Trocha vědy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Landor: To samozřejmě nikdo neví,ale osobně se mi líbí tzv. torie prstenu(neboli kruhu). Podle ní po vesmíru následuje tzv. Nadvesmír,obsahující jiné vesmíry(jiné dimenze). Tenhle nadvesmír ale ve skutečnosti představuje pouze buňku organismu,který žije ve svém přirozeném prostředí na své planetě,ta se nachází ve vesmíru...atd
Stejně to lze i nazpátek. O mikrosvětě skoro taky nic nevíme...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Tak to si mě taky líbíLordArian píše:Landor: To samozřejmě nikdo neví,ale osobně se mi líbí tzv. torie prstenu(neboli kruhu). Podle ní po vesmíru následuje tzv. Nadvesmír,obsahující jiné vesmíry(jiné dimenze). Tenhle nadvesmír ale ve skutečnosti představuje pouze buňku organismu,který žije ve svém přirozeném prostředí na své planetě,ta se nachází ve vesmíru...atd

- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, super obří váhy :). Jen mě rozesmálo, že my, malý bezvýznamný (v podstatě nerozměrný) bod v nekonečném vesmíru, počítáme jeho velikost a hustotu a rychlost utlačování nekonečného prázdného prostoru (kde že je ten střed?).LordArian píše:Největší mozky na téhle planetě
Žralok, který štěká, nekouše.
drake127: Jsou to všechno prostě výpočty. Podle pozorování víme,že nejvzdálenější kvasary se od nás vzdalují 94procentní rychlostí světla. Když pak vědci vzali do poměru sílu,která se uvolnila (prý) při vzniku vesmíru a gravitaci vesmírných těles(i tzv černé hmoty) která by tuto sílu měla vyrušit,prostě došli k závěru,že ve vesmíru zbylo málo hmoty k tomu,aby rozpínání zastavila(že by naše bitva s antihmotou
)

Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Holt blbej den. A já si říkal, kam se ta energie ztratí, kterou vynaložím na přesun autem tam a zpět (žádná použitelná práce vykonána, spáleno moc zdrojů).LordArian píše:drake127: Jsou to všechno prostě výpočty. Podle pozorování víme,že nejvzdálenější kvasary se od nás vzdalují 94procentní rychlostí světla. Když pak vědci vzali do poměru sílu,která se uvolnila (prý) při vzniku vesmíru a gravitaci vesmírných těles(i tzv černé hmoty) která by tuto sílu měla vyrušit,prostě došli k závěru,že ve vesmíru zbylo málo hmoty k tomu,aby rozpínání zastavila(že by naše bitva s antihmotou)
Žralok, který štěká, nekouše.
Jak bylo řečeno: Na světě je stále stejné množství energie. Ta se nedá vytvořit,pouze přeměnít z jedné formy na druhou. Pokud je to pravda,pak je ve Vesmíru přesně tolik energie,kolik se uvolnilo při velkém třesku...
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Upozornil bych na jednu věc. Nebyl to nekonečně hustý objekt, ale bod, ten má nulovou (nezměřitelnou) velikost. To znamená, že se mohl a může bez problémů roztahovat. Popřípadě se tvrdí, že jeho velikost byla menší než hrášek.LordArian píše:Omyl,teorie VT pouze trvdí,že hmota byla nahuštěna do nekonečně hustého objektu-nic nemluví o jeho velikosti(tuto informaci mám osobně od RNDr Jiřího Grygara,tak mi ji prosím nevyvracejte). Po výbuchu se pak tento objekt začal rozpínat(což je taky zajímavé-pokud byl ze začátku nekonečně velký,co byl potom
Obecně:
Pokud vesmír nemá dost hmoty bude se roztahovat do nekonečna, což znamená - v současnosti NENÍ NEKONEČNÝ. Také zde již bylo zmíněno stáří vesmíru - odhad 15 mld let. Zatím k nám dorazilo světlo z hvězd vzdálených nějakých 10 mld světelných let, hodně hmoty vesmíru jsme ještě neviděli, pouze jí předpokládáme. Navíc se předpokládá existence nějké tzv. temné hmoty, která by měla doplnit tu hmotu, jenž ve vesmíru schází.
Existují 3 možnosti pro budoucí vývoj vesmíru:
1) vesmír nemá dost hmoty - bude se do nekonečna rozpínat
2) vesmír má hraniční množství hmoty - jeho rozpínání se zastaví na nějaké hodnotě
3) vesmír má dostatek hmoty - po dosažení určité hranice se začne opět smršťovat - teoreticky by se měl opět opakovat koloběh VT a smršťování
Jestli se v něčem mílím, tak mě prosím opravte.
Anthrax: energie = hmota
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem si všiml, že se tohoto témata účastní (přispívá) žalostně málo lidí. Vždyť je to zajímavé, to se nikdo nechce dozvědět nic nového, na nic se zeptat? Zkuste mi kdokoliv vysvětlit, proč se o takoé věci zajímají jen mizivé procento populace.
Prečo? Do tejto témy som zatiaľ nenapísal absolútne nič, pretože tomu čo tu preberáte absolútne nerozumiem t.j. nie je to tak celkom "moja" problematika...
Samozrejme, že ma vesmír a spol. celkom zaujíma, avšak do toho čo tu reberáte vám nedokážem prispieť ničím ani trochu užitočným...

Samozrejme, že ma vesmír a spol. celkom zaujíma, avšak do toho čo tu reberáte vám nedokážem prispieť ničím ani trochu užitočným...

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Yachiko píše:Prečo? Do tejto témy som zatiaľ nenapísal absolútne nič, pretože tomu čo tu preberáte absolútne nerozumiem t.j. nie je to tak celkom "moja" problematika...
Samozrejme, že ma vesmír a spol. celkom zaujíma, avšak do toho čo tu reberáte vám nedokážem prispieť ničím ani trochu užitočným...![]()
Nemusíš být přece "užitečný", není to téma jen pro zasvěcenné. Jestli tě z toho cokoliv zajímá, tak se zeptej, třeba ti někdo odpoví (pokud bude znát odpověď). Víš jakou dělá lidem radost, když o něčem ví víc než ostatní? Ohromnou. Navíc otázky vyžadují odpovědi, takže i když tomu nerozumíš, můžeš být užitečný - rozšíříš okruh témat.