Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: :-)

Příspěvek od sevencreature »

KEBULE píše:Co je špatného na laciném sentimentu v lacině sentimentálním světě.
Mno lidi už realita často nudí a vyžadují složitě vykonstruované, perfektně logické zápletky a "opravdové" city - tj. takové věci, které v reálném životě často vůbec nenajdeš :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Naštěstí nemám pocit, že by můj svět byl lacině sentimentální.

Důležité je, jak s tímto režisér pracuje. Kult hákového kříže je případ velmi špatného filmu, který na tohle sází a protože mu kvůli své prázdnotě nic jiného nezbývá, snaží se tak vetřít do přízně diváka. A to netoleruji.

Není nic špatného na tom, že nácek v base změní svůj pohled na život a pak se to snaží odčinit. Jako příběh na film je to samozřejmě slabé, ale šlo by to natočit kvalitně, aby to divákovi něco dalo. Postupy, které ovšem užívá režisér KHK, jsou pro mne nepřijatelné.

KEBULE: Jestli chceš vidět, jaké filmy se mi zavděčily, nahlédni do mého profilu na csfd. A i v tomto tématu jsem psal o mnoha z nich.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis píše:Popravdě si nedovedu představit stupidnější příběh, jeho předvidatelnost, schematičnost, patetičnost a černobílost nezná hranic.
:lol: Máš tedy buď velmi malou představivost nebo jsi neviděl drtivou většinu filmových produktů posledních let :wink: (ale jako řečnický obrat je to samozřejmě ok). Osobně bych AHX neoznačil jako patetický (protože potom už opravdu nevím, jak bych označil většinu áčkové produkce, která se povaluje poslední roky v kinech).
Ajantis píše:Laciná moralita, která nemá sebemenší hloubku, vsazená do vděčného prostředí rasové nenávisti a hnutí, jež s tím souvisí.
Taky bych neřekl, že to je moralita - IMO to je spíš naprosto obyčejný příběh a vcelku reálný. Pobyt ve vězení a jak se "obrátil" je tam IMO vysvětleno docela dobře - navíc Derek nebyl zrovna prototyp "tupého skinheda" (což ti asi nemohlo uniknout).

Popravdě bych ocenil víc filmů jako AHX - minimálně by nebyly nudné.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature píše:Máš tedy buď velmi malou představivost nebo jsi neviděl drtivou většinu filmových produktů posledních let :wink: (ale jako řečnický obrat je to samozřejmě ok). Osobně bych AHX neoznačil jako patetický (protože potom už opravdu nevím, jak bych označil většinu áčkové produkce, která se povaluje poslední roky v kinech).
Většinu áčkové produkce posledních let,která běžela v kinech, jsem opravdu neviděl.
Pokud mám o nějakém filmu silné tušení, že by se mi nelíbil, jednoduše na něj nejdu. Tedy vyhýbám se tomu, co nemám rád, protože by mi to nic nedalo a minimálně bych byl znechucen.
O AHX jsem to bohužel nevěděl.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: :-)

Příspěvek od Sadako »

KEBULE píše:(..) Co je špatného na laciném sentimentu v lacině sentimentálním světě. (..)
Hmm, asi nežijeme ve stejném světě... :think:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Ajantis a Vampirie:
Neboj taky si nemyslím, že by můj svět byl lacinej a lacině sentimentální.

Souhlasím se 7c a't je ten příběh jaký chce je dle mě reálný. A laciný sentiment... definuj ho. Je laciný sentiment?

"Víš mladej seděl sem v lochu a do zádi mě tam valil nácek velkej jak almara. Zatímco negr černej jak bota mi kryl prdel. A přitom sem taky nácek a ten negr to věděl.... Víš mladej asi ten nacismus stojí vážně za prd..." (Takhle nějak by mu to mohl vysvětlovat kdyby tam nebyl ten skok v čase do basy)

Jo, je to lacině sentimentální. A přitom reálné. To je ta laciná sentimentalita v lacině sentimentálním světě... Nemyslíš? :think:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Příští čtvrtek na ČT 2 - Zuřící býk [CSFD].
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Aliens Director's Cut konečně shlédnuto. Prostě lahůdka :applause: . Ostatní díly se mi sice líbí taky, ale žádný mě prostě nebere tak jako dvojka. Skvělé hlášky, atmosféra a dokonce i finále. A co teprve přidané scény rozšiřující příběh! V původní verzi byl jedním ze slabších míst vztah Ripley a opuštěné Newt. Jistě, prostě malá holka, co prožila peklo a přišla při něm o všechny známé a přátele, přičemž Ripley s ní soucítí, protože zažila něco podobného, přesto se mi zdálo, je na Newt fixovaná až moc. Konečně vím proč (ale neprozradím ;-) )! K tomu ještě pár dalších lahůdek, především úvod v Hadley's Hope. Pět hvězdiček bez zaváhání, tohle je opravdová klasika 8-) .
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Skoro bych řekl, že se mi líbila víc normální verze, než DC. Ale už si ty rozdíly moc nepamatuju :-?
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

MCZ píše:Aliens Director's Cut konečně shlédnuto. Prostě lahůdka :applause: . Ostatní díly se mi sice líbí taky, ale žádný mě prostě nebere tak jako dvojka. Skvělé hlášky, atmosféra a dokonce i finále...
Directors Cut jsem ještě nezhlédl, ale když opomenu novost prvního dílu, akčnost druhého, tak jakási komornost dílu třetího mě též velice zaujala...

A díl čtvrtý s jistým biologickým updatem Ripleyové byl dle mě také dobrý.

Ale zajímalo by mě co si myslíte o snímu Alien vs Predator? Než vyslovím svůj názor, bych rád slyšel ten váš... Schválně jestli se s někým shodnu? :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Dc verze Aliens je skvělá, hlavně mě potěšily přidané záběry ze začátku z ještě žijící kolonie a návrat k mimozemské lodi, navíc některé scény dávají mnohem větší smysl. Ostatní Alieny moc komentovat nebudu, na to stačí můj nick :-)

Zato AvP film je hodně velký shit - má jeden jediný klad a to účast Lance Henriksena, zbytek je jeden velký zápor a i když jsem od filmu nečekal zázraky tak mě VELMI zklamal :-?
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

AvP má jednu povedenou scénu: jak na to chlápka leze facehunger a on se snaží nahmatat toho Deserta. Ale jinak...

A taky nechápu ten podtitulek "Ať vyhraje kdokoliv, my prohrajeme." To jako my diváci? Nebo producenti? Či je to dovedně skrytý rasistický motiv?
Feed your head
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

AvP jsem viděl kousek a vůbec se mi nelíbil. Oni mi ani nikdy predátoři a alieni dohromady nešli, predátor má sice taky něco do sebe, ale jinak celkově horší filmy (za což tedy může 2. díl, avp nepočítaje) - na kterých podle mě stojí oba mimozemské druhy nejvíce a to i přes přítomnost všech možných comicsů, her atd... prostě designérské srandičky typu PredAlien vůbec neberu vážně - a chybí mu ta mytologie a záhadnost, kterou má Alien ("Čí byl ten raketoplán na LV-426? Kam letěl? Proč?").

Jinak Alien: Resurrection nebyl špatný, ale asi by bylo dobré, kdyby byl i poslední, jelikož pokud by případný pátý díl následoval udaný směr čtyřky, dost možná by to sérii zcela pohřbilo (představuji si nějakou variaci právě na AvP či hůř - Resident Evil). Určitě pak souhlasím s názorem, že Alieny samotné čtyřka nikam neposunula, člověk se o těch příšerách prostě nic nového nedozvěděl, což je velká chyba, jelikož právě na tom předchozí díly (velmi dobře) stavěly.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Moulin Rouge :
Velké zklamání a rozčarování. Ze začátku postmoderní kýčovitá fraška, později nepovedená parodie, až ke konci to bylo alespoň průměrné. Všichni se nechutně pitvoří, snad mimo Nicole a Ewana, žádná z písní me ani za mák nezaujala, chyběl mě tam nějaký aspoň malý "hit". Až si budu chtít pustit pořádný muzikál, rozhodně nešáhnu po Moulin Rouge, ale po Chicagu, My Fair Lady nebo klidně po Pomádě. Kabaret Moulin Rouge mě nesedl a už ho nikdy nechci vidět. 2* za ústřední dvojci, oscarové kostýmy a alespoň průměrný konec filmu.

AD Alieni: AvP se mi stále někde doma válí, ale vždycky u něj vydržím asi 20 minut než spolehlivě usnu.
Jinak nejlepší je rozhodně díl druhý, Vetřelci, má jedinečnou atmosféru a vůbec souhlasím s MCZtem, Director's Cut bych si moc přál vidět. První díl je taky fajn, klasika. Depresivní trojka už je docela průměrná a čtverka úplně zbytečná, má zmršený konec s tím mutantem či co to je zač. Jean-Pierre Jeunet film nezvládl. Stejně je zajímavé, že každý díl série dělal jiný režisér, u mě vyhrává James Cameron.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

AvP by sa mi skutočne páčil keby:
1) sa v celom filme nevyskytovali žiadny ľudia :-P
2) dej sa neodohrával na Zemi
3) dej sa neodohrával v tom chráme, resp. by šlo o iný druh lovu, nie trápny "akože" "iniciačný" rituál do dospelosti? - alebo o čo v AvP predátorom vlastne ide :think: :lol:
4) si režisér odpustil niečo, čo osobne označujem ako SuperHyperCoolFx pohyby - nejaký teoretický príklad (hlavný hrdina efektnými otočkami a pohybmi vystrieľa celú miestnosť, vo výskoku dofinišuje posledných zrazu sa objavených nepriateľov a pri perfektnom dopade do sklzu vymení zásobníky :lol: ) - konkrétne v AvP - scéna kde votrelec zabije predátora prebodnutím pomocou chvosta a potom si ho ešte obzerá - úplná kravina - chcel by som niečo ako vo Votrelcoch - surový masaker medzi A a P, ktorý by si nezakladal na nejakých efektoch, resp. teatrálnych pohyboch :-P
5) si odpustili trápny záver či už s nejakým nenápadným face-huggerom alebo ako v AvP s utajeným zárodkom - skutočne rasa ako P, ktorí ako sa zdalo majú niekoľko tisícročné? skúsenosti by nemala na palube ako bezpečnostnú procedúru povinný scan proti zmienenej možnosti? - nehovoriac o dĺžke životnosti aliena na lodi plnej predátorov - ja som ho skutočne ľutoval :roll: :lol:
There is a limit to stupidity.
182
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“