Voľná diskusia

Okuste ledový dech Auril na Planině ledového větru.
Stránky: Icewind Dale, Icewind Dale II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Koveras píše:MCZ:
Yachiko píše:IWD2 je trochu dynamickejšia, je tam menej ubíjajúcich dungeonov, menej súbojov s radovými protivníkmi, imho lepšie ozvučenie, lepšia grafika atď... u mňa jednoznačne víťazí...
A v neposlednom rade sa tam konečne tiež objavili nejaké RP prvky, ktoré IWD1 absolútne chýbali...
Mám na to podobný názor jako Yachiko.
Hlavně k té poslední větě - objevují se tam RP prvky. Já nechci RP prvky, já chci (PC)RPG! Vůbec, ale vůbec mě IWD2 netáhne a přitom má to prostředí i zápletka takový potenciál - BIS jej ale dle mého názoru promrhali.
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

MCZ: Jak říkám, nutit tě nemůžu a nebudu. :lol: ;-)
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

MCZ: BIS pravdepodobne chceli osloviť aj hráčov hack&slash. A prostredie ako Planina ľadového vetra im k tomu poskytuje dobré zázemie - málo miest, obyvateľstva, množstvo divokých príšer + dotvorená vojna ( skôr IWD2 ).
V IWD1 sa prvky RP neobjavili vôbec, v IWD2 aspoň trochu. Aj keď porovnajte si to s PT a bude to asi taký kontrast ako hrdzavý Trabant a najnovšie Ferrari... ;-) :-?
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Frco píše:V datadisku HoW ziskam brnenie od toho ducha na burial isle.Co mi to spravi ked to dam na seba?
Doporučuji vyzkoušet ;-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

MCZ: ty necheš RP prvky? ;-)

Mno, ač mi 3e nesedí, je 3e v IWD2 rozhodně kladem. A to mluví za vše...
Dle mě je to totiž klad tak asi jediný, co tam je (a to je co říct, že to považuju za klad ;-) ).

Kolem a kolem - v IWD2 jsou rozhodně lepší dialogy. Targos je v tomhle super, dost mě nadchnul. Ale pak... hrůza hrůz... Nebyl jsem IWD2 schopen dodnes dohrát - absolutně nulová motivace pokračovat. A to nejsem sám, kdo má tenhle problém - i skalní příznivci 3e jsou na tom někteří stejně, takže antipatií k systému to nebude ;-)

MCZ, možná od IWD čekáš víc, než samo předem nabízí. Je to prostě takové řemeslné, dobře provedené dungeonové RPG. Příběh lineární, ale hezký, souboje časté, ale se zajímavými intermezzy. Je sice fakt, že místy je to spíše simulátor adnd soubojů, ale už pro ty městečka a vesničky to cením vysoko ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Vlasák: No s Tvojím posledným príspevkom sa absolútne stotožňujem, úplne do bodky - ako keby si mi ukradol myšlienky... a to sa často nestáva, váž si toho... :lol:
Teraz už nemám čo napísať... :roll: ;-)
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Frco
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frco »

Vlasak:Pre mna je motivaciou Kuldahar,ten je naozaj pekne spraveny a este opravovana severed hand+ten dzunglovy level.Tie stoja za to vidiet.
BTW:existuje kniha kde je severed hand spominana?Ak ano pls napiste nazov+autor.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Vlasák píše:MCZ, možná od IWD čekáš víc, než samo předem nabízí. Je to prostě takové řemeslné, dobře provedené dungeonové RPG. Příběh lineární, ale hezký, souboje časté, ale se zajímavými intermezzy. Je sice fakt, že místy je to spíše simulátor adnd soubojů, ale už pro ty městečka a vesničky to cením vysoko ;-)
Pravda, čekal jsem víc (ne moc, ale víc ;-) ). S linearitou jsem se vyrovnal, ale už tak ne s faktem, že nejvíce textu v této hře není obsaženo v dialozích ale v popisech itemů a kouzel. S tou druhou větou naprosto souhlasím - po technické stránce je hra naprosto výborná a příběh, i když je to klasická fantasy rutina, je rovněž v pořádku.

No, já to ještě hrát nepřestal, ale hraju tu hru pomalým tempem (cca 4 měsíce a jsem ve 4. kapitole) a přestává mě to bavit, jak se to vleče, ale asi si chci užít svoje peníze, takže pokračuji. Motivací snad také je fakt, že o Vánocích si zase zahraju Torment nebo pokud rozjedu, třeba Fallout, abych si spravil chuť ;-) .
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Ktorá lokácia z IWD2 sa vám nakviac páčila? Sú skutočne krásne spravené, veľmi ťažko sa z nich vyberá - u mňa to bola snáď Chultská džungľa, Ľadová pevnosť alebo aj lesy v Šengarnskom brode... tie boli naozaj úžasné...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ledová pevnost je graficky velmi pěkná, ale s hratelností je na tam o dost horší, protože mě tam hra přestala bavit a přestal jsem ji hrát.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

AlieN: To isté sa mi tam stalo po prvýkrát. Teraz sa tam znovu blížim - akurát som na ľadovci. Myslím, že ma to ale baviť neprestane - mám neajjednoduchšiu obťiažnosť a veľmi silné postavy - t.j. cez súboje prechádzam ako ľahko. A prečo tieto opatrenia? Chcem si užiť atmosféru Planiny ľadového vetru, elatívne dobrý príbeh a krásne spracovanie. Na nekonečné save/load príliš nemám náladu...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Yachiko: Určitě Ledová pevnost IMHO. Bavit mě to nepřestalo ani omylem, právě naopak.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Akurát som v nej, na tej najnižšej obťiažnosti to ide ako po masle, takže to hru našťastie vôbec nezpomaľje a nezjednotvárňuje... :-P
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Yachiko píše:Akurát som v nej, na tej najnižšej obťiažnosti to ide ako po masle, takže to hru našťastie vôbec nezpomaľje a nezjednotvárňuje... :-P
Na nejlehčí? Ty ses normálně zbláznil... :lol: ;-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Jj, asi áno... ale ja si chcem naozaj vyhcutnať len tú atmosféru a príbeh... ;-)
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Odpovědět

Zpět na „Icewind Dale I & II“