V tom co sem si od něj o o něm zatím přečetl, sem nezachytil žádné závadné myšlenky, a už vůbec ic co by mělo nábádat k terorismu. Takže buď tam vůbec nejsou, nebo jsou na podvědomé, ďábelsky vychytralé úrovni(že on se skrývá za image mnicha a ve skutečnosti je to terrorista..)Vampiria píše:Teroristické útoky - pochopitelně nebylo myšleno, že by je sám provedl, ale že k tomu někoho navedl či zmanipuloval.![]()
A pod tím "co se týče toho ostatního, je to taky člověk" míníš i sexuální zneužívání? Já měla za to, že je to většině zemí trestný čin.
Obecně mi tady ta "učení" person jako Osho, reverend Moon či Prabhupáda etc. přijdou jako bohapusté taháky na peníze či čerstvé maso do postele, nebo obojí.

Sexuální zneužívání...pokud mu tam to devče hupsne dobrovolně, vlivem jeho osobního kouzla, proč by si neužil (hranice mezi tím a sexuálním obtěžováním je uznávám, velmi tenká). A i tak se mi zdá že Osho všemu co píše bezpodmínky věří a právě to se mi na něm líbí, že nehlásá žádnou askezi. Bere to heslem proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Pravda je potřeba přistupovat k tomu opatrně, má to obrovské předpoklady k vymívání mozku...