leč velmi zajímavá. Příliš se tu nemluví, děje se toho jen o trochu více, a když už se něco děje, bývá to právě zvláštní. Rozhodně nemám jasno v tom, co (pokud vůbec něco:-)) přesně chtěl autor tímto filmem říci, ale velice mě zaujal. 8/10

Mind Game - Co se týče skvělých nápadů, máloco se vyrovná tomuto úžasnému výstřednímu žánrovému, vizuálnímu a hudebnímu megamixu. 9/10

A když už jsem u Studia 4°C, doporučím ještě dva jejich kraťasy: End of the World a Kigeki (Comedy).
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

yenn píše:Hamster: Brakoval jsi Muffindomain? :-)
Uh-huh. Raid ve volným stylu. Anime-alliance byla mrtvá ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster píše:
yenn píše:Hamster: Brakoval jsi Muffindomain? :-)
Uh-huh. Raid ve volným stylu. Anime-alliance byla mrtvá ;-)
??? To jsou nějaké pochybné direct download weby předpokládám?
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

sevencreature píše:??? To jsou nějaké pochybné direct download weby předpokládám?
Uh-huh. Direct download je obvykle rychlejší než torrent.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Nejlepší anime roku 2006 dle čtenářů Anime Source (první dvojka je natolik překvapivá, že jsem ji uhádl i já :-) ):
http://www.anime-source.com/banzai/modu ... e&sid=1490

Komu vadily na konci titulky:
http://rapidshare.com/files/13247526/Su ... _WMV9_.avi
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“