AvP by sa mi skutočne páčil keby:
1) sa v celom filme nevyskytovali žiadny ľudia
2) dej sa neodohrával na Zemi
3) dej sa neodohrával v tom chráme, resp. by šlo o iný druh lovu, nie trápny "akože" "iniciačný" rituál do dospelosti? - alebo o čo v AvP predátorom vlastne ide
4) si režisér odpustil niečo, čo osobne označujem ako SuperHyperCoolFx pohyby - nejaký teoretický príklad (hlavný hrdina efektnými otočkami a pohybmi vystrieľa celú miestnosť, vo výskoku dofinišuje posledných zrazu sa objavených nepriateľov a pri perfektnom dopade do sklzu vymení zásobníky

) - konkrétne v AvP - scéna kde votrelec zabije predátora prebodnutím pomocou chvosta a potom si ho ešte obzerá - úplná kravina - chcel by som niečo ako vo Votrelcoch - surový masaker medzi A a P, ktorý by si nezakladal na nejakých efektoch, resp. teatrálnych pohyboch

5) si odpustili trápny záver či už s nejakým nenápadným face-huggerom alebo ako v AvP s utajeným zárodkom - skutočne rasa ako P, ktorí ako sa zdalo majú niekoľko tisícročné? skúsenosti by nemala na palube ako bezpečnostnú procedúru povinný scan proti zmienenej možnosti? - nehovoriac o dĺžke životnosti aliena na lodi plnej predátorov - ja som ho skutočne ľutoval