Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Vampiria píše:Teroristické útoky - pochopitelně nebylo myšleno, že by je sám provedl, ale že k tomu někoho navedl či zmanipuloval. ;-)
A pod tím "co se týče toho ostatního, je to taky člověk" míníš i sexuální zneužívání? Já měla za to, že je to většině zemí trestný čin. :think:

Obecně mi tady ta "učení" person jako Osho, reverend Moon či Prabhupáda etc. přijdou jako bohapusté taháky na peníze či čerstvé maso do postele, nebo obojí. 8-)
V tom co sem si od něj o o něm zatím přečetl, sem nezachytil žádné závadné myšlenky, a už vůbec ic co by mělo nábádat k terorismu. Takže buď tam vůbec nejsou, nebo jsou na podvědomé, ďábelsky vychytralé úrovni(že on se skrývá za image mnicha a ve skutečnosti je to terrorista..) :think:
Sexuální zneužívání...pokud mu tam to devče hupsne dobrovolně, vlivem jeho osobního kouzla, proč by si neužil (hranice mezi tím a sexuálním obtěžováním je uznávám, velmi tenká). A i tak se mi zdá že Osho všemu co píše bezpodmínky věří a právě to se mi na něm líbí, že nehlásá žádnou askezi. Bere to heslem proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Pravda je potřeba přistupovat k tomu opatrně, má to obrovské předpoklady k vymívání mozku...
težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

SneZhulak - pokud někdo něčemu bezpodmíněčně věří, je to zcela jistě v pořádku. Je to jeho volba. Navíc v tomto případě věří tomu co sám stvořil - tedy svým ideím které hlásá.
Jakákoliv sekta je to co napsala Vampirie. Že jsou myšlenky, které po vypláchnutí mozku mohou vést i ke krajním rizikům se mi zdá velmi pravděpodobné. Četl jsem pár úryvků a zrovna mě to nenadchlo.

Jinak i AH až do své smrti byl přesvědčen o pravdivosti všeho co napsal v MK. Omlouvám se za tuto jedovatou slinu, nemohl jsem si pomoci. Příliš dobrá nahrávka na směč. :twisted:
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Mně by tedy ke zničení jakýchkoliv iluzí o Oshovi a jeho učení stačilo už jen to, co o něm píší na wikipedii. :twisted:
http://en.wikipedia.org/wiki/Osho

Adolf to alespoň myslel upřímně. :salut: :whistle:
Neferit Sr.
Sigilan

Ajantis - :applause: :applause: :applause: ale spíše se těším na odpověď SneZhulaka

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Ajantis: díky za to, je to užitečný např toto ě docela znejistilo : he said that Jesus was clearly a bastard, since he was not Joseph's biological son, and that the Holy Ghost was a rapist – or God's genitalia

Ale i tak mám u něj respect. Tento člověk si žije život podle sebe a nebojí se porušit nejhlubší morální tabu. Já no tom ve své podstatě nevidím nic špatného, ale kdovíjak by to dopadlo kdyby jsme si všichni jako on stále říkali, "a proč vlastně?". Stojím si za tím, že i když k tomu přistupuji opatrně, zas mi to o kousek(větší kousek) rozšířilo rozhled.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

SneZhulak píše:Stojím si za tím, že i když k tomu přistupuji opatrně, zas mi to o kousek(větší kousek) rozšířilo rozhled.
To je bezpochyby možné. Důležité je, co si z toho vezme ten konkrétní člověk.

Ono také nelze nemůže věřit všemu, co někde slyší či čte (včetně wikipedie). :-)
Neferit Sr.
Sigilan

Trochu jsem se potřeboval uvést do jiného světa tak jsem se začetl do sborníku povídek Jáma a kyvadlo.

Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Neferit Sr. píše:Trochu jsem se potřeboval uvést do jiného světa tak jsem se začetl do sborníku povídek Jáma a kyvadlo.
Edgar Allan nikdy nezklame...
(Máš to vydání s Bornovejma ilustracema?)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Neferit Sr.
Sigilan

Cesare - naprosto souhlasím, já stejně nejvíc můžu Krakatit nebo Válku s mloky. Mám rád knihy Sira A.C. Doyla. Jsou stále čtivé, inspirující a člověk má pocit, že nad knihou jen neplýtval časem. Poeova báseň Havran je naprostá šupa. To běhá po zádech mráz.

A z romantištějších jsem měl vždy rád Manon Lescaut.

KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Přečetl jsem Conan a slepá bohyně od mě naprosto neznámého autora jménem Leon da Costa

Jak MCZ jinde napsal, že motivy nebo chceteli náměty na Conany v původní Howardově tvorbě byly velice podobné, tak bohužel u následovníků Howarda je tomu opravdu tak.

Nicméně až na pár překlepů v textu. A pár nesrovnalostí (nesedělo mi tam pár jmen) a jednu nereálnost. (opravdu nevěřím tomu, že maník mohl po zásahu sekerou do ramene, po přeražení klíční kosti a vytvoření dle mě vážného zranění, nasednout na koně a poměrně dlouho fungovat - pokud je to možné tak dobře)

Jinak je to typické nenáročné oddechové čtení v duchu všech Conanovek. Hodnej a zlej Conan zvítězí a tak. V podstatě jsem nebyl zklamán ani moc nadšen. V dnešní době a vzhledem k nakladatelství Viking všeobecně je to průměr.

S pozdravem
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Cozzinnni
Sigilan
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cozzinnni »

Momentálně jsem dočetl Černý jestřáb sestřelen. Tak detailní vylíčení moderního boje jsem ještě nečetl.

Teď se vrhám na Bojovou linii od Clancyho a občas přečtu pár stran Zaslané pošty :-)
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

R.Ludlum - Spiknutí škorpionů (už poněkolikáté, ale k mé náladě to sedí) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ludlum je dobrý, moc dobrý - ale přiznám se, že mám raději jeho první tvrobu (před velkým komernčím úspěchem).

Já čtu pdoruhé Noční hlídku od TP - a je to jednoznačně pro mne nejlepší ze Zeměplochy:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
LORD celadrius
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LORD celadrius »

Vallul:
Já mam mnohem rači ze Zeměplochy Carpe Jugulum a Pátýho elefanta.

Teď sem četl Já,Claudius a Claudius bůh a joeho žena Messalina.
Neodkládej na zítra co můžeš odložit na pozítří.
SneZhulak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SneZhulak »

Přidávám se k Vallumovi, noční hlídka je ze zeměplochy fakt nejlepší, pak ještě stojí za to dvojka Svobodnej národ/Klobouk s oblohou
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“