Ajantis: Jo, je to tady fakt smutné.
Zkusim přihodit ňáký svý rejtingy, ať se máme o čem hádat.
Higurashi no Naku Koro ni - Fakt vychytaný horůrek. Nejde o nic dokonálého protože nějaké mouchy to má. Například slabší díly při přechodu mezi kapitolami... Přechody mezi kapitolami? Ano, způsob vyprávění je v první třetině trochu matoucí, ale to je jen daň nápadu, který mi připadá fakt výborný. Stejně tak mě dost zaujala výtvarná stránka, která když vyplivne například skvěle stylizované scény na skládce, tak se člověku chce tam být taky (alespoň mně ano).
8/10
Blue Submarine No. 6 Řikám rovnou - fakt se mi líbí ponorky.

Když mi pak někdo naservíruje pořádnou sci-fi ponorkovou akci, tak neni divu, že mě to dostane. Zápletka je trochu chatrnější, ale vzhedem k tomu, že je to postapo jsem ochotný to přehlédnout.

Krátkost seriálu je dost dvousečná, protože na jednu stranu to má spád, ale na stranu druhou je to zatraceně krátký!

No, dost emocionálního výlevu. Asi chápete, že u tohodle jsem se fakt bavil...
8,5/10
Black Lagoon: The Second Barrage První řada byla skvělá - druhá trochu zklamání... Autoři vsadili na vážnější mafiánskou zápletku, což myslím, že nebyl úplně nejlepší nápad, protože takhle se všechny díly odehrávají ve městě a řeší nějaké gangwary. Přitom skvělá exotická atmosféra pirátské lodě (občas střižená zevlovačkou ve městě) a absurdně odlehčený příběh bylo to, co se mi na první řadě tak líbilo. Celé se to navíc točí kolem Rocka a Revy a druzí dva z týmu už bohužel nedostávají prostor. Není to špatné, ale moje očekávání to nenaplnilo... První řada -
9/10, druhá -
6/10.
Futakoi Nostalgická chvilka po střední mne dohnala k tomu, vylovit nějakou školní komedii. Asi jsem mohl mít šťastnější ruku. Vyloženě nezáživné to zas nebylo (jinak bych to nedokoukal), ale bylo to dost lámané přes koleno. Nic moc.
4/10
Futakoi Alternative Když jsem si přečetl popisek na anidb, tak jsem si řekl, že tohle by mohlo stát za to. Určitě lepší, než první série.

No, zase, abych to nepřehnal. První díl mne dokonce navnadil na to, že by se seriál mohl nést v duchu FLCL... bohužel ne. Postupem času (Tak od čtvrtiny) začne děj houstnout a soustředí se spíše na vztahy, aby nakonec skončil v naprosto pompézní taškařici. Není mi přesně jasný autorský záměr, protože seriál vystřídá několik stylů skoro, jako by na něm postupně dělali naprosto odlišní lidé, ale jako odlehčená podívaná se to snést dalo.
5,5/10
To Heart Trvalo to dva seriály, než nějaký "uspokojil mé potřeby" (Sakra, říct tohle ve spojitosti s takovouhle produkcí je asi společenská sebevražda, ale já to tak skutečně nemyslím!!

). Mé očekávání u tohodle seriálu byo na bodu mrazu, takže mě nakonec mile překvapil.

Děj pro mě znamenal pohodový středoškolský oddech a zpracování považuju za fakt výborné. Tohle nelze doporučit někomu, kdo touží po podívané, která je bez filosofického slovníku nesledovatelná, ale pro malého člověka celkem zábava.
7/10